![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Teologia rasariteana nu considera ca intre natural si supranatural exista o incompatibilitate.
Demitizarea Scripturii, eliminarea tuturor aspectelor supranaturale sunt dovada rationalismului autonom. Ratiunea autonoma nu mai face apel la Ratiunea Suprema, daca nu descifreaza sensurile sadite de Dumnezeu atunci le inventeaza, ca si cum o opera de arta este rezutatul intamplarii este fara artist, nu caut sa interprez ce a vrut artistul sa exprime prin opera de arta, ma rezum la ce inteleg eu. Sfantul Atanasie ne avertizeaza ca in vremea Patimilor Mantuitorului natura nu s-a manifestat firesc, ci suprafirec, nu potrivit unor legi autonome, cipotrivit ratiunilor sadite de Creator. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
=>nu ,ma refeream la martirii atei care isi dau viata pe forumuri vorbind despre lucruri despre care habar nu au ...e o placere sa-i vezi cum se "straduiesc" saracii sa demonstreze ceva si le iese opusul... prin inversunarea lor comica ,ei demonstreaza ce de fapt Dumnezeu exista . ateii iubesc prostia ,mai ales daca pun egalitate intre Biblie si basme. Citat:
Citat:
totusi inteligenta nu e punctul forte al ateilor : ateul vrea sa-l invinga pe Dumnezeu ,creatorul universului , firul de nisip vrea sa lupte cu Infinitul . ce baza poti sa pui pe cuvantul unui asemenea om ?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar in continuare iau in considerare cele 3 variante enuntate de dumneavoastra privind existenta sau inexistenta divinitatii. 1. Aceasta varianta imi pare cea mai putin probabila.In acest caz ce pot sa spun, as avea o lunga discutie cu Dumnezeu dupa moarte. De ce atunci? Pentru ca existenta vietii dupa moarte ar fi o dovada de netagaduit ca exista ceva dincolo. Evident ca nu este neaparat o dovada a Dumnezeului crestin, dar ceva trebuie cumva sa existein cazul acesta. Daca insa este chiar Dumnezeul crestin atunci ce pot sa spun, probabil ii voi explica de ce nu am crezut in el, ii voi explica chiar cu lux de amanunte cum aici nu as putea explica. Defapt ar trebui sa si stie deja.Si daca este gelos precum Dumnezeul biblic si se manie pe mine ca nu am crezut in ciuda lipsei dovezilor si a tuturor argumentelor,in ciuda faptului ca as miza mai curand pe mila divinitatii decat pe maine si gelozie, atunci asta e, ma duc in iad ca asa a hotarat. Cel putin am fost consecvent cu mine insumi si pot spune ca am constiinta impacata. Dar aceasta mi se pare o varianta foarte putin probabila. 2. In cazul acestei variante nu imi ramane decat sa traiesc precum doresc, evident respectand anumite principii. Mentionez ca aceasta varianta mi se pare cea mai probabila. 3. In acest caz ar fi fascinant, si varianta asta o consider mai putin probabila decat cea a inexistentei divinitatii, dar mai probabila decat cea a existentei Dumnezeului crestin. Si ar fi fascinant pentru ca e posibil sa nici nu existe iadul in acest caz, desi poate nici un echivalent al raiului. Ar fi fascinant prin posibilitatile pe care le deschide aceasta varianta. Si o consider mai probabila decat prima varianta pentru ca data fiind complexitatea si vastitatea universului nostru imi pare prea putin probabil ca el sa fi fost creat de o fiinta cu atribute atat de omenesti precum Dumnezeul biblic. Cat despre a ne vedea ''dincolo'', personal nu pariez pe asta,dar ma bucur ca am avut ocazia de a avea o serie de discutii cu dumneavoastra, fie ele si virtuale si contradictorii. Multumesc pentru filmul recomandat, este intr-adevar un film deosebit, marturisesc ca nu l-am vazut desi am auzit de el. Va doresc o zi buna! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uite iti dau eu exemplu de ateu in transee: Hemingway. E drept ca marxisto-legionaro-comunisto-misticul Tutea ar fi preferat o baba nesapalata! