Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.07.2010, 09:12:42
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Inca de pe pamant, sufletul isi pregateste locul unde va merge cand va veni vremea.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 23.07.2010, 11:30:08
zorobabel zorobabel is offline
Banned

Data înregistrării: 28.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pandion Vezi mesajul
Luand Scriptura la modul literal poti ajunge la cele mai fanteziste concluzii.
sunt pasaje care le iei literal si pasaje care nu se pot lua literal(cum ar fi cel cu taiatul mainii si scosul ochiului). Dar in cazul prezentat in Romani, cu faraon, e totul clar. Dumnezeu i-a dat sanse sa se pocaiasca dar el nu a vrut. Iti redau niste versete din Iesirea ca sa iti dai seama despre ce e vorba:

Iesirea 7:22
"Dar vrăjitorii Egiptului au făcut și ei la fel prin vrăjitoriile lor. Inima lui Faraon s-a împietrit, și n-a ascultat de Moise și de Aaron, după cum spusese"
Iesirea 8:15
"Faraon, văzând că are răgaz să răsufle în voie, și-a împietrit inima, și n-a ascultat de Moise și de Aaron, după cum spusese Domnul."
Iesirea 8:19
"Și vrăjitorii au zis lui Faraon: “Aici este degetul lui Dumnezeu!” Dar inima lui Faraon s-a împietrit, și n-a ascultat de Moise și de Aaron, după cum spusese Domnul."

Exemplele continua la mai toate urgiile care se abat asupra Egiptului dar ce e interesant apare la sfarsit:
Iesirea 9:12
"Domnul a împietrit inima lui Faraon, și Faraon n-a ascultat de Moise și de Aaron, după cum spusese Domnul lui Moise.

Dupa cum vezi la un moment dat Dumnezeu a fost cel care l-a impietrit pe faraon, dar asta dupa ce faraon a avut sansele lui la pocainta, dar a preferat sa se impietreasca si sa nu se pocaiasca.

Din pacate asta se intampla cu f multi oameni, resping pocainta si la un moment dat Dumnezeu ii impietreste si nu se mai pot pocai.

Citat:
Daca ai cunoaste cu adevarat pe Dumnezeu ai stii ca nu poate forta pe nimeni sa fie intr-un anumit fel, fie si pentru a se arata puterea Sa in cineva.
Dumnezeu nu forteaza insa Dumnezeu arata bunatate omului, care om in loc sa se pocaiasca ii intoarce spatele.

Citat:
Cat despre iad, ce sa zic, daca unii dintre voi sunteti tributari unor teorii eronate ce dateaza de secole... Ma intreb de ce nu adoptati si moda vremii, cultura, tehnologia de acum 1500-2000 de ani sau mai mult. Nu va convine. Dar ca sa vorbiti la modul iresponsabil si fals despre vesnicia si chinurile iadului puteti, ca doar sunt pentru altii, necredinciosi bineinteles. Nu mai jigniti pe Dumnezeu cu povestioare puse in dreptul Personalitatii Sale Sfinte.
Nu inteleg ce vrei sa spui aici, cred ca ai gresit postarea. Ce teorii eronate? Ce am spus fals despre chinurile iadului?Am spus ceea ce zice Sf Scriptura, daca tu nu o citesti nu inseamna ca is povesti.
Cine si cum l-a jignit pe Dumnezeu?

Citat:
Dragul meu, asta cu Iosif si nevasta lui Potifar nu tine de credinta neparat ci de bun simt si respect fata de un om, atata tot. Nici eu nu as avea capacitatea de a profita de sotia unui om, nici nu ar avea sens cand sunt atatea disponibile.
Nu din bun simt fata de potifar a refuzat Iosif, ci pentru ca il iubea pe Dumnezeu.Iti mai redau o data ce a spus Iosif nevestei lui Potifar:
"Iar el n-a voit, ci a zis către femeia stăpânului său: "De când sunt aici, stăpânul meu nu poartă grijă de nimic în casa sa, ci toate câte are le-a dat pe mâna mea.
In casa aceasta nu-i nimeni mai mare decât mine și de la nimic nu sunt oprit decât numai de la tine, pentru că tu ești femeia lui. Cum dar să fac eu acest mare rău și să păcătuiesc înaintea lui Dumnezeu?"

Din cauza lui Dumnezeu nu s-a culcat cu ea, nu din cauza lui Potifar. Daca ar fi fost necasatorita tipa la fel ar fi facut, ca e pacat sa te culci cu o persoana fara sa fii casatorit cu ea. Deci chiar daca erau sute disponibile Iosif ar fi facut la fel.

