![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Bai frate Gibi, eu nu zic despre Sfintii Apostoli ca au fost penticostali decat cand se trezeste vreunul sa spuna ca-s ortodocsi.
Nu zic despre Sfintii Parinti ca au fost penticostali. Ei apartin Crestinismului, apartin lui Dumnezeu. De fapt nici nu-s asa de imprtanti sfintii cat Dumnezeu care se vede prin ei, prin invataturile lor, prin exemplul lor. Dar noi, oameni mici, ne laudam fiecare cu sfintii lui. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nici nu aveau cum sa fie penticostali.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Erau nestapaniti si vorbeau murdar? Nu-i suficient sa-i cinstiti daca nu aveti nici o urma de dorinta de a calca pe urmele lor. Sugestia mea este sa va cereti iertare pentru modul incalificabil in care ati vorbit pe acest forum si abia apoi sa mai vorbiti despre sfinti. Doar atunci veti demonstra ca aveti vreo tangenta cu trairea ortodoxa. |
|
||||
|
||||
![]()
Postez eu aici niste false pogorari ale ceea ce ei numesc duhul sfant.
Din punctul meu de vedere oamenii aia sunt exaltati si excitati psihic. In primul clip se vede clar, cum este o sala mica plina de copii, care sunt incurajati, motivati, excitati psihic, indemnati sa se manifeste cum vor ei - sub pretinsa pogorare a ceva. Hm, cand se ruga Apostolii peste cineva nu prea era nevoie de prea multa vorba pentru ca Duhul Sfant sa se pogoare. Oare nu le e rusine penticostalilor sa stea in astfel de adunari? Din cate vad si pastorul si credinciosii sunt plecati din realitatea asta - nu prea trebuie multa argumentatie pentru lucrul asta, doar trebuie urmarit clipul 2. Eclesiastule si Doriana - asa facea Hristos cand s-a pogorat Duhul Sfant la botez peste El? Sunteti siguri de asta? Asta este roada Duhului Sfant? Nu este oare ce zicea Apostolul Pavel, bucuria, dragostea, indelunga rabdarea, pacea? Dupa Judecata de Apoi, cand fiecare va avea din belsug darul Duhului Sfant, oare toti vor da din cap, vor sari in sus, vor bolborosi? Daca penticostalii spun ca duhul sfant se pogoara peste ei in momentele alea, pot numi ei asta rugaciune in Duh si adevar? Este asta rugaciune catre Dumnezeu? Asa se rugau Apostolii, prin sarituri, chiote, ras bolnav? Pai ar fi ras grecii cu gura pana la urechi de ei daca Apostolul Pavel ar fi facut asta. http://www.youtube.com/watch?v=c3jzTRedjJ4 http://www.youtube.com/watch?v=eShUJ...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=2ZbkH...eature=related |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca ne judeci pentru invatatura noastra ai tot dreptul, dar stii si tu ca invatatura noastra a condus pe multi crestini ortodocsi la mantuire. Nu este incalificabil sa arunci o vorba mai grea; este incalificabil ce fac protestantii, lupi in piele de oaie, cand merg la usi si invata de la tatal minciunii. Acesta este omor de suflete, este putin mai mult decat o vorba care a suparat pe cineva. In ziua de azi e nevoie si de caini la turma ortodoxa... |
|
|||
|
|||
![]()
Palma, iti dau un indiciu: in bisericile penticostale femeile au batice pe cap si stau linistite in bancile lor, nu isi pun mainile peste nimeni. Si nu mai viziona filmulete postate de bindersamuel si preaspurcatul [ pfff...ciudate gusturi ai...] ca sa nu te smintesti.
![]() Uite niste imagini reale din bisericile in care mergem noi: [ Orientativ] http://www.youtube.com/watch?v=O_2sq35Lxfk http://www.youtube.com/watch?v=qTd5G...eature=related
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ar fi bine sa nu o faceti nici dumneavoastra. Lasati-i pe oameni sa se pocaiasca. E mai bine. Mantuitorul a zis: „du-te si sa nu mai pacatuiesti!” Cat despre caini ei in nici un caz nu vor fi cu Biserica. Nu mai jigniti oamenii cu astfel de calificative. Ei vor fi intr-o companie deloc magulitoare si vor sta...afara. Afară câinii și vrăjitorii și desfrânații și ucigașii și închinătorii de idoli și toți cei ce lucrează și iubesc minciuna! Apocalipsa 22: 15. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si mieii cand sunt dusi la taiere nu stiu ce-i cu ei, si sunt linistiti; nu cred ca sunt prea constienti nici cand sunt taiati, insa asta nu-i scuteste de jertfire. Faptul ca stau linistite in banca lor arata ca au un comportament moral. Problema este ca protestantismul numai asta are - comportament moral, si il afiseaza in sus si in jos, si se lauda cu el, si cu lipsa de pacatuire. Dar nu uita - Hristos zice: "17. Sfințește-i pe ei întru adevărul Tău; cuvântul Tău este adevărul." la Ioan 17, 17. Deci degeaba ai tu tot comportamentul moral din lume, si degeaba esti tu moralistul moralistilor si inceput si sfarsit al moralei; si degeaba scrii tratate si dai exemplu de viata morala. Daca Hristos nu este acolo pentru ca nu esti deplin cu Adevarul lui Hristos atunci e degeaba moralitatea ta. Protestantii accentueaza moralismul pentru ca numai asta le ramane din viata crestina. Proorocirile, vindecarile minunate (nu cele intamplatoare) ci cele chiar minunate, oamenii mari, plini de putere, le lipsesc. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Vorbirea despre Dumnezeu | George.m | Spiritualitatea ortodoxa | 28 | 02.02.2011 13:01:53 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|