Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.08.2010, 20:24:09
kesarion_breb kesarion_breb is offline
Banned

Data înregistrării: 30.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
Imi amintesc ca am mai discutat undeva pe marginea acestui filmulet si adventistii au zis fie ca au cercetat, chipurile si nu exista niciun pastor adventist trecut la ortodoxie fie ca Biserica Ortodoxa se tine de farse si a regizat totul , disperata ca-si pierde adeptii..mda
probabil asta vor zice si aici
Ceea ce sunt in stare sectarii sa spuna, si halul in care sunt in stare sa minta, poti vedea in asa-zisa marturie a "calugarului ortodox" "convertit" la penticostali. Oricum, convertirea unui pastor sectar la Credinta Ortodoxa nu mi se pare ca ar putea fi o catastrofa, comparand numarul mare de "ortodocsi" care s-au "convertit" la sectari, deci mare ingrijorare nu ar avea cum sa se nasca in sanul unor grupari sectare.
Reply With Quote
Vechi 01.08.2010, 20:26:42
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de kesarion_breb Vezi mesajul
Ceea ce sunt in stare sectarii sa spuna, si halul in care sunt in stare sa minta, poti vedea in asa-zisa marturie a "calugarului ortodox" "convertit" la penticostali. Oricum, convertirea unui pastor sectar la Credinta Ortodoxa nu mi se pare ca ar putea fi o catastrofa, comparand numarul mare de "ortodocsi" care s-au "convertit" la sectari, deci mare ingrijorare nu ar avea cum sa se nasca in sanul unor grupari sectare.
Am citit mai multe marturii ale unor fosti neo-protestanti convertiti la ortodoxie,
observatia pe care am facut-o este ca o convertire la ortodoxie vine dupa o cercetare temeinica
Petter Gillquist in cartea sa "Cum am devenit ortodox" povesteste cum a cercetat in amanunt ortodoxia si istoria Bisericii, iar convertirea sa impreuna cu congregatia pe care o pastorea nu s-a facut asa peste noapte ci dupa ce si-au lamurit toate aspectele
pe cand o convertire la neo-protestantism vine de obicei pe fond emotional , convertirea atribuindu-se direct Duhului Sfant

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)

Last edited by danyel; 01.08.2010 at 20:31:35.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2010, 00:06:44
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de kesarion_breb Vezi mesajul
Oricum, convertirea unui pastor sectar la Credinta Ortodoxa nu mi se pare ca ar putea fi o catastrofa, comparand numarul mare de "ortodocsi" care s-au "convertit" la sectari, deci mare ingrijorare nu ar avea cum sa se nasca in sanul unor grupari sectare.
Aici ai dreptate, nici mie nu mi se pare ca ar fi o catastrofa.
Convertirea la ortodoxie a unui pastor adventist sau penticostal dovedeste in mod clar ca respectivul nu l-a cunoscut nici pe Hristos nici doctrinele NP.

Daca il cunoaste acum pe Hristos in BO este un castig si pentru el si pentru neoprotestantism.
Datorita eclesiologiei diferite, pentru NP convertirea cuiva la Hristos in BO nu este asemanatoare „intoarcerii unui cutit in rana” asa cum este pentru un ortodox convertirea cuiva din BO la NP.

Problema mai serioasa este ca adventistii, dupa cum observi, resping foarte argumentat veridicitatea videoului.
In cazul in care au dreptate, intr-adevar ar fi dezonorant pentru BO.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2010, 09:53:32
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Aici ai dreptate, nici mie nu mi se pare ca ar fi o catastrofa.
Convertirea la ortodoxie a unui pastor adventist sau penticostal dovedeste in mod clar ca respectivul nu l-a cunoscut nici pe Hristos nici doctrinele NP.

Daca il cunoaste acum pe Hristos in BO este un castig si pentru el si pentru neoprotestantism.
Datorita eclesiologiei diferite, pentru NP convertirea cuiva la Hristos in BO nu este asemanatoare „intoarcerii unui cutit in rana” asa cum este pentru un ortodox convertirea cuiva din BO la NP.

Problema mai serioasa este ca adventistii, dupa cum observi, resping foarte argumentat veridicitatea videoului.
In cazul in care au dreptate, intr-adevar ar fi dezonorant pentru BO.
M-as bucura ca cel care a filmat sa ne confirme ca nu este un truc. Ce sens ar avea sa fie un truc. Pentru mine cea mai potrivita convertire este cea a Parintelui Rafael Noica- fiul filozofului Constantin Noica, cititi cartea Celalat Noica, sau convertirea episcopului Kalistos Ware - persoane care au o contributie deosebita in teologia ortodoxa care stiu sa justifice convertirea, nu cazurile unor persoane care dintr-o criza financiara sau trezit ca au aflat pe Domnul lepadandu-se de credinta ortodoxa pentru ca Biserica Ortodoxa nu a stiut cum sa reactioneze intr-un mod social.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2010, 16:33:30
kesarion_breb kesarion_breb is offline
Banned

Data înregistrării: 30.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Datorita eclesiologiei diferite, pentru NP
Datorita lipsei Duhului Adevarului, a succesiunii apostolice, datorita prezentei duhului sectar separatist si datorita multor altor lucruri, secta penticostala nu este biserica, ci adunare sectara (!!), de aceea nu are si nu poate avea nici o eclesiologie, ci doar niste aberatii de vandut pentru fraierii care vor sa cumpere, aberatii carora ei le spun eclesiologie, insa care nu au nici cea mai mica legatura cu eclesiologia, ci doar cu aceea din inchipuirile si imaginatia lor pline de fabulatii fara nici un fundament !!! Sweet "eclesiological" dreams !!! Asa-zisa "eclesiologie" a "penticostalilor" se numeste de fapt manual de sectarie !

Last edited by kesarion_breb; 02.08.2010 at 16:36:21.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Calatoria spre Ortodoxie si dinspre Ortodoxie ioanna Morala Crestina 76 14.06.2015 08:40:05
convertirea floaredecolt Biserica Romano-Catolica 7 31.08.2009 10:32:56
INTREBARE....adventist cocosatul Secte si culte 557 21.07.2009 12:52:54