Citat:
Nici nu stii cati "necredinciosi" se lupta cu pacatul. Oameni care nu au citit un bob de Scriptura, care n-au vazut biserica in viata lor, dar care au notiunile privind binele si raul fiind inzestrati de Dumnezeu.
Poate se lupta cu vicii, dar nu cu pacatul. Un om care se considera morala si nu vrea sa fure si sa minta, ajuta pe altii, dar care traieste in curvie(dau un exp pt ca asta e la moda acum) nu lupta cu pacatul, ci traieste in pacat.
Sunt oameni care lupta sa nu mai bea/fumeze stiind ca asta le face rau, dar asta nu inseaman ca lupta impotriva pacatului.
Ma indoiesc ca necredinciosii se lupta cu pacatul, lupta cu pacatul implica dragoste de Dumnezeu, ori un necredincios nu are asa ceva.

Citat:
Da, credincios inseamna sa fii OM, atat. Poti sta fara sa stii nimic din Biblie sau sa faci vrute si nevrute. Daca esti om in viata de zi cu zi intre cei intre care te invarti atunci te poti numi si credincios, sau martusitor al lui Cristos fara a spune macar un cuvintel despre El. Eu intalnesc astfel de oameni si creste inima in mine cand ii vad, cata rabdare, bun simt, educatie, cinste si tot ce vrei pot avea. Cunostintele teologice nu folosesc la nimic, in sensul ca nu schimba omul.
Nu zice nimeni ca trebuie sa stii Biblia din scoarta in scoarta ca sa fii mantuit, dar mesajul Evangheliei e clar , omul care se increde in Hristos e mantuit. Acolo gasim solutiile la lupta care o avem de dus in lumea aceasta.
Ce intelegi prin a fi om?Am senzatia ca mergi pe ideea de moralitate, asta nu inseamna credinciosie. Poti sa fii un exemplu de moralitate, asta nu te face credincios.
Cunostintele teologice nu schimba omul, doar Hristos il poate schimba.
Reply With Quote
Vechi 23.07.2010, 12:19:40
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de heorhe Vezi mesajul
Asta imi ridica un nou semn de intrebare. Ce inseamna a crede in Isus ? Adica a crede ca a existat, sau a crede ce scrie in Biblie ca a zis, sau a crede ca e fiul lui Dumnezeu, ce mai exact ar trebui sa cred ?
Sa crezi in Hristos inseamna sa crezi ca El a murit pentru pacatele tale si sa ii urmezi invataturile. Citeste Evrei 11, este un intreg capitol dedicat credintei, te-ar ajuta sa intelegi mai bine.
Reply With Quote
Vechi 23.07.2010, 22:18:52
Pandion Pandion is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zorobabel Vezi mesajul
Domnul a împietrit inima lui Faraon[/b], și Faraon n-a ascultat de Moise și de Aaron, după cum spusese Domnul lui Moise.
Faraonul nu a ascultat pentru ca avea nevoie de forta de munca si nu era fraier sa lase evreii dupa atata timp. Scriitorul biblic este profund influentat cand scrie ca "Domnul a impietrit" de un mod de gandire al vremii cand aspecte ale personalitatii cuiva, fenomene naturale etc sunt puse pe seama Divinitatii. E pacat sa gandim la fel dupa atatea mii de ani, a trecut timpul degeaba atunci, daca continuam sa credem ca daca se supara unul a fost impietrit de Dumnezeu.
Citat:
Din pacate asta se intampla cu f multi oameni, resping pocainta si la un moment dat Dumnezeu ii impietreste si nu se mai pot pocai.
In locul tau as avea mai mare grija si mai mare respect pentru Dumnezeu. Cum adica ii impietreste? Vezi ce face un mod de gandire arhaic din tine?
Citat:
Ce teorii eronate? Ce am spus fals despre chinurile iadului?Am spus ceea ce zice Sf Scriptura, daca tu nu o citesti nu inseamna ca is povesti.Cine si cum l-a jignit pe Dumnezeu?
Scriptura se citeste ca o carte in care nu e adevarul intins frumusel pe pagini si doar il culegi de acolo. Adevarul se cauta! Cum l-ai jignit pe Dumnezeu? Asa cum o fac foarte multi inconstienti care spun cu o dezinvoltura incredibila ca daca nu vrei sa-l iubesti pe Dumnezeu, atunci acesta te va invata minte o vesnicie intreaga. Sfatul meu amical ar fi sa incetati cu astfel de aberatii si sa va ganditi ca s-ar putea sa dati socoteala pentru crearea unei imagini monstruoase a lui Dumnezeu.
Citat:
Nu din bun simt fata de potifar a refuzat Iosif, ci pentru ca il iubea pe Dumnezeu.
Serios? Si cum il iubea pe Dumnezeu? Ce e asa de greu de priceput ca Dumnezeu nu poate fi iubit decat prin intermediul aproapelui. Daca acestuia nu ii fac rau atunci se cheama ca il iubesc pe Dumnezeu, altfel nu e decat teorie.
Citat:
omul care se increde in Hristos e mantuit. Acolo gasim solutiile la lupta care o avem de dus in lumea aceasta.
Ce intelegi prin a fi om?Am senzatia ca mergi pe ideea de moralitate, asta nu inseamna credinciosie. Poti sa fii un exemplu de moralitate, asta nu te face credincios.
Eu cred ca nu ai invatat bine lectia, daca te uiti prin evanghelii vei vedea ca tocmai oamenii iubitori de aproape, morali sunt numiti CRESTINI de Iisus Cristos. Mantuitorul nu ii numeste baieti buni, cum crezi tu, ci ii identifica direct, dandu-i drept exemplu celor ce stateau toata ziua cu Biblia in brate, dar cand venea vorba sa faca ceva concret se trezeau ca nu sunt capabili de atat sfintenie probabil. Convingerea mea este ca oamenii profund morali vor avea un loc de cinste in imparatia lui Dumnezeu, chiar daca nu s-au indeletnicit cu Scripturile si n-au rostit inaintea altora fraze goale ca "increde-te in Dumnezeu", "crede il El", "vino la Domnul" si altele.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2010, 10:09:46
Banned

