![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca multi stiu, pentru ca repet in toate postarile.
Pentru mine exista doua lucruri distincte: Cerul (cu Dumnezeu in Treimea Sa si toti cei ai Sai) si Pamantul, cu biserica institutie si oameni. Pe primii ii respect si de aceea nu-mi place sa li se tot puna in carca inventiile omenesti. Pe oameni ii gasesc ne in regula. Si ce are mantuirea si biserica totusi cu intimitatile noastre cele mai ascunse? Sa vina un barbat (si monah cel mai adesea) sa-mi faca mie regula in intimitati (ca femeie, casatorita, etc.)? Totusi nu inteleg asta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si copilul , care se naste prin inseminare are pacatul stramosesc, caci acesta se transmite ca un pacat al spetei, nu al parintilor, care s-au curatit de el prin botez. Am scris de cateva ori acest lucru, dar vad ca discutia se reia fara a se tine cont ca pacatul stramosesc tine de inmultirea speciei, nu de pacatele individuale ale parintilor. Poate ar fi bine sa cititi ce scrie Pr. Staniloae, ca sa va dumiriti... caci scrie totul f bine argumentat. Pe mine tocmai cu argumentele sale m-a convins. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nici un preot sau monah nu-si spune parerea personala in aceasta privinta. Iar atunci cand acestia iti vorbesc la sf. Spovedanie, nu ei, ci Hristos Insusi iti vorbeste! Nu uita insa ca ai liberul arbitru, care te lasa sa faci exact ce vrei! ... cu suportarea consecintelor, evident! Stiut este, ca nimic rau nu va intra in rai. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar cum spuneai tu mai sus si alte dati se intelegea ca tine de relatia sexuala in sine care ar fi oricum pacatoasa intr-un fel sau altul, chiar individual vorbind. Or nu asta a spus sf. Maxim.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu am vorbit nici una dintre noi aici prea mult despre intimitatea personala, daca nu ma insel. Am vorbit in general atingand si chestiuni intime. Banuiesc ca indignarea ta a fost din cauza discutiei despre chiloti si practici ancestrale la ciclu. ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca tot voi spuneti mereu: "sa-ti spuna duhovnicul" si pe urma fiecare vine aici si aflam ca i-a spus duhovnicul altceva, chiar opusul. De asta spun: fiecare monah si preot isi spune parerea lui. De asta este atata deruta. Daca era o singura regula, o stiam toti si gata, era clar.
|
|||
|
|||
![]()
Sophia,
omul nu e tras la Indigo...este UNIC. De aceea si raspunsurile sunt date in functie de situatia din acel moment. De ce spui ca te derutezi?? Nu inteleg de ce e atat de important ce imi spune mie duhovnicul iar ceea ce iti spune tie este nerelevant... La urma urmei ce conteaza ca eu ( sau altul) intru (sau nu) in perioada ciclului in Biserica? Doamne iarta-ma!! Ce conteaza ca eu ( sau altul) ma culc (sau nu) cu sotul inainte de Sfanta Liturghie? Doamne iarta-ma!! Pacatul este al meu nu al tau! EU voi da seama pentru asta, nu tu! De aceea cauta si fa ceea ce iti este tie de folos, nu altuia. Vrei raspunsuri BUNE? Fa ascultare de duhovnic indiferent de ceea ce fac eu sau altul...si te vei mantui! ![]() In rest, Bucurie! Last edited by eduardd; 10.06.2010 at 16:19:52. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu m-am suparat in sensul de ,,botit" sau de ,,sarit nervii de numa-numa" dar m-am simtit violentat de un limbaj si un subiect dus in penibil . Se putea evita sau discuta cu multa eleganta . Ca sa ma repet si sa-ti arat un alt gen de nesimtire disimulata ar fi ca sa-ti propun sa discum aceleasi intimitati ale tale dar chipurile intr-un limbaj... decent . Vreau sa spun cu aceasta ca nu numai limbajul conteaza, desi este absolut esential, ci si subiectul poate fi impertinent sau dus pina la impertinenta . Crezi ca daca nu exagerati si daca vorbeati elegant evitind amanuntele jenante nu am fi inteles forumistii masculi ce voiti sa spuneti ? Sau daca totusi ar fi planat vreun dubiu asupra chilotilor sau ... nu am fi putut fi crestini f. buni ? Nu ne-am fi impiedicat in ei deoarece ... ,,oricum se dau la o parte" la o adica (asta ca sa fac o gluma nesarata vis-a-vis de decenta !)! Incercati sa evitati pe viitor ,,delicatesele" menajindu-ne pe toti si fiind convise ca pricepem suficient de bine cine si ce sunteti voi femeile . Doar ati fost luate din noi, din coasta noastra ! Nu sunteti murdare , nu sunteti inferioare , nu sunteti mai prejos decit noi dar tot ca si noi aveti de respectat anumite lucruri . Respectati-le si veti fi iubite si dorite cu inima si nici decum hulite . D.zeu a pus legi nu ca sa-si bata joc de barbat sau de femeie ci din contra, ca sa poata sa-i tina El insusi in cinstea paminteasca pe care cerurile o stie de la afcere, asa cum am spus intro postare anterioara despre ,,panagiile pamintesti" . Ca o intimitate , iti spun ca la revenirea dupa 10 zile din Sfintul Munte , cind am pus piciorul pe continent, ca zic asa, in portul Uranopolis , si am vazut lumea din oras am spus : frumoasa a facut D.zeu lumea asa, cu barbati si femei laolalta. Asta in contextul in care apreciez deosebit de mult monahismul iar vizita in Munte a fost o reverie ! Ca in tot deauna, sa sfirsim cu pace si cu bucuria ca nu am facut fiecare dintre noi lucruri mai rele ! Last edited by zaharia_2009; 10.06.2010 at 16:45:26. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deruta este alta: Sunt oameni care o tin numai pe una si mai spun ca este de la Dumnezeu sau de la Sfintii Parinti. Ori aici vorbim de parerea personala (asupra problemei) a fiecarui duhovnic si in functie de "elev". Daca era o lege de Sus, atunci era unica si toti o urmam. Asa nu mai stii de fapt care este adevarul. Cine plateste pentru pacate, nu stiu. Poate ca nimeni....
|
|||
|
|||
![]()
Ba ai Sophia draga, ba ai! Daca nu ai avea nu te-ar mai interesa problema personala (se numeste personala tocmai pentru ca este intre ea si Hristos) a altuia ci doar a ta!
Nu este important ce face x sau y. Ci ceea ce fac eu. Si ca sa ma mantuiesc (daca asta caut) trebuie sa fac ascultare de duhovnic neconditionat! cat despre ce spun altii ca este de la Sfintii Parinti.. pai, chiar este!! Dar tu nu vrei sau nu poti sa intelegi ca pogoramintele (despre care vorbeam la un alt topic) sunt lasate tocmai pentru ca omul este UNIC. Iar Cel ce ne-a zidit, nu ne-a zidit pentru Moarte ci pentru Inviere! Scuza-ma, dar parerea mea e ca ori nu vrei ori nu poti intelege aceasta..altfel nu pricep de ce esti atat de nedumerita vis- a vis de lucruri atat de simple. Dam atata atentie cuvintelor scrise in forum de un oarecare...insa Nu dam atentia cuvenita celor de langa noi! cat despre platirea pacatelor...Sophia draga, bine ar fi sa nu plateasca nimeni... dar, Domnul este Bun dar este si DREPT! Last edited by eduardd; 10.06.2010 at 17:29:24. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
femeia si cariera | romandragut | Generalitati | 65 | 25.11.2013 08:03:15 |
Femeia | PetruD | Morala Crestina | 72 | 19.11.2013 13:22:16 |
Femeia Cananeanca | CristianVladut | Generalitati | 1 | 12.03.2011 23:01:39 |
Preotul și femeia | dorinastoica14 | Preotia (Hirotonia) | 64 | 13.02.2010 17:22:39 |
Femeia intre televizor si telenovela-M.D(Femeia care a uitat de modelul M-ciiDomnului | 11111111 | Generalitati | 98 | 10.01.2010 08:41:15 |
|