Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.06.2010, 20:24:38
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Sa nu facem si aici discutii sambataresti...

Constantin cel Mare a dat un decret prin care duminica a devenit zi libera prin lege... La fel cum este si azi... atat.. Iar duminica a fost tinuta inca din inceput, dupa cum relateaza scrierile apostolice...

Ignatie Teoforul ,ucenic al sfantului Apostol Ioan, martirizat in 107 d Hr spune in Epistola catre Magnezieni in capitolele 8-10:

"Sa nu fiti inselati cu invataturi straine nici cu basme vechi,care nu sint de folos;daca si acum traim dupa lege atunci marturisim ca n-am primit harul."

"Asadar cei care au trait in randuielile cele vechi, si au venit la nadejdea cea noua, sa nu mai tina sambata, ci ziua Domnului, in care si viata noastra a rasarit prin El (Hristos) si prin moartea Lui, pe care unii o tagaduiesc."

"Indepartati, dar aluatul cel rau, cel invechit, cel inacrit, si prefaceti-va in aluat nou, care este Iisus Hristos.Sarati-va cu El, ca sa nu se strice cineva dintre voi, pentru ca dupa miros va veti vadi.Este o nebunie sa vorbesti de Hristos si sa traiesti ca iudeii.Ca nu crestinismul a crezut in iudaism, ci iudaismul in crestinism, in care s-a adunat toata limba, care a crezut in Dumnezeu.”

Din Epistola lui Varnava(Barnaba) 15:8-9 , 96 d Hr "In sfarsit le mai spune: "Lunile voastre cele noi si sambetele nu le mai sufar" .Iata ce vrea sa spuna : "Nu-mi plac sabatele de acum, ci sabatul acela pe care eu l-am facut,in care, dupa ce Ma voi fi odihnit de toate voi face inceput zilei a opta, care este inceputul altei lumi".De aceea sarbatorim cu bucurie ziua a opta, dupa sambata, in care si Hristos a inviat si, dupa ce s-a aratat s-a inaltat la ceruri."

Din Didascalia , Invatatura celor 12 apostoli cap 14:1(atestat ca atare inclusiv de critica, probabil de prin anii 50-70 d.Hr) "Cand va adunati in ziua Domnului, frangeti painea si multumiti, dupa ce mai intai v-ati marturisit pacatele voastre ca jertfa sa fie curata."

Pliniu cel Tanar-113-scrie Imp. Traian ca ,,crestinii se aduna in ziua soarelui si canta lui Hristos si se feresc de orice lucru.,,

Sambatasule daca vrei sa discuti despre sambata deschide alt topic si las-o mai incet cu off-topicurile...
Reply With Quote
Vechi 20.06.2010, 21:35:31
vasinec7
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
De aceea sarbatorim cu bucurie ziua a opta, dupa sambata,

Sarbatoreste tu ziua a opta. Eu voi sarbatori singura zi din saptamana, sfintita, binecuvantata si scrisa in piatra de Insusi Dumnezeu ca zi de odihna inchinata Domnului.

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Sambatasule daca vrei sa discuti despre sambata deschide alt topic si las-o mai incet cu off-topicurile...
Nu am intentia sa deschid un alt topic. Sa-l deschida cei care provoaca discutii despre ziua de odihna inchinata Domnului.

P.S. In loc de sambatas, ai putea sa ma consideri un om care doreste sa pazeasca toate cele 10 Porunci Dumnezeiesti (inclusiv porunca a patra, despre ziua a saptea). Cãci dragostea de Dumnezeu aceasta este: Sã pãzim poruncile Lui(1Ioan 5:3)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Semnele mortii Ionut27 Generalitati 9 14.10.2013 18:34:53
Anuntul mortii Ioan-Victor Generalitati 16 26.09.2010 07:24:20
Inaintea mortii mara2008 Generalitati 9 25.08.2008 12:23:15
inaintea mortii! vanesa Intamplari adevarate 17 30.10.2006 09:11:14