Implicit

Citat:
Faraonul nu a ascultat pentru ca avea nevoie de forta de munca si nu era fraier sa lase evreii dupa atata timp.
Nu era fraier?Deci tu aprobi ceea ce a facut faraon... Adica vedea ca se lupta cu insusi Dumnezeu si el se gandea ca nu are forta de munca ca sa ii faca caramizi. Forta de munca gasea si in Egipt, important era pt el sa se pocaiasca dar nu a vrut.

Citat:
Scriitorul biblic este profund influentat cand scrie ca "Domnul a impietrit" de un mod de gandire al vremii cand aspecte ale personalitatii cuiva, fenomene naturale etc sunt puse pe seama Divinitatii. E pacat sa gandim la fel dupa atatea mii de ani, a trecut timpul degeaba atunci, daca continuam sa credem ca daca se supara unul a fost impietrit de Dumnezeu.
Tu ai citit Sf Scriptura sau vorbesti ca sa te afli in treaba? Biblia spune clar ca "Dumnezeu l-a impietrit" pentru ca faraon a respins pocainta de fiecare data cand a avut ocazia. Moise a fost inspirat de Duhul Domnului cand a scris ,asa ca nu mai rastalmaci tu ce-a vrut sa spuna Moise. De ce inainte de asta nu a spus la fel "Dumnezeu l-a impietrit" ci a spus "Faraon s-a impietrit"? De 5-6 ori apare expresia "Faraon si-a impietrit inima" si doar o data "Dumneze i-a impietrit inima".
Dumnezeu poate impietri omul, daca acesta respinge iertarea lui Dumnezeu si alege propria cale.

Citat:
In locul tau as avea mai mare grija si mai mare respect pentru Dumnezeu. Cum adica ii impietreste? Vezi ce face un mod de gandire arhaic din tine?
Am respect pentru Dumnezeu insa nu pot spune acelasi lucru despre tine care negi ceea ce spune Sf Scriptura, care este Cuvantul lui Dumnezeu. Dumnezeu are tot dreptul sa impietreasca pe cineva daca acel om respinge pocainta. Eu daca iti ofer un dar si tu il tot refuzi e vina ta nu a mea. De ce-as veni sa iti dau acelasi dar de 10 ori daca tu il respingi de fiecare data? Cam acelasi lucru s-a intamplat si cu faraon. Dumnezeu nu e obligat sa vina sa se roage la nesfarsit de om sa se pocaiasca.

Citat:
Scriptura se citeste ca o carte in care nu e adevarul intins frumusel pe pagini si doar il culegi de acolo. Adevarul se cauta!
Adevarul se regaseste in Sf Scriptura, nu il cauti pe strada. In afara Sf Scripturi nu gasesti Adevarul, deoarece Hristos e Adevarul si El este revelat in Sf Scriptura. Mai lasa cartile de filozofie ca nu acolo gasesti Adevarul.

