Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.06.2010, 16:02:08
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul

Intr-adevar pe tine te-am avut in vedere cu mesajul meu.

Apreciez munca ta de a ne trimite la impartasanie saptamanala. Mi-a dat de gandit.

Dar acum eu consider ca cel mai important lucru pe care ar trebui sa-l lucrez este pocainta adevarata. Altfel, degeaba ma impartasesc, daca eu imi car patimile dupa mine.. Despre asta citesc, de aceea postesc, de aceea ma rog.. sa ajung sa ma schimb prin pocainta..
Apoi voi ajunge cu voia lui Dumnezeu sa ma impartasesc des. Cu voia Lui, nu altfel!

Sper din suflet sa nu te superi pe mine ca sunt sincera cu tine.
Eu te-as crede ca impartasania deasa este esentiala si te schimba (ti-am zis, eu azi cred ca pocainta reala curata si schimba, nu deasa impartasanie), daca gandirea ta (GANDIREA, nu viata.. ca viata este dupa puterile fiecaruia) ar fi curata. Dar nu este.
Crezi in existenta extraterestrilor
Crezi ca ferirea de copii nu este un pacat inaintea lui Dumnezeu (eu zic ca e mare pacat!)

Nu vreau sa crezi ca te judec, ca nu este cazul. Oamenii gresesc, cad, se ridica, asta este viata noastra. Dar daca nu stii ca esti cazut, ce te faci? (Mergi tot asa la impartasanie si crezi ca esti sanatos si nimic nu te doare? Eu zic ca intai trebuie sa te doara ceva ca sa cauti leacul)

(PS. Valabil si pentru altii care sustin impartasirea saptamanala.. multi ma uimesc prin gandire stramba!)
Daca te sminteste credinta mea in viata pretutindeni in Univers, atunci ma lepad de ea, numai du-te si te impartaseste saptamanal. :) Cat priveste viata mea particulara, nu este treaba ta. L-am rugat pe admin sa stearga acel topic, dar nu a vrut, asa ca suport consecintele. Deci, din moment ce nu stii detaliile din viata mea, cum este posibil sa tragi concluzii?! Ai mare grija, ca una e sa critici, alta e sa tragi concluzii pripite - adica sa judeci.

Fara linkuri si citate, ca am dat destule, iti spun un lucru pe care te rog sa-l cantaresti intr-un mod foarte atent, fara sa te grabesti. Toti Sfintii s-au considerat pa-ca-tosi, nevrednici de participarea la Sfintele Taine, si asta nu din smerenie, pentru ca nici smerenie nu credeau ca au dobandit - pana la ultima suflare a lor au fost siguri de asta! Deci, cu toate acestea au mers si s-au impartasit de fiecare data, pentru ca asa ne invata Traditia si marii Parinti ai Bisericii, oameni care au alcatuit rugaciunile Liturghiei, Teologi supranumiti asa pentru ca nu au mai fost Sfinti cunoscatori ca si ei in tot crestinismul. Eu pe acestia ii cred si pe duhovnicul meu, care imi stie pacatele, neajunsurile si problemele.

Deci este pe riscul tau daca te tii departe de Painea Vietii, traind in inselarea ca vei ajunge candva, la batranete, desavarsita sau merituoasa, ca numai atunci sa te impartasesti des. Iti spun ca in momentul in care te vei considera vrednica, atunci NU vei fi vrednica. Ca va fi peste trei luni, ca va fi la batranete, NU vei avea voie sa cazi in pacatul mandriei ca tu esti destul de curata sau de virtuoasa pentru a te apropia de Hristos.

Domnul cu tine si cu cei care mai citesc pe aici.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Emilia Corbu vs “Raportul Patapievici” Decebal Stiri, actualitati, anunturi 1 12.09.2012 08:08:51
“Barack Obama este primul presedinte GAY” Laura19 Homosexualitatea 11 12.06.2012 10:03:27
Proiectul Blue Beam Sf.Asteapta Generalitati 15 29.04.2010 00:22:37
ALTERMEDIA VA ADUCE “JOC FINAL” Iustin44 Stiri, actualitati, anunturi 2 04.05.2008 01:08:28