Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Reguli in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.06.2010, 00:50:18
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Ma incred numai in Dumnezeu si gata.
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 02.06.2010, 00:50:59
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit I.

Citat:
Asta pentru care motiv? Si aici este ceva ne-curat (?) Taina cununiei nu mai conteaza...

Ajungem la vorba mea initiala
"Femeia este ne-curata, cei casatoriti ne-curati. Trupeste sau duhovniceste? Nu este clar deocamdata.
Asteptam pe cineva sa ne lumineze.
Numai barbatii ar fi pururea curati!"
Fratilor si surorilor, in citeva foi de thread s-au dat mai multe raspunsuri , din acelasi mare subiect, dar pe directii paralele. Nu stiu ce nu este de neinteles ? Luati-le incet, cu bunavointa si nu cu indignare sau nervi si veti ajunge cel putin orientati daca nu deplin lamuriti.

Acum , cu acest raspuns al sorei Sophia mi se intregeste intelegerea despre faptul mai general cum ca noi vorbim pasional despre orice subiect din religie ,nu conteaza care, orisicare, ne segregam in cete sau tabere, devenim malitiosi sau intoleranti , vorbim dupa parerea noastra arbitrara sau imprumutata ad-hoc de la altul pt. ca pare potrivita cu ce voim noi, vorbim dupa cam cum credem noi de cuviinta ca ar trebui sa stea lucrurile sau cum statistic ar fi cel mai probabil ,dupa parerea bunului simt, abordam posturi de doct, semidoct, impartial sau ignorant......... dar lucrul cel mai evident , tradat de asemenea atitudini si postari , este ca noi nu citim literatura ziditoare de suflet(exista si rare exceptii)in mod constant . Daca si cartile de specialitate teologica sunt mai greu de procurat si pot fi dificile de lecturat pai la cele de literatura duhovniceasca nu mai avem nici o scuza. Comportamentul nostru asta tradeaza, lipsa studiului . Nu exista carte despre vietile sfintilor contemporani sau nu, despre razboiul duhovnicesc, despre cum trebuie traita viata in duh si adevar , despre preocuparile curente si profesionale ale credinciosului, despre nevoile si durerile omului contemporan, despre taine, despre slujbe,etc, etc, si care sa nu te invete ca esenta gindirii trainic ortodoxe este hristocentrismul clar si indubitabil si nu antropocentrismul . Nu este carte care sa nu te invete citusi de putin ca ceea ce este covirsitor de important, primordial si la mare cinste si evlavie este D.zeu si abia apoi omul . Nu este carte care sa nu te invete de la inceput ca D.zeu se adora !Nu este carte care sa nu te invete ca in fata dumnezeirii, atunci cind cugeti la Ea sau cel putin cind vorbesti despre dumnezeire trebuie sa fi marcat , sa traiesti fior si cutremur , multa evlavie si smerenie si nici de cum sa-ti pui problema intiietatii omului, a drepturilor sale , a rostului sau si asa mai departe . Atit de mult este necesar sa te smeresti inaintea dumnezeirii incit sa devi mic cit un purice si nu mare si cu tupeu cautindu-ti drepturile de postrestaurat. Cutremurul este si mai mare insotit de frica si de dragoste netarmurita atunci cind ajungi sa te unesti cu dumnezeirea , adica atunci cind te impartasesti si devi una cu D.zeu, sa primesti margaritarul dumnezeiesc , lucru nemaiintilnit decit dupa Hristos.
Aceleasi carti de zidire sufleteasca invata mereu ca oridecite ori intrii intro biserica sau minastire sau paraclis sau orice asezamint bisericesc de cult curent sau istoric se intra cu mare evlavie si multa frica . Nu faci nimic fara binecuvintare si din proprie initiativa , nu tulburi , nu deranjezi, nu smintesti, nu atragi atentia chiar daca nu este slujba curenta . Daca este cu atit mai mult . Faci toate acestea crestine deoarece esti in palatul Marelui Imparat si te infatisezi inaintea Ziditorului zidirilor si nu esti la tine la Supermarket sau Fast-Food sau la tine la firma pe unede mai cunosti si mai sti cum merg lucrurile si ai curaj si indrasneala nerusinata. Nu , sa nu ai o asemenea indrasneala si sa fi strapuns de multa evlavie si frica ! In biserica nimic nu se face sau se savirseste la voia intimplarii ci din contra dupa o buna si precisa rinduiala . Adica, daca vrei sa vi la dumnezeiestile slujbe , retine frate si sora, la dumnezeiestile slujbe si nu la sedintele de sindicat, atunci ai obligatia din indemnurile bisericesti sa vi cu un sfert de ora inainte de inceperea slujbei adica atunci cind traditia spune ca vine Maica Domnului la slujba. Daca slujba este neinceputa te duci si te inchini la iconostase (tetrapoade) dupa ritualul si cu rugaciunile specificate in toate cartile curente de rugaciuni dupa care iti cauti un loc cit mai retras, mai smerit si nu mai proeminent.Daca slujba este inceputa nu mai defilezi prin biserica , precum pe la tine prin bucatarie dupa cafea sau ceai, ci in primul loc potrivit te si opresti si stai in liniste , in reculegere, cu mare atentie cautind permanent sa intri in duhul slujbei . Lupti cu gindurile care tocmai atunci iti vin noian in cap tocmai pt. a-ti fura bucuria slujbei iar de sti corect cintarile si ai voce participi de la locul tau la cintarea liturgica dar cu voce joasa si cu urechea tot timpul pe starana ca sa nu disonezi si sa smintesti pe cei din jur. Stind la dumnezeiasca liturghie sau slujba pina la sfirsit ne inpartasim cu totii in duh de sfintele taine si de DS. dupa care ne miruim , ne luam anafora si aghiasma si in multa liniste parasim biserica. Nu ne lasam pocniti de ispitele vicleanului si sa ne abatem din proprie initiativa pe la icoanele de la catapeteasma sau cine mai stie pe unde tulburind astfel buna rinduiala si calmul firesc deoarece dupa miruire nu ne mai sunt necesare nici o sarutare sau inchinare pe la icoane din moment ce ne-am impartasit : ,, am vazut lumina cea adevarata , am primit duhul cel ceresc , am aflat credinta cea adevarata nedespartitei treimi inchinindu-ne!" Unele surori chiar au intrebat cu ceva timp in urma daca este gersit ca dupa liturghie sa mai faca un tur pe la catapeteasma din cauza unei evlavii sporite brusc ; au primit tot felul de raspunsuri dar probabil ca asa cum se intimpla mai mereu au omis tocmai pe cel potrivit, care tine de buna rinduiala si de binecuvintarea fireasca .