Citat:
Cum l-ai jignit pe Dumnezeu? Asa cum o fac foarte multi inconstienti care spun cu o dezinvoltura incredibila ca daca nu vrei sa-l iubesti pe Dumnezeu, atunci acesta te va invata minte o vesnicie intreaga.
Inconstient pari mai degraba tu care incerci sa negi dreptatea lui Dumnezeu. El e drept si trebuie sa pedepseasca pe cei care nu se pocaiesc, si nu e vina Lui ca omul nu se pocaieste, ci e vina omului ca nu vrea sa se pocaiasca. Uite ce spune Sf Scriptura in 2 Tes cap2:
Și de aceea, Dumnezeu le trimite o lucrare de amăgire, ca ei să creadă minciuni,
Ca să fie osândiți toți cei ce n-au crezut adevărul, ci le-a plăcut nedreptatea.

Zi-mi si mie de ce le-ar trimite Dumnezeu necredinciosilor care nu vor sa se pocaiasca o lucrare de amagire? Astept o explicatie plauzibila, nu filozofii.

Citat:
Sfatul meu amical ar fi sa incetati cu astfel de aberatii si sa va ganditi ca s-ar putea sa dati socoteala pentru crearea unei imagini monstruoase a lui Dumnezeu.
Imagine monstruoasa e poate in mintea ta si a celor care nu se pocaiesc. Pt cei credinciosi imaginea e cu totul alta. Asa ca f probabil tu nu te increzi in Dumnezeul revelat in Sf Scriptura ci te increzi intr-un dumnezeu format din propriile convingeri, adica intr-un dumnezeu fals.

Citat:
Serios? Si cum il iubea pe Dumnezeu? Ce e asa de greu de priceput ca Dumnezeu nu poate fi iubit decat prin intermediul aproapelui. Daca acestuia nu ii fac rau atunci se cheama ca il iubesc pe Dumnezeu, altfel nu e decat teorie.
Hristos spune ca il iubim daca ii pazim poruncile(aici intrand si iubirea de frati). Poti sa nu faci rau cuiva dar poti sa pacatuiesti impotriva lui Dumnezeu. Adam de ce-a fost izgonit din Eden?A gresit fata de vre-un om? Nu, a gresit fata de Dumnezeu.

Citat:
Eu cred ca nu ai invatat bine lectia, daca te uiti prin evanghelii vei vedea ca tocmai oamenii iubitori de aproape, morali sunt numiti CRESTINI de Iisus Cristos.
Nu cred ca ai gasit in Sf Scriptura asa ceva. Hristos nu foloseste nicaieri termenul de "om moral". Din contra, spune ca vamesii, curvele vor intra in imparatia lui Dumnezeu si nu cei care se considera morali.

Citat:
Mantuitorul nu ii numeste baieti buni, cum crezi tu, ci ii identifica direct, dandu-i drept exemplu celor ce stateau toata ziua cu Biblia in brate, dar cand venea vorba sa faca ceva concret se trezeau ca nu sunt capabili de atat sfintenie probabil.
Arata-mi niste oameni in Biblie pe care Hristos ii numeste morali. Iar legat de farisei ei nu erau cu Biblia in mana cum spui tu, ci cu traditia lor.

Citat:
Convingerea mea este ca oamenii profund morali vor avea un loc de cinste in imparatia lui Dumnezeu, chiar daca nu s-au indeletnicit cu Scripturile si n-au rostit inaintea altora fraze goale ca "increde-te in Dumnezeu", "crede il El", "vino la Domnul" si altele.
Ai o convingere tare aiurea, nu exista om moral. Cand cineva il apeleaza pe Hristos "bunule invatator" El spune ca doar Dumnezeu e bun. Moralitatea pe care incerci tu sa o plasezi poate e buna comparata cu moralitatea altuia, dar in comparatie cu Hristos paleste si nu are nici o valoare.
Daca nu te pocaiesti nu intri in imparatia lui Dumnezeu, oricat de moral ai fi.
Asa ca pocaieste-te si lasa filozofiile ieftine, care incearca sa iti spuna ca omul e suficient de bun(moral) pentru a putea intra in cer. Nu poate, doar prin curatirea de pacate pe care o poate face doar pocainta. Postmodernismul asta ieftin pe care incerci tu sa il promovezi nu te va mantui.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2010, 11:36:26
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
Iertare ca intervin in discutie. Imi spun doar punctul de vedere.
nu trebuie sa iti ceri iertare, de aceea e forum, sa putem discuta :). Deci interventiile tale sunt binevenite.

