![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Eu cred in versiunea de lunga durata, de 13-14 miliarde de ani si totusi sunt crestin ortodox. Si ca mine sunt N crestini, ba chiar si preoti care nu imbratiseaza ideea creatiei in 6x24 de ore terestre, ci in 6 ere care nu se stie cat au durat. Eu merg pe varianta designului inteligent, care presupune un evolutionism controlat de Dumnezeu, de la simplu la complex, incet si fara nici o graba.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iar daca nu te ascunzi in spatele semanticii, tocmai ai mai zis o prostie la fel de mare. Intr-adevar, ce sa stie biologii de la Berkeley despre evolutie? Eu zic sa le scrii, sa te invite sa le explici, atat biologie cat si semantica. Asta e sansa ta: sa revolutionezi stiinta. Nu de alta, dar daca demolezi T.E., te alegi cu cel putin un Nobel, plus adulatia religiosilor de pe tot mapamondul. Succes! Citat:
Si a ignora un raspuns inseamna ignoranta? Esti sigura? Ai vreun DEX pe langa tine?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|||
|
|||
![]()
zici mereu de dovezi, dar numai cand e vorba de Dumnezeu, dar de BB si alte asemenea nu se stie nimic si nu-i nevoie de dovezi directe, doar de probabilitati.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu stiam, tot din surse ortodoxe, ca 6000 de ani sunt de la crearea omului, nu de la crearea pamantului.
|
||||
|
||||
![]()
Si de la crearea Universului tot 6000 de ani sunt?
|
|||
|
|||
![]()
Nu am spus asta, nu pot sti eu sigur, eu spun ce-am auzit. Acum nu ma pot contrazice intr-o privinta in care nu conosc, mai bine ramane acest fapt necunoscut pentru mine, decat sa presupun fara sa stiu sigur, sau sa sustin ceva fara a avea o siguranta.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pentru mine si pentru multi altii e atat de evident ca Dumnezeu a optat pentru o creatie in timp in loc sa fie instantanee. Putea foarte bine sa zica si sa se faca si fara timp, adica imediat, tot ce exista; insa a preferat ca legile fizicii pe care le vedem astazi manifestandu-se sa fie asa dintru inceput, pana in eternitate.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
evolutionismul compromis | padrevicentiu | Generalitati | 476 | 23.09.2013 03:54:06 |
De ce evolutionismul teist este o erezie? | nadut | Teologie si Stiinta | 372 | 27.11.2012 12:41:07 |
ROMANI , VI SE PREGATESTE CEVA | saccsiv | Homosexualitatea | 170 | 06.03.2012 14:51:43 |
Venirea Antihristului | ancah | Biserica Romano-Catolica | 16 | 23.04.2008 02:29:50 |
un vis se pregateste sa moara | quasar | Generalitati | 52 | 03.02.2008 18:58:43 |
|