Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.08.2010, 15:36:43
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MarinaAlca Vezi mesajul
Oameni chibzuiti, precum acea modesta doamna, au fost si inca mai exista.
A fi in stare sa iti administrezi bugetul este o arta.. nu oricine o poate face.. in zadar incerci sa inveti de la altii. ..asta o ai in sange sau nu….ii admir pe cei care reusesc, insa, recunosc ca eu nu voi fi capabila de asta niciodata…Deunazi sotul ma acuza de lacomie.. prea bine, recunosc ca adesea gresesc privind la cei de sus si asta produce o adanca tulburare a forului interior…devin carcotasa, ma plang de faptul ca desi am ales calea strainatatii si insingurarii, din punct de vedere finaciar, nu vad nici o diferenta remarcabila , ba chiar, paradoxal, traiul din tara era unul cu mult mai indestulator ptr mine.
Citeam undeva mai demult, ca există o diferență între a fi sărac și a fi lefter. A fi lefter este o stare temporară, a fi sărac poate fi o stare veșnică.
Si daca urasc ceva in vremurile astea noi, urasc cartile de creditmi se par cea mai subtila si perfida cale de a ajunge la sapa de lemn..
Marina, ai atins un punct f important: creditul, pe care acum il iei si care crezi ca te va ajuta, dar care de fapt te afunda si mai mult, datorita dobanzilor mari care se practica la aceste credite. atentie mare la dobanda care se percepe: de multe ori scrie cu litere mici, text pe care in graba nu-l mai citim. TREBUIE citit, caci acolo se ascund conditiile, de multe ori vitrege pentru cel, care ia imprumutul. Cine ia mai multe asemenea imprumuturi, de obicei ajunge in imposibilitate de plata. Atentie deci. Multumim, Marina, de atentionare.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2010, 16:17:19
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Este un subiect complex acesta,care ar putea avea zeci de raspunsuri.
Stim ca Evanghelia numeste sarac pe Lazar,deci cam acela ar fi nivelul la care ai putea fi catalogat drept sarac.

Ideea pe care vreau sa o scot eu in evidenta este ca e o binecuvantare sa fii sarac!
Nu sarac lipit,dar intr-o stare in care sa fii nevoit sa muncesti incontinuu ca sa iti castigi existenta.Sfintii Apostoli cred ca nu erau din cei cu stare materiala ridicata.
Vedem apoi ca tarile ortodoxe nu se bucura de o stare materiala ridicata ca vecinii lor catolici sau protestanti.Aici cred ca e si voia lui Dumnezeu.Este evident ca atunci cand "ai de toate",inima se ataseaza de lucruri si incepi sa-L uiti pe Dumnezeu.
Chiar si o simpla masina,vazuta de majoritatea ca o necesitate ,este un idol,un obiect care iti provoaca o anumita placere,si care atunci cand il ai,tii la el ca la ochii din cap,nu concepi sa duci o viata fara masina.
Dar noi stim ca nu poti ajunge la Hristos fara suferinta.Si unde este suferinta ,atunci cand ai de toate?!
Parintii de demult,pe langa suferintele pe care puteau veni din exterior,isi largeau aria astfel:
1.Prin post;este o suferinta pe care o simtim atunci cand mancam doar o data sau de doua ori pe zi,si atunci mancare putina,si daca se poate si fara gust!
2.Prin munca;corpul in general ne cere sa il lasam sa trandaveasca,dar ei ,nu neaparat pentru castig material,isi impuneau munca zilnica.
3.Prin asceza;isi impuneau tot felul de reguli,dormitul cat mai putin noaptea,in general pe o scandura tare,unii isi puneau lanturi pe piele,sau imbracau o blana cu parul direct pe piele etc

Deci vedem ca in timp ce demult oamenii crestini fugeau de confort si cautau nevointele ,acum fug de greu si cauta confortul!Dar nu asa il vom gasi pe Hristos!Dumnezeu este in pocainta,in lacrimi,in durere,nu in confort si belsug!

Deci a te plange ca esti sarac,inseamna de fapt a plange ca nu ai suficient confort! Si daca il dobandesti ,ce obtii? ! Indepartarea de Hristos!

Avem marturii si din partea celor care au trait in inchisori: departe de lume si de confort,au fost acolo cel mai aproape de Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2010, 20:01:07
Samy02's Avatar
Samy02 Samy02 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.02.2010
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Omul sarac ......il recunosti destul de repede , ptr ca nu sa vaita , are mult bun simt, nu cere si stie de unde sa ia si unde sa puna sa-i ajunga ptr toate zilele , apoi il mai vezi si la biserica multumindu-i bunului Dumnezeu ptr tot si toate. Celalalt , asa zisul om bogat , pe care-l vezi etalandu-si masinile si casele , aici sau la tara , ca deh , acum avem si casa de vacanta la Cucuietii din deal.....el e cel care striga cat il tine gura ca-l fura statu’ , ca nu are omu’ ce pune pe masa……Incerc de multe ori sa vad in jurul meu mai mult pe cei ce tac , sa invat de la ei cum sa dramuiesc ziua de azi sa-mi ajunga si maine…..
Unul este sarac aici si bogat dincolo in imparatia lui Dumnezeu, acum depinde de fiecare unde vrea sa fie bogat ……aici sau dincolo…..?....

Last edited by Samy02; 23.08.2010 at 12:47:58.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sarac vs Bogat AndruscaCIM Generalitati 46 09.01.2013 16:59:38
Ce sunt visele? ggmarius Generalitati 2 02.07.2011 12:33:28
Razbunarea celui sarac elisabeta cretu Intrebari utilizatori 5 24.05.2010 18:49:09