Citat:
Versetul din Ioan 3:
16." Caci Dumnezeu asa a iubit lumea, incat pe Fiul Sau Cel Unul-Nascut L-a dat ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica."

e intr-adevar foarte important. De aceea el trebuie inteles in dimensiunea
sa spirituala. E vorba de mantuire, desigur, dar conditia "ca oricine crede in El"
nu trebuie luata la timpul prezent, ci trebuie inteleasa la un prezent etern.
Adica, nu la modul ca eu acum cred in Hristos si asta ma face mantuit, ci
eu voi fi mantuit daca voi crede neclintit, pana la sfarsitul vietii, in Hristos.
Corect. A crede in Hristos nu inseamna cred acum si gata ci e o credinta continua.

Citat:
Conditia nu e pentru momentul respectiv, ci incepand cu acel moment si
pana la sfarsitul vietii trebuie respectata acea conditie. Daca eu azi o respect
si maine nu o mai respect iar poimaine o respect din nou inseamna ca ne
jucam cu mantuirea.
Dar increderea neclintita nu e in puterea omului, caci omul e slab si
nestatornic, tocmai de aceea se si spune rugaciunea: "cred, Doamne,
ajuta necredintei mele". Si atunci pentru ca omul sa creada neclintit
are nevoie de ajutorul Duhului ca sa realizeze metanoia, schimbarea
mintii. Vedeti cum se leaga toate! Dar chiar si metanoia nu garanteaza
ca nu voi putea cadea, caci vointa mea ramane libera chiar daca e sustinuta
de har. Deci eu nu pot avea garantia necaderii din credinta nici dupa ce
s-a obtinut harul, osteneala mea ramane, nu pot sta cu burta la soare ca
gata sunt mantuit. Rugaciunea aceea cu necredinta inca trebuie spusa, ba
chiar eu cred ca trebuie spusa pana in ultima clipa din viata noastra. Or
garantia mantuirii e data doar aceluia ce da garantia ca va crede neclintit
in jertfa lui Hristos. Cine are aceasta garantie ca nu va cadea din credinta
pana la sfarsitul vietii, acela poate sa spuna ca este mantuit. Dar eu ma tem
ca nici un om nu poate garanta asa ceva.
Iertare inca o data.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Ai partial dreptate. E drept, sunt unii care cred pentru o perioada si apoi nu mai cred.
Daca iti amintesti pilda semanatorului , se vorbeste acolo despre unii oameni care primesc cuvantul cu bucurie dar pana la o perioada. Hristos nu vorbeste despre acei oameni ca ar fi credinciosi deoarece spune despre ei ca "nu aveau radacina".
Singurii care sunt considerati crestini sunt cei care au ascultat cuvantul, l-au inteles si aduc rod. Asta e dovada faptului ca cineva e credincios, ca aduce rod.
In 1 Ioan 2:19 se spune asa:
"Dintre noi au ieșit, dar nu erau de-ai noștri, căci de-ar fi fost de-ai noștri, ar fi rămas cu noi; ci ca să se arate că nu sunt toți de-ai noștri, de aceea au ieșit."

Mediteaza asupra acestui verset si asupra afirmatiei lui Ioan "daca ar fi fost de-ai nostri ar fi ramas cu noi".
Asta spune clar ca cei ce sunt crestini raman alaturi de Dumnezeu.
Cei care sunt credinciosi, sunt protejati de Dumnezeu. Dupa cum afirmi si tu omul e slab si fara puterea lui Dumnezeu nu poate rezista. Uite ce afirma Iuda in epistola sa:

"Iar Celui ce poate să vă păzească pe voi de orice cădere și să vă pună înaintea slavei Lui, neprihăniți cu bucurie mare,
Singurului Dumnezeu, Mântuitorul nostru, prin Iisus Hristos, Domnul nostru, slavă, preamărire, putere și stăpânire, mai înainte de tot veacul și acum și întru toți vecii. Amin!
".

Ceea ce spun aceste versete f clar este faptul ca orice crestin e pazit de puterea lui Dumnezeu si lucru asta e cat se poate de incurajator. Daca ne-am bizui doar pe puterile noastre am fi pierduti, dar slava lui Dumnezeu, ca prin puterea lui suntem paziti.
Faptul ca un credincios e mantuit nu inseamna ca sta cu burta la soare, cum afirmi tu, ci inseamna ca Dumnezeu lucreaza in el si-l face roditor. Omul nascut din nou e un om care asculta de Dumnezeu, nu care sta cu burta la soare.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2010, 12:14:04
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Chinurile iadului sunt vesnice. O spune foarte clar Hristos Domnul:

"Atunci va zice și celor de-a stânga: Duceți-vă de la Mine, blestemaților, în focul cel veșnic, care este gătit diavolului și îngerilor lui. ... Și vor merge aceștia la osândă veșnică, iar drepții la viață veșnică. " Matei 25,41,46.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2010, 19:14:57
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Implicit

Citat:
In 1 Ioan 2:19 se spune asa:
"Dintre noi au ieșit, dar nu erau de-ai noștri, căci de-ar fi fost de-ai noștri, ar fi rămas cu noi; ci ca să se arate că nu sunt toți de-ai noștri, de aceea au ieșit."

