Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.08.2010, 13:14:46
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Gasca de emanati din 89 au pus mana pe fraiele patriei si nu se mai opresc din furat..Nu-s genul de baieti destepti sa guverneze si sa fure inteligent.

In China antica monarhiile se succedau dupa o regula consacrata. Regimul moarhic devenea corupt, luau si 7 piei de pe om si aparea rascoala. Rascoala era pur taraneasca, asa ca viitorul imparat era dintre tarani. Noua monarhie facea ceea ce a facut ce-a dinaintea ei.."Pica" datorita coruptiei. Si au tinut-o asa cateva mii de ani.

Necazul cu potentatii de azi este ca nu-s de origine romana si au legaturi cu cei desantati de pe tancurile rusesti in 45. Luati-le biografiile e pe net. Adica astia sunt cei care ne-au suflat Revolutia in 89, fiind mai organizati. Au nume romanesti , peroreaza nationalist, .... , dar sunt aserviti altora.

DATA VIITOARE VOTATI NATIONALISTI !

Parintele Cleopa spunea legat de "schimbarea" din 89: "Capul viperei a fost taiat , dar veninul ei s-a raspandit in toata lumea "

Last edited by IonelS; 22.08.2010 at 13:17:32.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2010, 13:14:48
Nicole_Alma's Avatar
Nicole_Alma Nicole_Alma is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.07.2010
Locație: Norvegia, dar romanca in suflet
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bast-et Vezi mesajul
Ar trebui sa urmam exemplul Norvegiei: cei mai bogati platesc taxe mai scumpe la stat, iar cei saraci sunt ajutati. Asa ca nimeni acolo isi poate permite o masina luxoasa.
Eu locuiesc in Norvegia si intr-adevar impozitele sunt direct proportionale cu venitul si majoritatea oamenilor traiesc decent, nu se lafaie in cine stie ce lux, dar au o casa si o masina obisnuite. Intr-adevar sunt si unii care au alte prioritati in viata si isi cumpara masini si ambarcatiuni de lux, dar acestia sunt f putini si in general fac rate la banci, doar f putini sunt f f bogati. Aici statul te ajuta f mult cand faci un credit la banca, scazandu-ti din impozit. Daca s-ar face si in Romania asa, ar fi minunat, dar din pacate statul Roman nu stie decat sa ia, nu stie si ajute sau incurajeze cetateanul.

Referitor la saracie va voi spune o intamplare adevarata din familia mea. Dupa revolutie bunicii mei (care locuiau la oras de 30 de ani) s-au reintors la tara pt a-si lua pamantul ca multi altii. Aveau mai multe hectare si se rugau de oameni sa munceasca. Erau f multi oameni amarati cu copii care preferau sa bea din alocatia copiilor si sa cerseasca decat sa munceasca.
Bunica mea i-a ajutat f mult, sperand sa-i reabiliteze (ea era o persoana, f altruista, Dumnezeu s-o ierte!) dandu-le mancare pt copii (si pt ei), mergand la ei acasa sa le arate cum sa planteze anumite legume (aveau gradinile parloaga), cununandu-i si botezandu-le copii (de pomana, bineinteles), incercand sa-i apropie de Dumnezeu. Dupa ce si-a facut mai multi fini s-a ales cu si mai multi cersetori la poarta, le dadea cat putea si ea pt ca ii era mila de copii, dar daca ii chema pe parinti la munca, nu veneau, zicea ca e prea grea munca la camp. Ciudat nu? Daca veneau la munca, cereau f multi bani + 3 mese/zi si munceau f prost, trebuia ca ai mei sa faca in urma lor. (profitau ca nu aveau concurenta). Primaria le daduse si lor cate 1 hectar, dar si acela era parloaga, bineinteles. Ei asteptau sa le cada din cer si intre timp se multumeau cu alocatia copiilor, din care de multe ori isi cumparau bautura.
Eu ii ajutam cat puteam (pe mine m-au crescut bunicii) si nu-mi venea sa cred ca acei oameni sunt atat de puturosi. Au hotarat bunicii nu le mai dea nimic, pt ca ii incurajeaza sa fie lenesi, dar bineinteles ca nu se indurau de copilasii care nu aveau nicio vina.
Eu am tras o concluzie f dureroasa atunci: sunt saraci pt ca sunt lenesi! Cel putin in acest caz.

Nu spun ca toti saracii sunt lenesi, Doamne fereste, stiu oameni care muncesc din greu pt cativa banuti si ii dramuiesc pt nevoile lor si ale copiilor, si nu se vaita ca sunt saraci, ci isi poarta crucea cu demnitate si incearca sa iasa din impas rugandu-se si luptand ca ai lor copii sa faca o scoala mai buna si sa ajunga cineva.

Last edited by Nicole_Alma; 22.08.2010 at 13:18:56.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2010, 13:21:33
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Implicit

Trebuie sa intelegeti ca emanatii din 89 nu vor solutii economice pt Romania, nu vor o iesire din situatie, nu vor legi bune, nivel de trai , performante , romani fericiti....Fiind legati de cei din est vor falimentul Romaniei...Si deja suntem in faliment... Majoritatea imprumuturilor facute au fost furate, legile au fost facute incalcit sa ne incurcam in ele vreo suta de ani...

