Citat:
În prealabil postat de cristina2012
Cu anestezia peridurala se pot evita durerile, dar uneori poate fi chiar mai rau ca la nasterea naturala in sensul ca un doctor lucid nu mai face doza de anestezic si cand se apropie expulzia si atunci mama se trezeste brusc in durerile cele mai crunte, e luata pe nepregatite de durerile cele mai mari, nu mai poate lupta, se sperie, nu mai coopereaza...
Problema cu anestezia peridurala tine de faptul ca poate afecta negativ eficienta contractiilor, poate incetini travaliul, poate face ca femeia sa nu mai fie capabila sa impinga eficient si ca urmare sa fie nevoie de extractie cu vacuum sau forceps, ceea ce inseamna mari riscuri pentru copil (hemoragie cerebrala, fracturi) si riscuri pentru mama de ai fi afectate tesuturile. Pentru ca nu mai poate impinge copilul, acesta se poate chiar sufoca si... moare. Este un procent mic, dar este... oare merita sa inlocuiesti o durere infernala cum e cea de nastere (dar naturala si limitata in timp la cateva ore) cu durerea de o viata de a te sti vinovata de nenorocirea copiluli tau, de a-l vedea cum se chinuie cu lungile sedinte de recuperare, de a-l sti anormal pentru tot restul vietii, sau... de a sti ca incapacitatea ta de jertfa a insemnat moartea lui. Nascut mort, bebelusul ramane si nebotezat... CHIAR MERITAAAAA!?!?!?!?!?!
Trebuie sa fac o precizare pentru cine nu intelege de ce femeia nu mai poate impinge eficient copilul. In momentul in care se ajunge in faza de expulzie, gravida simte o nevoie imperioasa de a impinge, e ceva deosebit de ceea ce se poate face voit. Peridurala anuleaza aceasta senzatie, ca urmare va impinge nitel cat poate si ea dupa osteneala travaliului (care tot este in ciuda reducerii durerilor).
|
Ma intreb cate din parerile di acest thread sunt enuntate in cunostinta de cauza? Pt dl Zaharia, daca ai fi femeie ai mai gandi la fel? Ca si barbat cate dureri de genul celor de nastere ai suportat fara sa incerci sa faci ceva sa le combati? Nu judeca pana nu simti, sfatul meu. Personal nu sunt de acord cu cezariana, cred ca tot ce e natural e perfect dar nici cu aruncatul pietrelor in altii nu-s de acord.
Iar in lregatura cu citatul de mai sus... Am avut, personal o anestezie epidurala si nu am simtit dureri in ultimele ore de travaliu, lucru care m-a ajutat sa ma recuperez foarte usor si chiar am fost acasa dupa 8 ore de la nastere (nu locuiesc in tara si aici nu este obligatorie spitalizarea dupa nastere ca si multe alte practici cum ar fi controalele ginecologice in tp sarcinii). Si ca sa te contrazic, se simte o "nevoie" de a impinge si o faci chiar foarte bine fara dureri :).