![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||||||
|
|||||||
|
Citat:
Citat:
Citat:
Si apropos de pareri, cele doua naturi, divina si umana, sunt amestecate in Iisus sau nu? Pentru ca ortodocsii de rit bizantin zic ca nu, si din cauza asta ii considera eretici pe ortodocsii copti, dar in acelasi timp fac ritualul de a amesteca apa cu vinul care simbolizeaza exact natura amestecata a Domnului. Si la catolici se amesteca apa cu vinul, la voi ce sens are? Si cum sunt cele doua naturi ale Domnului, amestecate sau nu? Citat:
Sa ne imaginam ca Tatal este soarele, Fiul reprezinta razele soarelui iar Duhul Sfant reprezinta lumina si caldura pe care o degaja soarele. Fiul naste din Tatal ca si razele din soare, iar lumina si caldura purced de la soare si sunt trimise la noi atat de soarele din care purcede dar si de razele prin care emana din soare. Este comparatia cea mai sugestiva pe care am gasit-o pana acum la ortodocsi. Dar revenind, la sinodul de la Constantinopol nu s-a specificat ca Duhul Sfant ar purcede si de la Fiul pentru ca nici Fiul nu a spus asa ceva. In Biblie este mentionat doar Tatal. Tu ai dreptate ca nu s-a spus in Crez nici ca ar purcede, nici ca nu ar purcede de la Fiul, dar omisiunea lui din Crez este considerata ca nepurcedere de catre ortodocsi. In Crez nu scrie ca Duhul Sfant nu purcede de la Fiul, dar in dogma ortodoxa da, in cartile de dogmatica scrie ca purcede NUMAI de la Tatal, de aceea ortodocsii dogmatici ii considera pe catolici in erezie, mai ales calugarii ii considera asa. De aceea ei cred ca de fapt catolicii se inchina la idoli fabricati de mintea lor pentru ca Duhul Sfant nu este cu ei din cauza ca nu au dogma buna in ceea ce il priveste, ca daca ar avea pe Duhul Sfant, Duhul Adevarului i-ar invata ca nu este bine cum cred ei. Incapatanarea catolicilor sa pastreze acel Filioque este pentru acesti dogmatici ortodocsi dovada ca Duhul Sfant a plecat de la catolici, motiv pentru care le contesta toti sfintii si toate Tainele. Aici ti-am expus parerea lor, nu si a mea, pentru ca eu nu cred ca Duhul Sfant il paraseste pe om pentru neputinta de a intelege un adevar legat de persoana Sa. Revenind insa, cei care au adaugat acest Filioque, de unde stim ca au primit o revelatie de la Duhul Sfant si nu au facut ei o presupunere cu mintea lor? Iar daca este o revelatie de la Duhul Sfant, ce Sfant Parinte a primit-o? De ce nu au primit aceasta revelatie si cei din est? Si cum mai sta in cazul asta in picioare faptul ca dogmele sunt revelatii de la Duhul Sfant? Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ce inseamna convertire la "catolicism"? Se stie bine ca ortodoxa (dreapta, adevarata) era biserica catolica, asa ca nu se poate face convertirea decat la ortodoxie, adica la o credinta dreapta, iar cei convertiti fac parte din biserica universala, adica catolica. Si ramane intrebarea daca atunci cand Iisus i-a vorbit lui Petru, s-a referit si la toti cei care vor urma dupa el sau s-a referit numai strict la el, la Petru? Pentru ca Petru nu a fost niciodata numit Papa, iar primul episcop care a fost numit Papa nici macar nu apartine Romei, ci primul care a fost numit Papa a fost episcopul Heraclas din Alexandria in secolul al 3-lea, in timp ce primul episcop roman care a luat numele de Papa a fost abia in secolul VI, Papa Ioan I. Toti ceilelti Papi care au trait inaintea acestora doi, au fost numiti retroactiv cu titlul de Papa, asa i s-a atribuit si lui Petru acest titlu retroactiv si a fost trecut in istoria Papilor romani. Dar Papa din Alexandria exista pana in prezent si au si coptii o istorie proprie a Papilor... Citat:
Citat:
Asa este, insa fiecare crede ca Biserica care nu s-a prabusit este cea proprie: catolica pentru catolici si ortodoxa pentru ortodocsi, ca protestantii nu isi bat capul cu astfel de treburi. Si au dreptate pentru ca Biserica este mult mai larga decat catolica sau greco-ortodoxa, ea ii cuprinde pe toti cei care asculta de Cuvantul Domnului, Domn pe care il recunosc ca Mantuitor... |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Last edited by kesarion_breb; 24.08.2010 at 21:46:44. |
|
|
|||
|
|||
|
Sfanta Taina a Euharistiei se savarseste la toti crestinii, si la toti lucreaza cu adevarat (numai cu adevarat poate lucra) harul Duhului Sfant. Si marturii sunt foarte multe in toate bisericile crestine.
|
|
|
|||
|
|||
|
Și dumneata la cine te referi când spui toți creștinii ?
|
|
|
|||
|
|||
|
Ma refer la cei care il recunosc pe Iisus Hristos ca si Fiu al lui Dumnezeu si care ii asculta glasul incercand sa faca cat mai bine dupa voia Tatalui Ceresc care l-a trimis. Iar aceasta voie a explicat-o foarte bine Iisus, a spus foarte clar ce avem de facut. Totul se gaseste in Evanghelii. Si tot in Evanghelii, mai precis in Evanghelia dupa Ioan, scrie clar ca toti cei care il recunosc pe Iisus ca Fiul al lui Dumnezeu il au pe Duhul Sfant. Si ca sa devina cu adevarat crestini trebuie sa se boteze in numele Tatalui si al Fiului si al Duhului Sfant dupa cum a cerut Domnul, asta daca nu sunt deja botezati, caci ortodocsii si catolicii pot fi botezati de mici.
|
|
|
|||
|
|||
|
Cum poți să spui asemenea aberații care nu au nici o legătură cu realitatea ?? Cum să aibă toți "creștinii" sfânta taină a euharistiei ??! Foarte mulți dintre așa-zișii creștini nici măcar nu recunosc sfânta taină a euharistiei ! Ce să mai vorbim despre lucrarea harului necreat în sfintele taine !!
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Mai am de postat o gramada ! Multa, multa informatie muncita despre Biserica Catolica ! Multa istorie catolica ! Adevaruri incomode ! Voi sa aveti energie sa cititi ! Lectura placuta !
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|