De asemenea , acelasi comportament ,,sincer si deschis" al userilor arata ca cei mai multi nu citesc sau si mai bine nu studiaza indreptarele de spovedanie(habar neavind de f. multe pacate dar si indoindu-se de existenta lor) care circula in mod firesc in Romania si probabil si in afara , care au supervizarea, aprobarea si binecuvintarea episcopilor sau mitriopolitilor eparhioti si care contin , pe categorii de pacate aproximativ 400-600 de tipuri , ceea ce arata ca ia viata crestinului la foarte puricat incercind sa-l fereasca si sa-l invete despre cele mai subtile si nebanuite pacate, despre ce inseamna o spovedanie corecta de toate pacatele facute si despre faptul ca chiar daca te spovedesti in mod curent o marturisire canonica nu are cum sa dureze numai 20 de minute. La spovedanie pe linga marturisirea pacatelor intrebi tot ce tine de viata ta duhovniceasca si esti sfatuit cum sa traiesti ori asta nu se face pe fuga; pe fuga ne spovedim, pe fuga ne osindim .
Necunoasterea multitudinii de pacate, a comportamentului crestin in biserica si preajma acesteia,inaintea fetelor bisericesti si a ierarhie canonice a modului de postire , dea ne ruga , de a practica virtutile si a ne feri de pacate, de a ne creste copii in credinta adevarata, de a forma familii curat
ortodoxe.........adica intr-un cuvint de a trai corect si curat ortodox arata dezinteresul real fata de informarea si cunoasterea propriei credinte . Lipsa preocuparii de a citi literatura ziditoare de suflet , de a ne ingriji de sporirea in vietuirea cea buna si corecta, de a avea duhovnici buni si f. buni ne lasa prada lumii contemporane, curentelor filosofice , umanitare si sociale, ne serveste pe neasteptate un surogat de viata religioasa si sociala care ne face sa credem pina la batrinete ca merge si asa sau ca asa ar trebui sa arate viata in duh si adevar. Ne face sa credem ca omul este in centrul vietii si ca el este plin de drepturi si permisiuni iar Hristos un vesnic indragostit neconditionat de zidirea sa si care ne primeste oricum la el cu bratele deschise numai sa venim. Ei, lucrurile nici pe departe nu stau asa.
Adevarat este ca Hristos a zidit lumea si pe om l-a facut culmea creatiei Sale dar din prea multa dragoste pt. el , adica pt. a nu se pierde si muri in iad , i-a dat si Evanghelie, si legi si porunci si morala si canioane si si sfinti slujitori care sa-i talmaceasca voia si pt. cel mai neintelegator ... dar nu pt. lenesul si ignorantul care nu ia cu asalt , cu mult sirg Imparatia cerurilor .

