![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tot nu mi-ai zis ce e cu retrovirusii, deci concluzionez ca n-ai habar. Si nu ma mir ca nu iti dai seama de ce te-am intrebat . :) Si in ceea ce priveste abiogeneza nu imi fac iluzii ca ai auzit de legea numerelor mari din matematica. Aplicarea practica in cazul abiogenezei a acestei legi ar fi urmatoarea : avand la dispozitie sute de miliarde de galaxii, cu sute de miliarde de sori fiecare, iar din acesti sori chiar daca doar o mica parte vor avea cate o planeta cu conditii optime vietii este destul de probabil ca in miliarde de ani ce au trecut de la big bang pe una din miliardele de planete ce exista probabil in univers, undeva, din intamplare sa apara viata. Astfel desi pare putin probabila aparitia intamplatoare a vietii, nu uitati ca avem la dispozitie un univers imens si o perioada foarte mare de timp la dispozitie si nu e nevoie sa apara decat o forma foarte simpla de viata.Cui este interesat de detalii ii recomand cartea ''Gena egoista'' de Richard Dawkins. Iar pentru evolutie nu se mai aplica legea numerelor mari, evolutia se intampla in mod natural atunci cand deja a aparut o prima forma de viata, foarte elementara, evident. Si evident ca vei raspunde din nou prin atacuri la persoana si halucinatii. Ca nu cred ca ai inteles ce ti-am scris mai sus. Si nu din rautate zic asta. Doar ca nu imi demonstrezi ca esti capabil sa intelegi prea mare lucru dincolo de lumea ta imaginara :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
=> a afirma ca fiind adevarat ceea ce nu e, doar pentru a "nu jigni" ,nu stiu daca e o optiune cu care sa fie de acord Dumnezeu. dragostea are valoare doar in adevar .e adevarat ca poti sari calul si sa dai frau liber propriei mandrii care abia asteapta ocazia sa iasa...un lucru adevarat. Citat:
dar poti sa-mi spui cum a aparut viata din materie moarta? asta te intrebasem eu ,nu de teoria numerelor mari. efectiv cum a aparut viata ...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De aia si ziceam :ma recunosc ateu.Dar prin iubirea pe care o am fata de atei si fata de Hristos ,se intampla acest miracol:ca sufletul meu obosit de atatea indoieli,se odihneste totusi cu speranta care imi da aripi,ca mila Celui combatut de noi,este fara de sfarsit. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu voi M-ați ales pe Mine, ci Eu v-am ales pe voi și v-am rânduit să mergeți și roadă să aduceți, și roada voastră să rămână, ca Tatăl să vă dea orice-I veți cere în numele Meu. Roada aceea se refera la propovaduirea Evangheliei, la imprastierea Luminii neamurilor, la ajutarea mantuirii sufletelor pentru care Iisus a murit. Poate fi analizat din doua puncte de vedere, amandoua fiind corecte: 1. Nu ucenicii L-au ales pe Hristos, ci El pe ei. 2. Nu il iubim pe Hristos ca asa vrem noi, ci pentru ca si El ne iubeste. Mai inainte de a-L iubi noi pe El, ne-a iubit El pe noi atat de mult, ca si-a dat viata. Deci nu are legatura cu credinta- precum ca crezi in Dumnezeu ca asa ti-a fost scris (urasc aceasta expresie; nu exista destin. Asta e inventie babeasca) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Efectiv cum a aparut viata nu stiu nici eu nici tu. Dar e interesant cum dintre un lucru natural si mai putin probabil si unul supranatural dar care nu face decat sa mute problema ceva mai incolo, preferi sa alegi lucrul supranatural, ca deh, asa e mai usor. Eroarea mea ca am sarit peste geniala ta afirmatie.Afirmatie, nu ca ar fi vreo demonstratie. Ai si tu niste informatii si le rationalizezi sa ti se potriveasca cu basmul tau. Nu te gandesti nicidecum ca dupa logica ta totul poate fi incadrat in planul divin, totul dovedeste existenta divinitatii. Defapt ce sa zic, te gandesti si asta ti se pare tie rational. Dar chestii asteia poti sa ii spui cum vrei, dar nu ratiune. Pentru ca nu e falsifiabila. Nu cred ca are rost sa continuam discutia,am mai scris in alte topicuri ca e vorba de doua viziuni diferite asupra realitatii, una monista (cazul meu) una dualista (cazul tau). Pariez ca in cazul viziunii dualiste falsifiabilitatea nu face doi bani. Asa-i? Si declara-te geniul, realitatea ramane mai departe aceeasi, oricat ai vrea sa o interpretezi intr-un stil propriu. Ca vezi viclenii si probabil si conspiratii cam peste tot. Ceea ce nu e cazul. |
|
|||
|
|||
![]()
Asa... si ce e cu asta? O legenda ce poate avea la baza o inundatie locala, fie ea si mai extinsa nu este echivalenta cu un potop ce a acoperit intregul pamant. :)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ti-am spus doar ca "potopul"(scris potop si nu inundatie sau alt sinonim) este mentionat si in Epopeea lui Ghilgames. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ateii si ateismul | androneo | Secte si culte | 37 | 27.04.2012 17:02:34 |
ateii si iratiunea 2 | flying | Generalitati | 5 | 10.01.2011 10:42:07 |
Ateii | dorstor | Umanitare | 3 | 23.08.2008 00:05:06 |
|