Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Dar nici catolicii nu platesc. Unul dintre cele mai amuzante lucruri care mi s-au întâmplat când m-am convertit la adevărata Biserică a fost că rămăsesem cu automatismul căpătat în mulți ani de ortodoxie de a mă duce cu bani la spovadă. Preoții catolici făceau ochii cât cepele și din asta își dădeau seama imediat că sunt un convertit recent la catolicism. Cu blândețe, îmi spuneau: "știți, nu este permis a se da bani pentru iertarea lui Dumnezeu. Poate în alte biserici da, la noi nu !". Așa că o fi dând la ortodocși iertarea Hristos și nu preotul, dar îmi aduc aminte foarte limpede că preotului îi dădeam bani.
|
V-as ruga, mai ales pentru ca va aflati pe un
forum Crestin Ortodox, sa nu ne vorbiti noua despre "adevarata Biserica", caci o percep ca pe o grava impolitete fata de cei, care sunt ortodocsi, si care sunt cu adevarat in adevarata Biserica. Motivele s-au numit de nenumarate ori.
Evitati va rog de a ceea aceasta formula nefericit aleasa, caci cei carora va adresati sunt ortodocsi. Presupun ca nu explicati unui catolic, ci ortodoxului, despre indulgente sau despre banii care nu se dau la spovada...
In al doilea rand, nu este adevarat, ca la spovedanie in BO se percep bani.
Ma intreb iar si iar cum de sunteti totusi tolerat cu asemenea afirmatii...
Amintiti-va mai bine pentru ce dadeati bani preotului ortodox. In nici un caz pentru ca va spovedea, sau va ierta pacatele.
Daca ati fost vreodata ortodox, acest lucru ar trebui sa va impiedice de la asemena afirmatii, domnule Dragomir.