Datorita unor asemenea carente insemnate de preocupari crestinesti se poate ajunge in situatia in care ai putea crede ca daca nunta este binecuvintata de Hristos poti intra in biserica cum si pe unde vrei, poti sa te joci cu lucrurile sfinte cum crezi de cuvinta deoarece esti creatia lui D.zeu si deci esti imaculata permanent si nu ai nici o interdictie . Poti crede ca te poti imbraca cum vrei si ca numai daca vrei o iei pe Maica Domnului de model de vietuire , daca nu , nu deoarece nu se mai poate asta in ziua de astazi. Poti sa-ti alegi un D.zeu care este in biserica si la care sa te prefaci ca te inchini si un al dumnezeu inafara bisericii la care sa te inchini de-adevaratelea.Poti crede chiar ca iti poti trage la sorti un dumnezeu la care sa te inchini deoarece oricum in lume exista un singur ,,principiu" divin comun si etern.Si cite si mai cite nebunii docte te invata satana ca poti crede daca de buna voie i te pui in palma.Avem intradevar libertatea sa respectam pe D.zeu in intregine asa cum ni s-a dat... sau nu, dar nu exista varianta ca avem dreptul sa nu respectam nimic. Nihilismul este o extrema ca oricare alta care duce sigur in bratele ispititorului.Chiar si pe Cioran l-a tot invirtit pe linga suicid scapindu-l tot D.zeu prin daruirea bolii Altzeimer si uitind sa o mai faca !
Reply With Quote
Vechi 02.06.2010, 00:51:47
zaharia_2009's Avatar
Senior Member

Implicit II.

Dar gravitatea lipsei de citire continua , de documentare si de zel continuu de imbunatatire a vietii este mult sporita de lipsa duhovnicilor buni . Daca duhovnicii nu citesc ei mult , daca nu studiaza mult , daca nu dau la rindul lor de citit enoriasilor ca si canon la spovedanie atuncea geaba zel si vai truda . Pt. a vedea si mai bine insemnatatea studiului individual serios pt. zidirea sufleteasca va mai spun si aceasta intimplare :
la un duhovnic contemporan s-a dus un fiu duhovnicesc sa-i marturiseasca cu satisfactie ca cu ajutorul lui D.zeu a terminat facultatea de teologie . Acesta nu la felicitat dar i-a raspuns : ,, bine ca ai terminat teologia ca sa poti sa te apuci cu adevarat de teologie de acum in colo" !

