![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu inteleg ce nu va convine al afirmatia mea: ca nu e bine ca omul sa faca imprumuturi, caci se inglodeaza si mai mult. Este sau nu este reala aceasta afirmatie?!? Cati din cei, care fac imprumuturi nu ajung intr-un moment dat in situatia de a nu mai putea plati? Multi. Ei, tocmai de aceea am scris acest lucru. Macar nu faceti noi imprumuturi, ca sa nu va ingreunati si mai mult situatia. Am venit de destule ori in tara ca sa stiu care e situatia. Ory, eu nu m-am adresat tie personal, mai ales ca spui ca nu ai datorii. M-am adresat in schimb celor care au probleme financiare. Nu, nu sunt expert in finante, dar am urmarit emisiuni la TV privind economia familiei si am invatat lucruri pe care doresc sa le dau mai departe. In emisiuni vorbeau experti, si ajutau oameni, care erau in situatia de a-si pierde casa din cauza imprumuturilor facute. Sfaturile pe care acestia le-au dat au ajutat familii multe sa se redreseze. |
|
|||
|
|||
![]()
Pai stii de ce Raoule, deoarece inca esti la vista de "poet" visator cind crezi ca tot ce zboara se maninca. Stai calm nu sari :)) , te inteleg, toti am trecut "pe acolo" cind eram idealisti si viata de la 20 de ani linga mamica si taticu ni se parea ca va dura o etermintate:)))!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ce solutii vedeti in aceste cazuri? Eu nu inteleg ce ii forteaza pe oamenii astia sa ramana in Bucuresti, cand se pot duce ei frumusel in localitatea lor natala, cu o diploma, ca mai putin de 5 milioane oricum nu pot castiga, dar macar rezolva problema cazarii. De ce sa se chinuie si sa faca atatea sacrificii, numai pentru a sta in Bucurestiul asta mare, in care nu au nici casa, nici masa, ci doar un serviciu de 5 parale?! Oare acasa la ei e si mai greu decat aici? Unii considera injositor sa se intoarca sau macar sa accepte un loc de munca care e sub pregatirea lor sau la care sa aiba sefi sau colegi inferiori in ceea ce priveste studiile universitare, chiar daca ar fi platiti mult mai bine. Nu stiu, mie mi se pare ca asemenea mofturi nu tin de foame si pur si simplu nu reusesc sa ii inteleg. Obrazul subtire cu cheltuiala se tine, iar prostia se plateste. Unui coleg de-al meu din strainatate, spre exemplu, nu i-a fost nicidecum rusine sa lucreze peste vara intr-un hipermarket, pentru a avea cu ce sa isi plateasca diverse cheltuieli. Nu a zis: "pai stii, eu am o diploma, am o specializare...", ca astea nu tin de foame si nu platesc facturi. Asta ne diferentiaza pe noi, romanii, de cei din strainatate, mentalitatea. Cu alte cuvinte, unii suntem saraci pentru ca ne dorim sa fim saraci. Dumnezeu da, dar nu iti da baga in traista. Si mai e si putina credinta.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
N-are casă,n-are serviciu bine plătit dar merge în concediu că deh,e tânăr și trebuie să se distreze și mai face un credit pentru vacanță că oferta e generoasă. Fumează țigări scumpe și vrea să guste din toate că e pofticios!Pe mulți îi auzi spunând "mă distrez acum că sunt tânăr!" De ce se merge în locuri exotice? Pentru că e mult mai ieftin decât în România.La noi s-a distrus tot ce era stațiune turistică ,tabără sau bază de tratament iar ce s-a modrenizaz sau construit are prețuri prohibitive pentru muritorii de rând. Last edited by dorinastoica14; 24.08.2010 at 21:20:35. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Plus ca e al naibii de greu cand nimeni nu te ajuta,nimeni nu-ti intinde o mana etc. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Mie mi a dat de gandit faptul ca Sfantul Constantin s a aratat unui parinte, caruia i a spus ce rau ii pare ca macar in ultimii ani ai vietii nu a renuntat la toate pentru sac si cenusa si i fericea pe cei care au facut o si poate si pe cei care si o doresc, caci spunea ca mare trecere au acestia inaintea Lui Dumnezeu.
Si a propos, am citit de curand si m am minunat de un tanar fost nu stiu daca sa i zic politician, care are un articol publicat in Esquire, cred ca al doilea numar pe anul acesta, cum a renuntat el la frigider si multe altele, pentru a reduce impactul asupra mediului, ar fi bun de postat articolul, ma gandeam ca daca a avut puterea sa se rupa de civilizatie in mijlocul acesteia, cred ca l ar incanta Sfantul Tihon din Zadonsk, si alti parinti care indeamna la simplitate ba chiar si de simplitatea din profetia lui Sundar Singh, si te pomenesti ca ar fi si un calugar de toata nadejdea... Saracia in Romania si nu in ultimul randcartirea si judecarea se pare ca i a facut pe romani de curand sa creasca consumul de alcool si de tigari... Sa i ceri unei tinere astazi sa incerce sa faca economie, sa nu mai foloseasca pampersi, ca este profund jignita, mai ales daca are si unele capacitati intelectuale de invatare, deci mandria trebuie hranita, daca nu are cine s o educe din timp, si fireste ca este prea putin important ca cheltuielile uzuale trebuie platite, sa le plateasca cine ne a invatat ca ne trebuie o nunta mare, care nu s a mai facut ca s a si imbolnavit de coloana pentru ceva timp...Este mai important sa i iei copilului piscina, sa faci petreceri, sa arunci ce vrei fara sa intrebi, ori chiar cand ti s a spus sa pui la loc ce ai facut fara sa intrebi...de ce sa platesti facturile mai intai, dar culmea ar fi ca ei sa fie in accelerare de plati, ca i cam nasol sa se faca peste drum un bloc al bezedeului, in timp record, si cum credinta Iustinei ne lipseste la multi, ne trezim ca ne zice biorezonanta ca printre cauzele bolilor sunt energii negative ???!!! si cineva trebuie sa cumpere ieftin o afacere buna, ca tot ti au facut pulbere casa dupa ce le ai refuzat oferta...niste copii de tigani... Romanica care nu se vede... dar pentru care da marturie cumva Sundar Singh in profetii despre Romania... A propos, si la constructia blocului bezedeului, a fost paznic un nene care a fost inginer la Cernavoda, si cand a deschis gura sa spuna ca directorul falimenteaza intreprinderea, s a trezit scizofericit, desi posibil folositor in continuare cuiva, cumva, undeva.... RABDARE, RABDARE, RABDARE, RABDARE, RABDARE, RABDARE, RBDARE, RABDARE, RABDARE... NEJUDECARE, NEJUDECARE, NEJUDECARE, NEJUDECARE, NEJUDECARE, NEJUDECARE...... |
|
||||
|
||||
![]()
cristiboss56 aveti dreptate,si va asigur ca nu am deznadajduit si nici macar o clipa nu am cartit impotriva lui Dumnezeu. Insa realitatea este ca e din ce in ce mai greu,nu avem ce face. Nu stiu ce va fi,ce voi face,asta ramane la atitudinea Domnului,la vrerea Lui. Stiu doar un lucru: Hristos nu ne lasa!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sarac vs Bogat | AndruscaCIM | Generalitati | 46 | 09.01.2013 16:59:38 |
Ce sunt visele? | ggmarius | Generalitati | 2 | 02.07.2011 12:33:28 |
Razbunarea celui sarac | elisabeta cretu | Intrebari utilizatori | 5 | 24.05.2010 18:49:09 |
|