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si pariez ca nu ai habar de teoria evolutiei de pilda. Adica nu stii nimic despre ea. In caz contrar as dori sa imi prezinti din supraratiunea ta desavarsita cum explici existenta retrovirusilor in conditiile in care evolutia nu a avut loc iar omul e creat de Domnul din pamant acum 6000 de ani? Este ca habar n-ai ce-s aia? Acuma spune-mi ce animal mai sunt sau ce caracteristici imorale mai am,asta ca sa ramanem la nivelul tau intelectual :) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://en.wikipedia.org/wiki/Chimpanzee#Empathy |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1.omu reactioneaza cu ura impotriva ta ,tocmai pentru ca ii strici visul lui ca e mai inteligent decat altu (cazul tau ) 2.omu' se repliaza si isi reanalizeaza potentialul (tocmai pentru ca visul lui nu e sa para mai destept decat altu ci cauta adevarul ,nu e cazul tau) Citat:
Citat:
Citat:
![]() ERV's ,mADN,fuziunea cromozomiala si celelalte "dovezi zdrobitoare"ale evolutionismului nu sunt altceva decat interpretari patetice ale evolutionistilor in favoarea basmului evolutionist(INTERPRETARILE NORMALE SUNT AVEM UN CREATOR UNIC care a folosit schite de proiectare asemanatoare NICIDECUM ALE EVOLUTIEI ![]() ![]() =>stiinta are treaba cu producerea medicamentelor ,masinilor, serverelor ,lingurilor de ciorba, DAR NU CU DATUL CU PAREREA CE S-A INTAMPLAT ACUM MILIOANE DE ANI ,aia nu e stiinta ci e religia evolutionista care nu poate fi demonstrata in laborator. =>nenea profesoru' ma lamuresti si pe mine care e treaba cu ABIOGENEZA ? abia astept ,o sa ne distram pe cinste .
|
|||
|
|||
![]()
Pe mine ma obsedeaza mult citatul acesta : "Nu voi M-ati ales pe Mine ,ci Eu v-am ales pe voi"
Avem aceiasi realitate ,aceleasi fapte,sau ,daca am lua disputa logica de la inceeputul postului,avem aceleasi premise logice A,B,C,D .Numai ca unii le interpreteaza in favoarea existentei si credintei in Dumnezeu,iar altii ,ca argumente logice impotriva existentei Lui. De unde aceasta minune a daruirii credintei unora dintre noi ?Si de unde refuzul daruirii acestei credinte altora? Cum se naste credinta in noi?E oare ceva asa simplu?Stie oare cineva de ce el crede iar fratele sau nu crede? A inteles cineva tot adevarul,si cunoaste mintea umana pana la ultimele resorturi? De aceea vai de cel ce isi zice credincios,dar il jigneste pe cel zis ne-credincios.Pentru ca se poarta ca unul care ar sustine ca credninta vine de la el insusi.Dar,nu,credinta este un dar de la Dumnezeu.Unii il avem ,si nu stim ce am facut ca sa meritam asta.Efectiv nu stim de ce credem,dar credem.Si nu intelegem cu nici un chip de ce ceilalti,numiti atei,nu vad aceste lucruri evidente,si nu au aceiasi credinta ca si noi .De parca credinta ar veni de la noi. Credinta este un mare mister,greu de explicat chiar si noua insine,cu atat mai greu de aratat altuia. Dar ceea ce se poate arata altuia este dragostea :) Impotriva dragostei,nimeni ,nici cel mai mare ateu,nu mai are nimic de zis,caci aceiasi ploaie cade peste toti :"i peste cei drepti,si peste cei nedrepti:" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Un lucru și mai simplu e că cu un prost nu se poate purta un dialog. Voi sunteți niște golani lipsiți de educație și nu are rost să piardă lumea timpul cu voi. Ce se poate face este să măturăm gunoiul pe care îl faceți ca să nu smintiți pe cei mai neștiutori. Decât să faci pe lupul moralist mai bine fă ce te-am mai rugat o dată, dă-ne dacă ai curajul pseudonimul sub care postezi pe forumul ateilor să vedem ce fel de limbaj și argumente folosești acolo. Pentru că dintre userii activi nu prea am văzut pe vreunul care să se abțină de la injurii la adresa creștinilor sau de la obscenități de obsedați sexual. Citat:
Citat:
Deci înainte te rugai la Dumnezeu și-ți mergea rău iar acum nu te mai rogi și-ți merge bine? Asta tot o credință religioasă e, o superstiție tâmpă.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ateii si ateismul | androneo | Secte si culte | 37 | 27.04.2012 17:02:34 |
ateii si iratiunea 2 | flying | Generalitati | 5 | 10.01.2011 10:42:07 |
Ateii | dorstor | Umanitare | 3 | 23.08.2008 00:05:06 |
|