In concluzie , ce stim si ce facem noi vis-a-vis de dumnezeire? Birfim dupa propriile inchipuiri si ambitii departe insa de duhul adevarat dumnezeiesc dar ridicindu-l pe neinsemnatul om la rangul de ,,centrum universus"!!!
Reply With Quote
Vechi 02.06.2010, 01:30:12
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Dpdv semantic, da Maria32, putem argumenta ca se poate opera o distinctie intre prunci si copii. Insa pe langa acest aspect, m-a intrigat si modul in care fratele Zaharia persista in a vedea pacatosenie peste tot. Sa ma ierte Dumnezeu, insa eu consider aceasta atitudine o exagerare.
poate ca am pus eu problema din punct de vedere semantic insa a nu recunoaste faptul ca si copiii sunt rai (chiar daca sunt inocenti in rautatea lor) mi se pare o atitudine idealista.
da! asta incerc sa vad si eu in toti nu doar in copiii, partea buna, firea care tinde catre indreptare, care lupta pentru dezbararea de pacate, dar de aici si pana la a spune ca e gresit in a vedea pacatosenie peste tot e cale lunga!!!

De ce e gresit? Arata-mi om fara de pacat. Chiar si un copil. Nu exista asa ceva. Numai Domnul Iisus a fost fara de pacate. Eu, dupa cum stii draga Coralina nu vorbesc precum fratele Zaharia sau alti useri de pe forum bazandu-ma pe dogme si canoane, nu caut la fiecare pas sa argumentez cu citate (o mai fac uneori dar nu e o regula pentru mine, si nu pentru ca nu as crede in ele sau le-as contesta) ci cu fapte reale din viata de zi cu zi.

Nu e nevoie decat sa ne uitam in jurul nostru si mai ales inlauntrul nostru (a propriei noastre fiinte) pentru a vedea cat suntem de pacatosi cu totii si ca intr-adevar, pacatosenie este la tot pasul.

Sa-mi fie cu iertare daca te-am suparat, nu aceasta mi-a fost intentia, si daca uneori mai intru si eu in astfel de discutii care au un ton mai "aprins" o fac doar pentru ca imi pasa, o fac din dragoste frateasca pentru toti oamenii (recunosc ca nu sunt la masura desavarsirii de a-i iubi pe toti deopotriva si am si eu preferintele mele pe aici pe forum ) tocmai de aceea insist. Haide sa fim sinceri noi cu noi insine si apoi o sa vedem ca lucrurile nu sunt chiar asa de rele cum par. Sau mai bine zis tocmai ca sunt CHIAR ASA DE RELE! dar indreptarea nu poate veni pana cand nu ajungem mai intai sa le acceptam sincer si din tot sufletul si sa nu cadem din aceasta cauza in deznadejde ci sa intelegem ca puterea de a ne ridica din pacate nu o putem avea decat daca ne lasam cu totul in mainile Lui.

Sper ca nu am fost prea incoerenta mai ales in ultima parte a mesajului.

http://mamiprovocarea.wordpress.com

Last edited by maria32; 02.06.2010 at 01:32:27.
Reply With Quote
Vechi 02.06.2010, 01:35:09
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
1. Era vorba in discutie la un moment dat de femeia lauza. In alea 40 zile copilul este de fapt prunc si deci fara pacat. Nu era vorba de copii mai mari, desi fara de pacar ar fi ei conform bisericii pana la 7 ani, caci apoi trebuie sa se spovedeasca (si ce sa spuna la varsta aia nu stiu).
La 7 ani? sa vezi ce pot sa spuna si mai ales sa faca (la fapte rele ma refer) si mai mici de 7 ani!!! vrei sa-ti dau cateva exemple doar din propria mea viata? asta ca sa nu fiu acuzata ca sunt rautacioasa daca va indemn sa va amintiti ce faceati voi insiva pe vremea cand erati copii.

Dar imi e teama ca ajungem iar la polemici interminabile asupra a ceea ce inseamna pacatul defapt.

