![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
De asemenea, ateul nu ajunge la concluzia ca Dumnezeu nu exista pentru ca intamplarile povestite din Sfanta Scriptura i se par ilogice sau de domeniul fantasticului, ci, din contra, ajunge la concluzia ca Biblia e falsa, pentru ca pleaca de la premisa ca Dumnezeu nu e real. Ar fi frumos si simplu sa demonstram asa ca ateii, de fapt, cred in Dumnezeu doar ca iau o postura tipica adolescentilor care trec prin etapa aceea in care teribilismul este atitudinea principala (de ce nu cred in Dumnezeu? Pentru ca toti ceilalti cred). Dar le va arata Domnul ca exista si , in dragostea Sa, va incerca sa-i aduca pe calea cea buna. Celui care se impotriveste i se potriveste versetul: Cine are urechi de auzit, sa auda!.
Iti doresc sa-l gasesti pe Dumnezeu cat mai curand. Cauta in suflet, in inima. Si nu pleca urechea la erezii. Last edited by Laur28; 16.06.2010 at 23:35:03. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
Este adevarat, ar trebui sa nu mai fiu ateu, sa accept supranaturalul fara vreo explicatie, ca uite ce noroc urias am avut, m-am nascut fix in tara care are religia adevarata, taman la timpul potrivit :) A si doresc sa imi prezentati cate ceva din tainele supralogicii pe care le stapaniti atat de bine. Sau demonstratia anterioara era chiar asa ceva? :) |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Later edit : poate ati auzit totusi de eroarea logica numita argument circular . Last edited by Zarathustra_revenind; 17.06.2010 at 00:03:42. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Titlul este un proverb galez.De ce l-am postat>pt ca voi recomanda o carte si veti intelege la ce ma refer.Editura este prestigioasa,stiintifica iar cv-ul autorului este impresionant.Aveti cartea mai jos.As mai face doar o scurta remarca>o teorie a manipularii spune ca nu trebuie sa scoti prea mult in evidenta ceea ce nu exista pt ca psihologia maselor(Le Bon sa traisca)este tentata sa-i confere un statut real.Este un efect partial paradoxal.Adica>daca X nu a existat>eu nu spun zi de zi.,,X nu a existat"ci spun odata,clar si laconic pt a-i minimaliza importanta si pt a-l reduce la ceva neglijabil.Dar daca acel X a existat atunci sunt alte tehnici de distorsionare a realitatii.
Okie>sa va las cartea si poate,daca nu am fost prea confuz in ideea mea,veti vedea la ce ma refer. http://press.princeton.edu/titles/8383.html Autorul este acesta http://www.princeton.edu/~pschafer/ Si un citat de final>Matei 28:12-15> ,,Și, adunându-se ei împreună cu bătrânii și ținând sfat, au dat bani mulți ostașilor,Zicând: Spuneți că ucenicii Lui, venind noaptea, L-au furat, pe când noi dormeam;Și de se va auzi aceasta la dregătorul, noi îl vom îndupleca și pe voi fără grijă vă vom face.Iar ei, luând arginții, au făcut precum au fost învățați. Și s-a răspândit cuvântul acesta între Iudei, până în ziua de azi." Bye :) Last edited by Scotianul; 17.06.2010 at 00:13:10. |
|
|
||||
|
||||
|
Cunoasteti si titluri de carti referitoare la psihologia maselor, caci ma intereseaza foarte mult?
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Cel de Sus sa fie alaturi de dvs |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Adica va spun cinstit : da este interesant sa citesti despre Isus, dar eu tot voi vedea in el cel mult un personaj istoric atat vreme cat nu am o minima dovada daca nu a existentei divinitatii, atunci fie si macar pentru a adopta o viziune dualista asupra realitatii. Este dupa mine un punct mult mai serios de plecare decat orice studiu despre faptele lui Isus, despre morala propovaduita sau despre ce doriti dumneavoastra sa vorbim legat de crestinism. Si este asa pentru ca monismul este incompatibil (sau cel putin asa il inteleg eu) cu orice religie sau credinta in supranatural. Iar privitor la psihologia maselor si manipulare va referiti la faptul ca evreii au ascuns multe lucruri despre Isus? Eu ce pot sa spun, tot ce se poate, si daca nu ar fi inviat tot ar fi avut o multime de motive sa acopere zvonul ca ar fi inviat si ar fi Mesia. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Ateii si ateismul | androneo | Secte si culte | 37 | 27.04.2012 18:02:34 |
| ateii si iratiunea 2 | flying | Generalitati | 5 | 10.01.2011 11:42:07 |
| Ateii | dorstor | Umanitare | 3 | 23.08.2008 01:05:06 |
|
|