![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Pe mine ma obsedeaza mult citatul acesta : "Nu voi M-ati ales pe Mine ,ci Eu v-am ales pe voi"
Avem aceiasi realitate ,aceleasi fapte,sau ,daca am lua disputa logica de la inceeputul postului,avem aceleasi premise logice A,B,C,D .Numai ca unii le interpreteaza in favoarea existentei si credintei in Dumnezeu,iar altii ,ca argumente logice impotriva existentei Lui. De unde aceasta minune a daruirii credintei unora dintre noi ?Si de unde refuzul daruirii acestei credinte altora? Cum se naste credinta in noi?E oare ceva asa simplu?Stie oare cineva de ce el crede iar fratele sau nu crede? A inteles cineva tot adevarul,si cunoaste mintea umana pana la ultimele resorturi? De aceea vai de cel ce isi zice credincios,dar il jigneste pe cel zis ne-credincios.Pentru ca se poarta ca unul care ar sustine ca credninta vine de la el insusi.Dar,nu,credinta este un dar de la Dumnezeu.Unii il avem ,si nu stim ce am facut ca sa meritam asta.Efectiv nu stim de ce credem,dar credem.Si nu intelegem cu nici un chip de ce ceilalti,numiti atei,nu vad aceste lucruri evidente,si nu au aceiasi credinta ca si noi .De parca credinta ar veni de la noi. Credinta este un mare mister,greu de explicat chiar si noua insine,cu atat mai greu de aratat altuia. Dar ceea ce se poate arata altuia este dragostea :) Impotriva dragostei,nimeni ,nici cel mai mare ateu,nu mai are nimic de zis,caci aceiasi ploaie cade peste toti :"i peste cei drepti,si peste cei nedrepti:" |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
=> a afirma ca fiind adevarat ceea ce nu e, doar pentru a "nu jigni" ,nu stiu daca e o optiune cu care sa fie de acord Dumnezeu. dragostea are valoare doar in adevar .e adevarat ca poti sari calul si sa dai frau liber propriei mandrii care abia asteapta ocazia sa iasa...un lucru adevarat. Citat:
dar poti sa-mi spui cum a aparut viata din materie moarta? asta te intrebasem eu ,nu de teoria numerelor mari. efectiv cum a aparut viata ...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De aia si ziceam :ma recunosc ateu.Dar prin iubirea pe care o am fata de atei si fata de Hristos ,se intampla acest miracol:ca sufletul meu obosit de atatea indoieli,se odihneste totusi cu speranta care imi da aripi,ca mila Celui combatut de noi,este fara de sfarsit. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Efectiv cum a aparut viata nu stiu nici eu nici tu. Dar e interesant cum dintre un lucru natural si mai putin probabil si unul supranatural dar care nu face decat sa mute problema ceva mai incolo, preferi sa alegi lucrul supranatural, ca deh, asa e mai usor. Eroarea mea ca am sarit peste geniala ta afirmatie.Afirmatie, nu ca ar fi vreo demonstratie. Ai si tu niste informatii si le rationalizezi sa ti se potriveasca cu basmul tau. Nu te gandesti nicidecum ca dupa logica ta totul poate fi incadrat in planul divin, totul dovedeste existenta divinitatii. Defapt ce sa zic, te gandesti si asta ti se pare tie rational. Dar chestii asteia poti sa ii spui cum vrei, dar nu ratiune. Pentru ca nu e falsifiabila. Nu cred ca are rost sa continuam discutia,am mai scris in alte topicuri ca e vorba de doua viziuni diferite asupra realitatii, una monista (cazul meu) una dualista (cazul tau). Pariez ca in cazul viziunii dualiste falsifiabilitatea nu face doi bani. Asa-i? Si declara-te geniul, realitatea ramane mai departe aceeasi, oricat ai vrea sa o interpretezi intr-un stil propriu. Ca vezi viclenii si probabil si conspiratii cam peste tot. Ceea ce nu e cazul. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu voi M-ați ales pe Mine, ci Eu v-am ales pe voi și v-am rânduit să mergeți și roadă să aduceți, și roada voastră să rămână, ca Tatăl să vă dea orice-I veți cere în numele Meu. Roada aceea se refera la propovaduirea Evangheliei, la imprastierea Luminii neamurilor, la ajutarea mantuirii sufletelor pentru care Iisus a murit. Poate fi analizat din doua puncte de vedere, amandoua fiind corecte: 1. Nu ucenicii L-au ales pe Hristos, ci El pe ei. 2. Nu il iubim pe Hristos ca asa vrem noi, ci pentru ca si El ne iubeste. Mai inainte de a-L iubi noi pe El, ne-a iubit El pe noi atat de mult, ca si-a dat viata. Deci nu are legatura cu credinta- precum ca crezi in Dumnezeu ca asa ti-a fost scris (urasc aceasta expresie; nu exista destin. Asta e inventie babeasca) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu am pus acel citat cu "Nu voi M-ati ales pe Mine ci Eu pe voi " ,pentru ca,cumva,sa nu ne mai da mari ca iata,eu sunt credincios si tu nu esti,caci iata ca nu noi am ales sa fim asa. Si am mai pus acel citat pentru a se vedea ca oricand Dumnezeu poate sa faca din Zarathustra un credincios in El. Si pentru a ii arata cumva acestuia ,ca nu cu noi chatuieste(si se combate) el acum ,ci direct cu Dumnezeul cel viu,care vegheaza fiecare respiratie si gand al sau,si al nostru,si ca Dumnezeu iubeste pe orice om,oricat de rece sau impotrivitor ar fi acesta . Noi suntem doar martori,cu vietile noastre,dar El lucreaza asa cum stie in fiecare,chiar daca aceasta lucrare se intinde o viata intreaga,si chiar daca raspunsul nu vine niciodata,si pana in ultima clipa suntem in razboi cu El. A-ti si vazut de altfel intr-o postare a lui Zarathustra cu Scotianul,ca el are ceva sa ii reproseze lui Dumnezeu.Simplu fapt ca are de reprosat,inseamna ca pe undeva el crede,caci nu poti reprosa neantului"pentru ce m-ai facut?" |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ateii si ateismul | androneo | Secte si culte | 37 | 27.04.2012 17:02:34 |
ateii si iratiunea 2 | flying | Generalitati | 5 | 10.01.2011 10:42:07 |
Ateii | dorstor | Umanitare | 3 | 23.08.2008 00:05:06 |
|