Reply With Quote
Vechi 02.06.2010, 01:46:11
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de piedonee Vezi mesajul
sincer sa fiu nu prea am gasit carti care sa relateze ca totusi dupa ridicarea omului la cinstea ceea dintai sa plateasca iar,ca exemplu gasesc carti care relateaza sarificiu suprem si rascumparerea de care trebuie sa ne bucuram si alte carti care spun ca de fapt omul plateste pacatul stramosec sau o particica din pacat cum vrei tu sa zici,dar aceste afirmati merg paralel si intrebarea e ce rol mai are rascumparerea daca totusi omul inca mai plateste acel pacat.....nu pacatul personal pe care fiecare il trage....
totusi la picioarele Mantuitorului apare capul lui Adam deci izbavire care se face in totalitate prin botez....daca aveti vreo carte de recomandat care sa explice cele 2 situatii.....!
eu citisem intr-o carte caci la moartea lui Adam ingerul a poruncit ca in gura lui sa i bage o samanta de un copac,nu stiu exect din ce categorie,si dupa un timp din gura lui a esit acel copac care ulterior a fost taiat si aruncat in rau ,cand Hrisos a fost rastihnit s a cautat cel mai greu lemn si a fost luat exact acel lemn care ulterior a fost infipt tot de unde a crescut "locul capatani"...deci daca atat de mare a fost taina rascumparari de ce oare omul mai trebuie totusi sa plateasca?care e rolul?daca femeia in mod indirect este supusa legi vechi A PLATI pt greseala ca e femeie si evident pacatul Evei....!e adevarat Dumnezeu a zis femei pedepsa ca va naste in suferinta etc...si barbatului ca va munci...dar HRISTOS fiind unul din TREIME vine dupa rascumparare si ridica cinstea femeia la cinstea ceea dintai....
si sa recunoastem caci nici vrasmasul nu a putut sa creada ca Dumnezeu insasi se va naste din femeie stiind ca ea a gresit si prin ea a venit caderea...dar tocmai asta e marea taina ca insusi Dumnezeu s a salasluit in pantece de femeie E INCREDIBIL....deci parerea mea e ca totusi Dumnezeu s-a smerit atat de multtttttttttt......! ca hai sa fiim seriosi fiind Dumnezeu ar fii putut alege alta cale......dar S A SMERIT....!si dece s a smerit sa rascumpere atat femeia cat si barbatul care ambi sunt supusi pacatului.....oare Dumnezeu nu va primi in biserica in fata icoanei o femeie cu probleme care din adancul inimi se roaga?????eu cred ca milostivirea LUI trece peste orice bariera cand vine din inima si suflet adica din duh....
asta e cauza de ce nu se intelege starea de"pedeapsa"a femei.....e parerea mea din ce carti am citit,de aceea vreau o carte care sa imi relateze dece tot mai plateste femeiea caderea Evei paralel cu Rascumparerea ei????????????
http://www.crestinortodox.ro/carti-o...tos-79870.html