VOTATI NATIONALISTI ! ASTIA NU FURA SI-SI IUBESC PATRIA !
Reply With Quote
Vechi 22.08.2010, 13:23:49
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de speranta1970 Vezi mesajul
Acela este bogat care isi face bine bugetul, cheltuie cat isi permite si la sfarsitul zilei e multumit si multumeste lui DUmnezeu ca l-a ajutat sa treaca ziua cu bine si in plus din putinul cat are se vede ca are mai mult ca altul si ajuta si pe altul care are nevoie.
De fapt aici vroiam sa ajungem. Intr-adevar de un buget bine facut si respectat, depinde bunastarea noastra, indiferent unde in lume ne-am afla.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2010, 13:28:10
arwein's Avatar
arwein arwein is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Daca nu lua discutia intorsatura asta, nu ce ca merita topicul... Si cum e la fel, toata lumea cu rude la tara stie, greu se gasesc oameni la munca, iar cand vin se asteapta sa fie platiti mult si in mancare si in bautura... ma intreb cati oameni in tara asta nu muncesc deloc, pentru ca nu cred ca merita sa se trezeasca dimineata si saplece la munca pentru salariul X! cei care auta menajere, femei de serviciu etc pot sa imi dea dreptate; nu mai sunt nici crotorese, cizmari...Si ne priveste direct si pe noi, cei care lucram (foarte multi pe 2 lei), pentru ca societatea suporta costurile si ale lenesilor! Pensionari medicale ("ca altfel il las muritor de foame"), asistenta medicala (cel putin de urgenta, de multe ori si fara minimul de contribuit sociala la primarie), scoala (cel putin cateva clase) pentru copii si toate costurile sociale directe si indirecte (lipsa contributiei la buget) ale intretinerii parazitilor sociali! Si credeti ca sunt putini? Nu, sunt foarte multi, dar nu-i vedem pe Forumuri pe majoritatea din ei si de aia uitam de ei! daca exista contributii mici la bugetul de stat- uite ca nu ajung banii peste tot- si se resimte toata lumea, inclusiv pensionarii care au muncit o viata intreaga!
Noi nu ar mai trebui sa toleram parazitii sociali! Vina este si a noastra! Credeti ca in Norvegia oameni astepta de la nasa mancare si hainute pentru copii?
Reply With Quote
Vechi 22.08.2010, 13:30:26
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Ii aud pe foarte multi romani plangandu-se de saracie. Nici nu e de mirare cu pensiile sau salariile din Romania.
Pe de alta parte imi aduc aminte de o doamna, pe care am cunoscut-o cand eram in studentie (parintii imi trimiteau lunar 600 lei), care avea 450 lei pensie, si cu toate astea, isi platea darile la timp, umbla ingrijit imbracata, si avea si cate o prajitura facuta de mana ei, in caz ca ii vine un musafir in casa. Cum putea acea femeie sa se descurce? Cum de oamenii de azi nu se mai descurca?
Ceva a intervenit de a stricat balanta intre venituri si cheltuieli.
Va invit sa discutam pe aceasta tema.
Vreau să-ți spun că mă gândeam de mult timp să deschid un thrend cu această temă dar nu aici la Generalități,ci la Umanitate.

De ce la Umanitatate?

Am avut ocazia să cunosc persoane foarte sărace și care s-au îmbolnăvit.Au primit boala ca pe o binecuvântare nu au cerut ajutor de la nimeni,au continuat să meargă la biserică,să se spovedească și să se împărtășească ,și-au păstrat zâmbetul pe buze așteptând ca Dumnezeu să facă voia lui cu ei.

Am cunoscut și alții care nu numai că au cerut ajutor de la toți dar după ce l-au primit,atât cât s-a putut au aruncat cu noroi în cei care din puținul lor au rupt ca să le aline suferința.

Cred că am putea începe discuția prin a spune ce înseamă a fi sărac(material).După mine sărac înseamnă:
- să nu ai nici o sursă de venit;
-să nu ai o locuință;
-să nu poți munci datorită unei boli grave sau unui handicap;
Reply With Quote
Vechi 22.08.2010, 13:31:48
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Da, asa este, ai pus punctul pe " i " ,arwein, astfel am putea sa definim si oamenii care " au nevoie de ajutor "...caci sunt multi care asteapta sa le mai pice si in gura.
Vechi 22.08.2010, 13:37:33
dorinastoica14
Guest

Implicit

Am putea să privim la bunăsatrea mănăstirilor.Fiecare viețuitor are o singură cameră,toți mânâncă la aceiași masă(uneori mai hrănesc și pe cei care îi vizitează),toată lumea muncește,produce cele necesare traiului prinosul este vândut,și nu se risipește nimic.
De ce acolo se poate și în societate nu?
Statul nu le dă aproape nimic și majoritatea mănăstirilor sunt prospere.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2010, 13:49:13
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Am putea să privim la bunăsatrea mănăstirilor.Fiecare viețuitor are o singură cameră,toți mânâncă la aceiași masă(uneori mai hrănesc și pe cei care îi vizitează),toată lumea muncește,produce cele necesare traiului prinosul este vândut,și nu se risipește nimic.
Adica multi dintre romani nu-l mai primesc pe Dumnezeu, nu in inimi, ci nici macar in casele lor !
Reply With Quote
Vechi 22.08.2010, 13:57:39
MarinaAlca's Avatar
MarinaAlca MarinaAlca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.07.2008
Locație: The Land from Down Under
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Hai mai Dori, sa fim seriosi.. stim cu totii de ce unele manastiri sunt prospere
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sarac vs Bogat AndruscaCIM Generalitati 46 09.01.2013 16:59:38
Ce sunt visele? ggmarius Generalitati 2 02.07.2011 12:33:28
Razbunarea celui sarac elisabeta cretu Intrebari utilizatori 5 24.05.2010 18:49:09