Mediteaza asupra acestui verset si asupra afirmatiei lui Ioan "daca ar fi fost de-ai nostri ar fi ramas cu noi".
Asta spune clar ca cei ce sunt crestini raman alaturi de Dumnezeu.
Dupa umila mea parere, acest verset confirma ce spuneam in postul anterior.
El se refera la antihristi, care au iesit si ies din mijlocul celor credinciosi. Se
stie ca antihristul lucreaza si crede la inceput in Hristos. El cade apoi, fiind
inselat de satana, dar la inceput crede cu sinceritate in Hristos. Dar chiar un
credincios sadea, ce lucreaza sincer la mantuirea sa, poate la un moment dat
sa cada inselarii satanice. Si atunci afirmand ca e deja matuit nu ar insemna
ca spune el "hop" inainte de-a sari "parleazul"?

Citat:
Cei care sunt credinciosi, sunt protejati de Dumnezeu. Dupa cum afirmi si tu omul e slab si fara puterea lui Dumnezeu nu poate rezista.
E adevarata afirmatia de mai sus, dar cu o conditie: sa ne predam total in
bratele lui Hristos. Dumnezeu ne protejeaza ATATA TIMP cat ne predam LUI.
Cine ne garanteaza ca vom dori pana la sfarsitul vietii acest lucru? Nimeni.

Citat:
Uite ce afirma Iuda in epistola sa:

"Iar Celui ce poate să vă păzească pe voi de orice cădere și să vă pună înaintea slavei Lui, neprihăniți cu bucurie mare,
Singurului Dumnezeu, Mântuitorul nostru, prin Iisus Hristos, Domnul nostru, slavă, preamărire, putere și stăpânire, mai înainte de tot veacul și acum și întru toți vecii. Amin!
".

Ceea ce spun aceste versete f clar este faptul ca orice crestin e pazit de puterea lui Dumnezeu si lucru asta e cat se poate de incurajator. Daca ne-am bizui doar pe puterile noastre am fi pierduti, dar slava lui Dumnezeu, ca prin puterea lui suntem paziti.
Faptul ca un credincios e mantuit nu inseamna ca sta cu burta la soare, cum afirmi tu, ci inseamna ca Dumnezeu lucreaza in el si-l face roditor. Omul nascut din nou e un om care asculta de Dumnezeu, nu care sta cu burta la soare.
Aceiasi remarca: suntem protejati doar daca ne predam Lui, iar vointa aceasta e
doar a noastra si mai e si libera! Apostolul Pavel, cel care spune la un moment
dat ca nu el traieste, ci ca Hristos traieste in el, totusi nu spune ca este mantuit,
ci subliniaza ca se simte ultimul pacatos. Mi se pare mai lucratoare aceasta stare
pentru mantuire decat aceea de a sustine tu ca esti mantuit. Sigur, poti crede in
tine ca se va intampla acest lucru, dar a-l afirma cu certitudine mi se pare putin
imprudent. E mult mai bine sa cred eu ca nu sunt inca mantuit si Hristos sa ma
aibe, de fapt, scris in cartea vietii decat sa fie invers. Asta nu inseamna sa nu-L
cred pe Hristos, ci inseamna sa ma mobilizez pe mine ca sa raman treaz si sa nu
las garda jos in fata vrajmasului. Caci vrajmasul nu sta cu burta la soare!
Iertare daca am suparat cu ceva.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2010, 20:58:31
Banned