Reply With Quote
Vechi 02.06.2010, 11:03:44
luminita- luminita- is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2010
Locație: bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
De unde știi ? E o statistică personală sau e publicată undeva ? Prin ce metode s-a apreciat repartiția pe sexe a păcatului ?
Este si ceva personal dar si multi spun cum ca femeile sunt murdare,dar eu cred ca barbatii sunt mult mai pacatosi.Numai ca la femeie care pacatuieste se vede imediat in timp ce la barbat nu,o fapta daca se ascunde nu inseamna ca nu exista.
Arata-mi tu un barbat curat daca exista si care sa nu joace teatru,dar nu (mai) exista.Nu spun ca femeile ar fi toate curate dar nici ca barbatii nu sunt.Consider barbatii egali cu femeile dar doar din punct de vedere intelectual,medical...moral insa, barbatii sunt mult mai pacatosi.De exemplu sunt mult mai multi barbati care injura,isi parasesc familia,isi bat joc de femei,sunt mai mandrii chiar daca nu au anumite capacitati morale,etc,decat femei care fac asa ceva.Imi cer scuze daca se simte cineva jignit dar asta este parerea mea.
Reply With Quote
Vechi 02.06.2010, 14:03:08
piedonee's Avatar
piedonee piedonee is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de luminita- Vezi mesajul
Este si ceva personal dar si multi spun cum ca femeile sunt murdare,dar eu cred ca barbatii sunt mult mai pacatosi.Numai ca la femeie care pacatuieste se vede imediat in timp ce la barbat nu,o fapta daca se ascunde nu inseamna ca nu exista.
Arata-mi tu un barbat curat daca exista si care sa nu joace teatru,dar nu (mai) exista.Nu spun ca femeile ar fi toate curate dar nici ca barbatii nu sunt.Consider barbatii egali cu femeile dar doar din punct de vedere intelectual,medical...moral insa, barbatii sunt mult mai pacatosi.De exemplu sunt mult mai multi barbati care injura,isi parasesc familia,isi bat joc de femei,sunt mai mandrii chiar daca nu au anumite capacitati morale,etc,decat femei care fac asa ceva.Imi cer scuze daca se simte cineva jignit dar asta este parerea mea.
cam asa este...daca o femeie umbla aiurea e catalogata drept desfranata dar daca un barbat umbla aiurea e smecher ca de a avut N femei......,vine la spovedit la batranete si trece cu o simplu canon ca e barbat dar ca femeie daca vii la batranete dupa o viata de desfrau e canonisita cu zecile de ani si defaimata de duhovnic pt simpl fapt ca e femeie...dar iar dece barbati curvari nu sunt aratati cu degetul iar femeile da????????????
Reply With Quote
Vechi 02.06.2010, 14:47:01
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Implicit

Maria draga, iti inteleg punctul de vedere si rezonez cu el intr-o oarecare masura. Insa nu vreau sa intram in discutii principiale pentru ca nu am produce nimic altceva decat sminteala (din care topicul de fata ofera deja o doza consistenta).
Pana una-alta raman la parerea ca in comunitatea ortodoxa (mai ales in cea virtuala) in multe cazuri se pedaleaza in mod gratuit pe strictete si se pierd din vedere alte valente, cu mult mai importante, ale ortodoxiei.

Iertare si Doamne ajuta!
Vechi 02.06.2010, 14:52:57
zaharia_2009's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de piedonee Vezi mesajul
cam asa este...daca o femeie umbla aiurea e catalogata drept desfranata dar daca un barbat umbla aiurea e smecher ca de a avut N femei......,vine la spovedit la batranete si trece cu o simplu canon ca e barbat dar ca femeie daca vii la batranete dupa o viata de desfrau e canonisita cu zecile de ani si defaimata de duhovnic pt simpl fapt ca e femeie...dar iar dece barbati curvari nu sunt aratati cu degetul iar femeile da????????????
Vedeti fratilor, asa se intimpla cind omul nu are duhovnici seriosi , f. buni , duhovnici care intr-adevar sa fie cu gindul doar la D.zeu si la enoriasi si mai putin la lumea lume ! Numai tu frate , si cei care mai gindesc precum tine, judeca asa despre barbat . Cei care cauta viata duhovniceasca adevarata gindesc si apreciaza altfel necuratia barbatului si a femeii. In primul rind apreciaza(canonisesc) f. grav patima curviei sau a preacurviei deoarece este un pacat exterem de grav prin care pingaresti trupul care este lacasul Duhului Sfint si a lui Hristos insasi pe care l-ai primit la impartasanie si la botez cind toti cei de fata ti-au cintat : ,,citi in Hristos v-ati botezat, in Hristos v-ati si-imbracat" ori tu cind desfrinezi il pui pe insusi Hristos din tine sa desfrineze o data cu tine si si pe DS.asemenea ori pacatele impotriva Ds. nu se vor ierta nici o data . De aceea se canoniseste extrem de greu pacatul si patima curviei . Incepind cu Hristos si continuind cu Sf. ap. Pavel s-a aratat ca desferinarea este singurul pacat care se savirseste in trup, in Hristos si in DS.ceea ce este extrem de grav !
De asemenea datorita pozitiei pe care D.zeu i-a dat-o barbatului ca si cap al femeii atunci in totdeauna barbatul poarta responsabilitatea maxima pt. actul curviei fata de femeie care conform blestemului stramosesc este atrasa si stapinita (supusa) de barbat . Ori firea ei fiind mai slaba, mai sensibila , mai putin tare, prin insasi voia lui D.zeu, si raspunderea ei este in urma barbatului, adica mai pe urma .
Iacata , ce spuneam in postarea mea imediat anterioara ca lipsa cititului de carti ziditoare de suflet dar si a duhovnicilor de mare talie care cu adevarat sa fie interesati de mintuirea si pastorirea adevarata a enoriasilor ne face sa vedem total aiurea realitatea. Sa vedem virtuti exact acolo unde imputiciunea pacatului dospeste cu mult zgomot, sa credem ca gata, cu o spovedanie la batrinete am scapat de o hazna de pacate grele si de blasfemierea lui Hristos.
Ne traind curat in duh si adevar, defapt nedorind ca de impiedicat nu ne impiedica nimeni, ajungem sa credem ca surogatul acesta de viata religioasa este cea buna si sa ne mintim ca de, face ce putem ca doar mai mult de unde ! Ne impaunam cu ,,calitati" lumesti cu care ne incornoreaza satana si voim sa ne prezentam la sfirsitul vietii asa,ca o sorcova, inaintea lui Hristos nadajduind ca totusi suntem buni de ceva si sa indrasnim sa speram la mintuire .

