Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.07.2010, 22:58:28
MariaB MariaB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2005
Locație: Bucuresti
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
poate că ar fi bine să renunțați la judecata prezumțioasă privind "imagine idilică"
poate

inainte de a ma suspecta de judecati prezumptioase, sa ne intoarcem la inceputurile crestine
pe Isus, femeile l-au urmat pana la cruce, nu barbatii
apoi tot ele au vestit Invierea
barbatii erau incuiati in cenacol...

si mi se apre providential faptul ca barbatului i se acorda o anumita stare privilegiata in Crestinismul traditional
poate ca are de recuperat o lepadare de Domnul...
Vechi 13.07.2010, 19:06:18
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariaB Vezi mesajul
si mi se apre providential faptul ca barbatului i se acorda o anumita stare privilegiata in Crestinismul traditional
... adica starea privilegiata a barbatilor s-ar datora lepadarii de Domnul?!? Ciudat, f ciudat.
Reply With Quote
Vechi 13.07.2010, 19:21:49
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
... adica starea privilegiata a barbatilor s-ar datora lepadarii de Domnul?!? Ciudat, f ciudat.
Da, Anca, ca pina la Hristos barbatii tremurau de frica "Rebecai si a Sarei" :)))
Reply With Quote
Vechi 14.07.2010, 02:28:57
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Da, Anca, ca pina la Hristos barbatii tremurau de frica "Rebecai si a Sarei" :)))
Cred mai degraba ca pozitia de privilgiat o are barbatul de la Facerea, adica de cand l-a creat Dumnezeu mai intai si apoi femeia, din coasta lui. Nu sunt insa de acord a se afirma, ca Dumnezeu ar fi rasplatit lepadarea - care lepadare? - cu un privilegiu. Este un nonsens. Adam a gresit fata de Dumnezeu, dar nu s-a lepadat.

Chiar as vrea sa stiu despre ce lepadare este vorba, care ar fi dus la un privilegiu, Maria.
Reply With Quote
Vechi 14.07.2010, 02:42:06
Banned

Implicit

Citat:
Cred mai degraba ca pozitia de privilgiat o are barbatul de la Facerea, adica de cand l-a creat Dumnezeu mai intai si apoi femeia, din coasta lui. Nu sunt insa de acord a se afirma, ca Dumnezeu ar fi rasplatit lepadarea - care lepadare? - cu un privilegiu. Este un nonsens. Adam a gresit fata de Dumnezeu, dar nu s-a lepadat.

Chiar as vrea sa stiu despre ce lepadare este vorba, care ar fi dus la un privilegiu, Maria.
:)Poate ca se refera la faptul ca Adam s-a lepadat de Dumnezeu lepadindu-se de Rai, adica a plecat din casa tatalui, si pentru asta a fost "rasplatit" cu forta fizica pentru a conduce femeia pe culmile progresului si civilizatiei
Reply With Quote
Vechi 14.07.2010, 03:47:32
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
:)Poate ca se refera la faptul ca Adam s-a lepadat de Dumnezeu lepadindu-se de Rai, adica a plecat din casa tatalui, si pentru asta a fost "rasplatit" cu forta fizica pentru a conduce femeia pe culmile progresului si civilizatiei
Nu, Andrei, Adam nu s-a lepadat de Dumnezeu, dar a gresit fata de Dumnezeu din lipsa de experienta cu raul; s-a lasat dus de nas, ceea ce mai facem inca multi, atunci cand pacatuim.
Singura lepadare pe care o stiu, este a Sf. Apostol Petru, pe care frica l-a facut sa se lepede de trei ori pana cand a cantat cocosul. Dar aceasta lepadare nu are nimic cu privilegiul - care privilegiu? - al barbatului.

Daca citim Facerea 3, acolo vedem ce spune Dumnezeu: barbatul sa-si castige paina cu osteneala, iar femeia sa fie stapanita de barbat. De atunci putine s-au schimbat... (poate cu exceptia jocurilor de noroc, care dau unora ocazia sa se imbogateasca, lipsindu-i astfel de sudoarea cu care isi castiga painea).
Nu vad ce schimbare a produs lepadarea Sf. Apostol Petru. Oare ce schimbare in bine poate aduce indepartarea de Dumnezeu? Nici una.
... dealtfel, Adam nu a plecat din Rai, ci a fost gonit.
Reply With Quote
Vechi 15.07.2010, 10:52:29
MariaB MariaB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2005
Locație: Bucuresti
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Singura lepadare pe care o stiu, este a Sf. Apostol Petru, pe care frica l-a facut sa se lepede de trei ori pana cand a cantat cocosul.
aceasta este mentionata in mod special (pentru ca intoarcerea sa fie mentionata in mod special)
ceilalti barbati s-au lepadat de Domnul, parasindu-l, fara sa o exprime in cuvinte
dar femeile, nu
femeile au fost mereu langa Domnul si sunt in biserici...
barbatii, mai rar!
(aceasta era tema topicului)
Vechi 16.07.2010, 06:11:22
Banned

Implicit

Citat:
(poate cu exceptia jocurilor de noroc, care dau unora ocazia sa se imbogateasca, lipsindu-i astfel de sudoarea cu care isi castiga painea.
Tu glumesti nu?
Cistig la jocurile de noroc?:))) asta-i cea mai buna gluma

Vezi ca si Iuda vinzindu-l, s-a lepadat de Hristos, insa si-a pierdut mintile si s-a spinzurat
Reply With Quote
Vechi 13.07.2010, 19:20:39
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariaB Vezi mesajul

:))) cum adica " i se acorda o stare privilegiata"? cine i-a acordat-o?...cind ei prin puterea fizica, bruta, animalica SI-AU ACORDAT-O SINGURI DE LA INCEPUTURILE EXISTENTEI LOR PE PAMINT!

Ce legatura are faptul ca stateau inchisi intr-o camera tremurind de frica?:)))
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Marturisirea credintei antoniap Biserica Ortodoxa Romana 72 27.12.2013 20:30:21
Libertatea credintei Daniel_7 Despre Biserica Ortodoxa in general 10 14.09.2011 10:28:24
Inceputul credintei... Man Teo Generalitati 143 10.09.2011 10:52:42
Nevoia credintei Kronos Generalitati 16 26.06.2011 18:17:25
Universul Credintei TVR C-tin Biserica Ortodoxa Romana 2 28.03.2008 00:56:48