Implicit

Citat:
Tu ai citit Sf Scriptura sau vorbesti ca sa te afli in treaba? Biblia spune clar ca "Dumnezeu l-a impietrit" pentru ca faraon a respins pocainta de fiecare data cand a avut ocazia. Moise a fost inspirat de Duhul Domnului cand a scris ,asa ca nu mai rastalmaci tu ce-a vrut sa spuna Moise. De ce inainte de asta nu a spus la fel "Dumnezeu l-a impietrit" ci a spus "Faraon s-a impietrit"? De 5-6 ori apare expresia "Faraon si-a impietrit inima" si doar o data "Dumneze i-a impietrit inima".
Dumnezeu poate impietri omul, daca acesta respinge iertarea lui Dumnezeu si alege propria cale.
Eu am crezut ca glumesti, dar tu chiar iei literal textul biblic si nu gandesti aprope deloc cand faci afirmatii ca dovada ca spui foarte linistit ca un om e in mainile lui Dumnezeu ca intr-ale unuia care trage sforile, astazi te impietresc, maine te mai las, si tot asa, un zeu care face ce vrea cu tine, dar care nu exista in realitate, ci doar in minteaunora care iau de buna gandirea de acum mii si mii de ani. Si daca tot iei la litera Biblia vezi ca mai scrie multe, printre care la un moment dat " Vinde tot si da saracilor". Mergi de vinde tot si locuieste pe strada daca esti asa de increzator in cuvantul Domnului.
Citat:
Adevarul se regaseste in Sf Scriptura, nu il cauti pe strada. In afara Sf Scripturi nu gasesti Adevarul, deoarece Hristos e Adevarul si El este revelat in Sf Scriptura. Mai lasa cartile de filozofie ca nu acolo gasesti Adevarul.
Cum sa nu gasesti adevarul si in afara Scripturii? Milioane de oameni care nu consulta Biblia crezi ca traiesc in bezna? Ba inca sunt multi care sunt oameni de mai mare calitate decat asa-zisi crestini. N-am cum sa las cartile de filozofie pentru Biblia insasi este una din ele.
Citat:
Inconstient pari mai degraba tu care incerci sa negi dreptatea lui Dumnezeu. El e drept si trebuie sa pedepseasca pe cei care nu se pocaiesc, si nu e vina Lui ca omul nu se pocaieste, ci e vina omului ca nu vrea sa se pocaiasca. Uite ce spune Sf Scriptura in 2 Tes cap2:
Și de aceea, Dumnezeu le trimite o lucrare de amăgire, ca ei să creadă minciuni,
Ca să fie osândiți toți cei ce n-au crezut adevărul, ci le-a plăcut nedreptatea.