Asa cum am spus in aceiasi postare anterioara , duhul lumesc din noi racnind de libertate, pe care noi insine il creden ca ar fi de la D.zeu deoarece asa ne-a facut el liber pe noi, ne impiedica sa stim sa ne comportam si sa traim in duh si adevar manifestindu-ne in cele mai bizare feluri dar crezind ca defapt noi il iubim tare mult si il slavim pe D.zeu . Cit de departe suntem de Adevar si cita osinda docta ne pregatim !
Am vorbit cu totii despre curatia si imacularea femeii, despre cum trebuie sa fie femeia in biserica, cum sunt si cum ar trebui sa fie preotii, calugarii, cum si cit de des sa ne spovedim si sa ne impartasim, despre virtuti si pacate, despre draci si sfinti ai lui D.zeu iar acum am ajuns sa vorbim de desfrinare. Toate acestea de pe cele mai curioase sau gresite pozitii slavindu-l si binecuvintindu-l pe ,,domnul om" dar uitind din prostie si ignoranta caracterul suprem si primordial al ,,Domnului D.zeu" inainte de orice .
Desfrinarea femeii si a barbatului nu a fost si nu este nici o data o cinste sau o lauda nici pt. barbat si nici pt. femeia crestina ci din contra un mult prea grav pacat , o rusine si o stare de decadenta a omului din toate timpurile strain de D.zeu, o coborire a omului in animalic si nici decum o ridicare la starea de har ( David : ,, Omul in cinste fiind s-a alaturat dobitoacelor si s-a asemanat acestora "), o situatie in care cea mai mare responsabilitate o are barbatul si care se canoniseste extrem de greu . Vai de duhovnicii (si de enoriasii lor) care-si iau slujirea in gluma si nu invata poporul credinta dreapta deslegind dupa capul lor tot felul de pacate si nu dupa litera canoanelor , iertind usor , tratind superficial sau chiar necanonisind pacatele dupa gravitate .
Pt. mine unul este surprinzator ce citesc mai ales din cauza faptului ca ma cred vietuind pe forum printre crestini si nu prin lumea a carui stapin se stie cine este in ziua de astazi !

Last edited by zaharia_2009; 02.06.2010 at 15:05:26.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
femeia si cariera romandragut Generalitati 65 25.11.2013 08:03:15
Femeia PetruD Morala Crestina 72 19.11.2013 13:22:16
Femeia Cananeanca CristianVladut Generalitati 1 12.03.2011 23:01:39
Preotul și femeia dorinastoica14 Preotia (Hirotonia) 64 13.02.2010 17:22:39
Femeia intre televizor si telenovela-M.D(Femeia care a uitat de modelul M-ciiDomnului 11111111 Generalitati 98 10.01.2010 08:41:15