Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Intamplari adevarate
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.08.2010, 16:03:50
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Din presupuneri este greu sa intelegi ce este totusi o nastere-ma gandeam si eu la barbatii care se dau atotstiutori in domeniu. Numai cine a trecut prin asa ceva intelege.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 18.08.2010, 16:14:33
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Din presupuneri este greu sa intelegi ce este totusi o nastere-ma gandeam si eu la barbatii care se dau atotstiutori in domeniu. Numai cine a trecut prin asa ceva intelege.
Da! De aceea spuneam mai sus ca nu le-as judeca pe cele care aleg ceariana ca sa evite unele dureri, desi eu nu am ales calea asta.
Vechi 21.08.2010, 11:57:20
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Da! De aceea spuneam mai sus ca nu le-as judeca pe cele care aleg ceariana ca sa evite unele dureri, desi eu nu am ales calea asta.
Pentru ca tot s-a intamplat la Giulesti ce s-a intamplat, sa ne gandim ca e foarte posibil ca in sectia de ATI unde a avut loc groaznicul incendiu, sa se fi aflat mult mai multi copii decat ar fi fost sa fie. Sa ma explic: dupa cezariana, adesea copilul are nevoie sa stea un timp la ATI (la o cezariana la termen, destul de putin), dar medicii, pentru confortul personal, fac adesea cezariana programata (adesea solicitata de mama) itr-o zi in care sunt ei de garda si cu cateva (2-4) saptmani inainte de termen. In acest caz copilul va sta mai multe zile la ATI, departe de mama si... nenorociri se mai intampla (nu neaparat incendii), dar ia o infectie din spital, il uita o asistenta in incubator, trebuie alimentat prin gavaj si mama nu e in stare sa se mulga si pierde laptele...

Cezariana este o operatie, are riscurile ei si pentru mama si pentru copil. Este minunata atunci cand astfel se salveaza viata mamei si a copilului. Riscurile de complicatii postoperatorii, necesitatea de a sta niste zile/saptamani la ATI sunt minore pe langa imensul beneficiu de salvare a vietii. Pentru ca este o interventie majora, nu este cazul sa fie luata in considerare ca alternativa la nasterea naturala, pentru care organismul femeii este pregatit. Este ca si cum am lua ca alternativa histerectomia (indepartarea uterului) ca sa scapam de durerile si disconfortul adus de menstruatie.
Reply With Quote
Vechi 21.08.2010, 20:21:11
arwein's Avatar
arwein arwein is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristina2012 Vezi mesajul
Pentru ca tot s-a intamplat la Giulesti ce s-a intamplat, sa ne gandim ca e foarte posibil ca in sectia de ATI unde a avut loc groaznicul incendiu, sa se fi aflat mult mai multi copii decat ar fi fost sa fie. Sa ma explic: dupa cezariana, adesea copilul are nevoie sa stea un timp la ATI (la o cezariana la termen, destul de putin), dar medicii, pentru confortul personal, fac adesea cezariana programata (adesea solicitata de mama) itr-o zi in care sunt ei de garda si cu cateva (2-4) saptmani inainte de termen. In acest caz copilul va sta mai multe zile la ATI, departe de mama si... nenorociri se mai intampla (nu neaparat incendii), dar ia o infectie din spital, il uita o asistenta in incubator, trebuie alimentat prin gavaj si mama nu e in stare sa se mulga si pierde laptele...

Cezariana este o operatie, are riscurile ei si pentru mama si pentru copil. Este minunata atunci cand astfel se salveaza viata mamei si a copilului. Riscurile de complicatii postoperatorii, necesitatea de a sta niste zile/saptamani la ATI sunt minore pe langa imensul beneficiu de salvare a vietii. Pentru ca este o interventie majora, nu este cazul sa fie luata in considerare ca alternativa la nasterea naturala, pentru care organismul femeii este pregatit. Este ca si cum am lua ca alternativa histerectomia (indepartarea uterului) ca sa scapam de durerile si disconfortul adus de menstruatie.
Daca prietena mea nu nastea luni, prin cezariana, la Giulesti-(o nastere care se anunta dificila, cu travaliu lung si posibila suferinta fetala la nastere), probabil ca al ei copilas ar fi necesitat supraveghere in ATI si acum era nu acasa, ci in cel mai bun caz la Grigore Alexandrescu. Noi toti din jurul ei ii multumim lui Dumnezeu ca a fost totul cat mai putin traumatizant pentru ambele si nu ma pot impiedica sa spun: le-au ocrotit Dumnezeu si Maica Domnului!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ceaiuri pt. femei taluta Generalitati 1 14.03.2011 20:14:52
Am dureri ingrojitoare pe partea stanga emiliulia Umanitare 55 22.09.2010 16:01:49
Valoarea unei femei zoridezi Generalitati 3 31.05.2010 13:28:16
Pentru femei Florin Liviu Generalitati 2 20.05.2010 10:20:00
Prietena mea ia anticonceptionale numai ptr dureri alinu Generalitati 41 21.07.2009 01:01:50