![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Datoria noastra este sa cautam adevarul, fie ca il gasim sau nu. Oricum nu putem descoperi decat parti din adevar, cel absolut nefiind accesibil pentru noi la acest nivel.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ma gandesc ca nu iei literal aceasta fraza. Dumnezeu nu discrimineaza.
[quote=zorobabel;270686] Citat:
Citat:
Pacatul continua sa fie parte din om pana la moarte, fie ca acceptam fie ca nu. Unii doar pozeaza in fosti pacatosi, altii recunosc starea lor reala precum Sf. Apostol Pavel. |
|
|||
|
|||
![]()
In ce consta acest "iad"?
|
|
||||
|
||||
![]()
Citat:
În prealabil postat de heorhe ![]() De acord ca adevarul e unul singur, numai ca noi nu stim care e acela. Cum adica nu stim care e adevarul, oameni buni?! Daca spunem asta, inseamna ca Hristos a venit pe pamant in zadar... Le avem pe toate, si Biserica, Scriptura, si Traditia, si dogmele ... si tot nu stim, pentru ca ne lipseste credinta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu , stai putin asa... Asta ce zici tu o credem , nu o stim. Credem, ca de aia e religie, ca altfel s-ar chema stiinta. si mai sunt si alte religii care cred altceva. deaia adevarul nu-l stie nimeni. fiecare il crede pe al lui. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Creatia a fost perfecta. A decazut dupa Adam si Eva, cel putin asa zice Biblia, dupa ce oamenii au dobandit cunoasterea binelui si a raului. Apoi, deoarece am liber arbitru si daca eu aleg sa omor un frate, atunci creatia nu poate fi perfecta deloc. Dumnrezeu mentine aceasta cadere a creatiei nu stim de ce, pentru ca ar putea intr-o secunda sa refaca totul perfect. Dar, dupa cum zic parintii si Biblia omul trebuie sa lupte pentru curatirea sufletului. Pai de ce toate astea ? Nu ar putea dumnezeu da un simplu click pe butonul din stanga pe meniul New... si apoi click pe World ? Last edited by heorhe; 21.07.2010 at 22:01:55. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu stiu de ce unora li se pare ca e atat de facil sa crezi. E foarte greu, cumplit de greu sa crezi ca ceva in care crezi si exista de fapt. Dar e si credinta un dar de sus. Si de unde nu e,nici Dumnezeu nu cere.
|
||||
|
||||
![]() pandion, sper sa nu aflam pe viu niciodata. starea de fiasco existential, de rateu ontologic, starea sufletului rupt de Cel care l-a creat pentru fericirea vesnica, focul cel vesnic gatit diavolilor si ingerilor lui, ,,locatia,, ermetica, in care-si petrec vesnicia cei care l-au exclus pe Dumnezeu, fie prin sfidare, nepasare, neconlucrare, toate pacatele etc., chinul vesnic al constiintei ca ar fi putut fi in alt loc si alta stare daca ar fi urmat scopul pentru care a fost creat - acela de a raspunde cu iubire la iubirea lui Dumnezeu. insuportabila durere absurda a intregii fiinte ca doar el singur e vinovat de starea in care se afla, chinul patimilor care l-au inrobit si care nu mai pot fi implinite, durerea crunta de a nu-si fi cerut iertare macar inainte de moarte daca tot si-a ratat intervalul vietii, pt. ca Dumnezeu ar fi putut sa-l ierte, locatia in care toate ororile demonice, torturile fizice si spirituale depasesc orice apogeu imaginar. asta asa, doar o incercare fragmentara de a descrie prin cuvinte ceva ce nu poate fi supus descrierii decat prin termeni inexistenti inca in limbaj. Last edited by delia31; 22.07.2010 at 01:23:12. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Căci Scriptura zice lui Faraon: "Pentru aceasta chiar te-am ridicat, ca să arăt în tine puterea Mea și ca numele Meu să se vestească în tot pământul". Deci, dar, Dumnezeu pe cine voiește îl miluiește, iar pe cine voiește îl împietrește. " Moartea a doua e iazul cu foc dupa cum spune Sf Scriptura. Citat:
1)Iosif 2)Daniel si prietenii lui. Ar fi avut toate scuzele sa pacatuiasca(Iosif cu nevasta lui Potifar) iar Daniel sa se inchine la chipul de aur ca sa isi scape viata. Dar nici unul din ei nu a facut-o. Citat:
Credinciosul lupta impotriva pacatului, necredinciosul gaseste placere in pacat. Ti-am dat exemplul lui Iosif, iti amintesti ce a zis cand nevasta lui Potifar a vrut sa curveasca cu el? Uite ce-a zis: "În casa aceasta nu-i nimeni mai mare decât mine și de la nimic nu sunt oprit decât numai de la tine, pentru că tu ești femeia lui. Cum dar să fac eu acest mare rău și să păcătuiesc înaintea lui Dumnezeu?" Intelegi ce inseamna sa fii credincios? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce se intampla cu animalele dupa moarte? | bmadalin | Generalitati | 184 | 20.12.2020 04:48:40 |
Sufletul dupa moarte | vidoveczandrei | Slujba inmormantarii | 137 | 27.05.2012 07:26:06 |
Ce se intampla cu sufletul nostru ? | anisoara | Generalitati | 108 | 14.05.2011 16:57:10 |
Sufletul dupa moarte ...? | Templier Knight | Generalitati | 3 | 30.11.2010 00:58:26 |
ceva totusi se intampla dupa moarte | remember | Generalitati | 5 | 20.09.2009 21:50:26 |
|