Zi-mi si mie de ce le-ar trimite Dumnezeu necredinciosilor care nu vor sa se pocaiasca o lucrare de amagire? Astept o explicatie plauzibila, nu filozofii.
Dreptate dupa ce standarde? Tu chiar ai impresia ca Dumnezeu ne-a creat pe toti ca sa il iubim si sa il alegem ca niste roboti, eventual si de frica sa nu ne trimita la iad? Tu trebuie sa intelegi ca Dumnezeu nu imi influenteaza in niciun fel alegerea si nu se va razbuna ca un tiran pe mine daca nu aleg sa fac ce imi spune. Hitler si Stalin au fost doi dintre cei mai mari chinuitori de oameni din istorie, iar tu sustii ca Dumnezeul cerurilor si al pamantului este unul mai mare decat ei. Fireste, tu poti crede asta si e treaba ta, insa nu propaga o invatatura falsa altora. Cat priveste lucrarea de amagire si trimiterea ei, din nou ai cazut in capcana abordarii la litera si pui in carca lui Dumnezeu o lucrare pe care nu o face. Oamenii se amagesc singuri. Dumnezeu lupta pentru ei pana la capat, asa cum a facut Cristos pentru Iuda, nu i-a trimis nici lucrare de amagire, nici nu l-a impietrit, ci l-a lasat sa actioneze dupa buna voie.
Citat:
Imagine monstruoasa e poate in mintea ta si a celor care nu se pocaiesc. Pt cei credinciosi imaginea e cu totul alta. Asa ca f probabil tu nu te increzi in Dumnezeul revelat in Sf Scriptura ci te increzi intr-un dumnezeu format din propriile convingeri, adica intr-un dumnezeu fals.
Da, pentru cei "credinciosi" imaginea e alta, ei privesc cu liniste in suflet cum asupra lui Dumnezeu sunt aruncate jigniri fara seaman prin aceasta teorie sinistra a iadului, neavand nicio grija pentru ca ei sunt "salvati", restul daca nu se "pocaiesc" e drept sa arda miliarde si miliarde de ani. Ce sadici sunteti mai, bine ca nu avem un astfel de Dumnezeu. Dar poate cine stie, la judecata, daca te gaseste vinovat poate iti face placerea asta, sa te puna la rotisor o vesnicie si ceva.
Citat:
Hristos spune ca il iubim daca ii pazim poruncile(aici intrand si iubirea de frati). Poti sa nu faci rau cuiva dar poti sa pacatuiesti impotriva lui Dumnezeu. Adam de ce-a fost izgonit din Eden?A gresit fata de vre-un om? Nu, a gresit fata de Dumnezeu.
Porunci care in cea mai mare parte vizeaza relatia dintre oameni. Adam a gresit fata de el insusi, s-a condamnat pe sine. Dumnezeu a ramas acelasi, dar a gasit si o solutie de reabilitare.
Citat:
Nu cred ca ai gasit in Sf Scriptura asa ceva. Hristos nu foloseste nicaieri termenul de "om moral". Din contra, spune ca vamesii, curvele vor intra in imparatia lui Dumnezeu si nu cei care se considera morali.
Nu cunosti sensul cuvantului "moral" si ce aplicabilitate are la un om. Vamesii si curvele nu vor intra in Imparatie, doar foste curve si fosti vamesi, Iisus Cristos vrea sa arate altceva aici, dar tu luand cum se vede pe hartie pierzi sensul.
Citat:
Ai o convingere tare aiurea, nu exista om moral. Cand cineva il apeleaza pe Hristos "bunule invatator" El spune ca doar Dumnezeu e bun. Moralitatea pe care incerci tu sa o plasezi poate e buna comparata cu moralitatea altuia, dar in comparatie cu Hristos paleste si nu are nici o valoare.
Moralitatea unui om nu are valoare vis-a-vis de Cristos, dar fata de aproape este vitala. Daca tu crezi ca Dumnezeu are nevoie de ceva de la tine, de faptele tale bune, de smiorcaieli ca iti pare rau ca nu stiu ce ai facut, de cereri de iertare neintrerupte crezand ca asa restabilesti relatia, te inseli. Dumnezeu are nevoie de un om condus de valori morale care prin conduita sa sa poata fi un factor de echilibru in societate. Asta spus asa la modul pompos. Moralitatea aduce cu sine si alte valori, dar nu intotdeauna. Dar este de la Dumnezeu, tot ce e bun in om e sadit de Dumnezeu, indiferent ca e ateu, budist, saman etc.
Citat:
Daca nu te pocaiesti nu intri in imparatia lui Dumnezeu, oricat de moral ai fi.Asa ca pocaieste-te si lasa filozofiile ieftine, care incearca sa iti spuna ca omul e suficient de bun(moral) pentru a putea intra in cer. Nu poate, doar prin curatirea de pacate pe care o poate face doar pocainta. Postmodernismul asta ieftin pe care incerci tu sa il promovezi nu te va mantui.
"Postmodernismul" asta dateaza de vreo 2 milenii, numai ca tu pari a fi aterizat de pe alta planeta si nu vrei cu niciun chip sa pricepi ceea ce Insusi Iisus Cristos a aratat, anume ca a avea credinta inseamna sa ai o purtare aleasa, sa fii un om bun, atent, sensibil la durerea altuia, asa cum era si sutasul roman care a apelat la Mantuitorul. Stia acest pagan cine e Iisus? Auzise si el ca face minuni. Dar pe Iisus Cristos l-a "atins" altceva, anume ca unui om cu autoritate al vremii ii pasa de un sclav, intr-o vreme in care amaratii astia erau ca si niste animale considerati. Omul nostru(romanul) nu se "pocaieste" si nici nu vine sa ceara iertare lui Cristos, culmea nici Cristos nu ii cere asa ceva, dar Mantuitorul il vede stand in imparatia cerurilor, alaturi de multi altii ca el, pentru ca de asta are El nevoie, de oameni carora sa le pese, nu de experti in teologie, reci si seci, care nu isi folosesc cunostintele decat pentru a acuza si a da in cap altora.

Last edited by Pandion; 26.07.2010 at 21:02:03.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2010, 21:13:19
Banned

Implicit

Citat:
clar este faptul ca orice crestin e pazit de puterea lui Dumnezeu
Si daca i se intampla ceva inseamna ca puterea lui Dumnezeu l-a parasit?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce se intampla cu animalele dupa moarte? bmadalin Generalitati 184 20.12.2020 04:48:40
Sufletul dupa moarte vidoveczandrei Slujba inmormantarii 137 27.05.2012 07:26:06
Ce se intampla cu sufletul nostru ? anisoara Generalitati 108 14.05.2011 16:57:10
Sufletul dupa moarte ...? Templier Knight Generalitati 3 30.11.2010 00:58:26
ceva totusi se intampla dupa moarte remember Generalitati 5 20.09.2009 21:50:26