Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.03.2010, 01:20:46
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Si preotii samani vorbesc in limbi, adica aia care practica voodoo si invoca tot felul de zeitati.Si nu numai ei ci si persoanele posedate de draci.La exorcizare vorbesc in limbi.Si am vazut ca si altii ai religiilor pagane "au minunatul dar".Si in religia hindusa este astfel de practica, cand preotul sau inteleptul lor se roaga la nu stiu ce zeitate ca sa il posedeze(pentru ca asa cred ei ca ii vor binecuvanta zei) si vine si il posedeaza si vorbeste in limbi.De fapt in zilele noastre aceasta practica este comuna in multe culte pagane, in special din Asia si Africa in care "spiritele" vin poseda si omul vorbeste in limbi.Adica nu se stie ce vorbesc bolborosesc ceva.
Faptul ca în aceasta lume există bancnote false mie îmi sugerează ca exista și unele adevărate.

Altfel ce rost ar mai avea imitația?
Vechi 24.03.2010, 11:59:21
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
Faptul ca în aceasta lume există bancnote false mie îmi sugerează ca exista și unele adevărate.

Altfel ce rost ar mai avea imitația?
Prea tare da ce se intampla la penticostali cu ce am vazut eu la aia.E drept la penticostali nu am vazut prea multe filmulete despre vorbirea in limbi,dar ce am vazut era cam la fel.Daca ai filmulete poti sa le impartasesti cu noi .
Vechi 24.03.2010, 13:10:42
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Prea tare da ce se intampla la penticostali cu ce am vazut eu la aia.E drept la penticostali nu am vazut prea multe filmulete despre vorbirea in limbi,dar ce am vazut era cam la fel.Daca ai filmulete poti sa le impartasesti cu noi .
In laptopul meu nu am dar gasesti cu duiumul pe youtube sau pe trilulilu.
Unele-s haioase tare, merita urmarite asa, cam un minut. Apoi, te plictisesti.
Vechi 01.06.2010, 19:40:21
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Implicit

Postez eu aici niste false pogorari ale ceea ce ei numesc duhul sfant.
Din punctul meu de vedere oamenii aia sunt exaltati si excitati psihic.

In primul clip se vede clar, cum este o sala mica plina de copii, care sunt incurajati, motivati, excitati psihic, indemnati sa se manifeste cum vor ei - sub pretinsa pogorare a ceva. Hm, cand se ruga Apostolii peste cineva nu prea era nevoie de prea multa vorba pentru ca Duhul Sfant sa se pogoare.

Oare nu le e rusine penticostalilor sa stea in astfel de adunari?
Din cate vad si pastorul si credinciosii sunt plecati din realitatea asta - nu prea trebuie multa argumentatie pentru lucrul asta, doar trebuie urmarit clipul 2.

Eclesiastule si Doriana - asa facea Hristos cand s-a pogorat Duhul Sfant la botez peste El?
Sunteti siguri de asta?

Asta este roada Duhului Sfant? Nu este oare ce zicea Apostolul Pavel, bucuria, dragostea, indelunga rabdarea, pacea?

Dupa Judecata de Apoi, cand fiecare va avea din belsug darul Duhului Sfant, oare toti vor da din cap, vor sari in sus, vor bolborosi?

Daca penticostalii spun ca duhul sfant se pogoara peste ei in momentele alea, pot numi ei asta rugaciune in Duh si adevar? Este asta rugaciune catre Dumnezeu? Asa se rugau Apostolii, prin sarituri, chiote, ras bolnav?

Pai ar fi ras grecii cu gura pana la urechi de ei daca Apostolul Pavel ar fi facut asta.

http://www.youtube.com/watch?v=c3jzTRedjJ4

http://www.youtube.com/watch?v=eShUJ...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=2ZbkH...eature=related
Vechi 01.06.2010, 20:06:20
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Palma, iti dau un indiciu: in bisericile penticostale femeile au batice pe cap si stau linistite in bancile lor, nu isi pun mainile peste nimeni. Si nu mai viziona filmulete postate de bindersamuel si preaspurcatul [ pfff...ciudate gusturi ai...] ca sa nu te smintesti.

Uite niste imagini reale din bisericile in care mergem noi: [ Orientativ]

http://www.youtube.com/watch?v=O_2sq35Lxfk

http://www.youtube.com/watch?v=qTd5G...eature=related
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 01.06.2010, 23:41:00
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Palma, iti dau un indiciu: in bisericile penticostale femeile au batice pe cap si stau linistite in bancile lor, nu isi pun mainile peste nimeni. Si nu mai viziona filmulete postate de bindersamuel si preaspurcatul [ pfff...ciudate gusturi ai...] ca sa nu te smintesti.

Draga Doriana, alea era primele gasite; dar ideea e ca am vazut mai multe locuri in care era exact acelasi lucru, deci se poate generaliza ideea filmului ala cu usurinta la intregul cult penticostal.

Si mieii cand sunt dusi la taiere nu stiu ce-i cu ei, si sunt linistiti; nu cred ca sunt prea constienti nici cand sunt taiati, insa asta nu-i scuteste de jertfire.
Faptul ca stau linistite in banca lor arata ca au un comportament moral.

Problema este ca protestantismul numai asta are - comportament moral, si il afiseaza in sus si in jos, si se lauda cu el, si cu lipsa de pacatuire.

Dar nu uita - Hristos zice: "17. Sfințește-i pe ei întru adevărul Tău; cuvântul Tău este adevărul." la Ioan 17, 17.

Deci degeaba ai tu tot comportamentul moral din lume, si degeaba esti tu moralistul moralistilor si inceput si sfarsit al moralei; si degeaba scrii tratate si dai exemplu de viata morala. Daca Hristos nu este acolo pentru ca nu esti deplin cu Adevarul lui Hristos atunci e degeaba moralitatea ta.

Protestantii accentueaza moralismul pentru ca numai asta le ramane din viata crestina.
Proorocirile, vindecarile minunate (nu cele intamplatoare) ci cele chiar minunate, oamenii mari, plini de putere, le lipsesc.
Vechi 01.06.2010, 23:53:59
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Si mieii cand sunt dusi la taiere nu stiu ce-i cu ei, si sunt linistiti; nu cred ca sunt prea constienti nici cand sunt taiati, insa asta nu-i scuteste de jertfire.
Ia zi sincer, ti se pare ca noi suntem chiar asa de inconstienti? Hmmm? Sau ce ne face pe noi mai miei de taiere decat tine? Ce te face sa crezi ca nu esti si tu unul, daca tot nu ajuta discernamantul personal? [eu stiu ca nu esti miel dus la taiere, dar extrapolam]

Citat:
Faptul ca stau linistite in banca lor arata ca au un comportament moral.
Multumim. Sa stii ca, in general, au frica de Dumnezeu.

Citat:
Problema este ca protestantismul numai asta are - comportament moral, si il afiseaza in sus si in jos, si se lauda cu el, si cu lipsa de pacatuire.
Cred ca generalizezi. Sunt destui oameni care Il cauta pe Dumnezeu cu frica si daruire. E normal sa te feresti de pacat, din moment ce pacatul te duce in iad.
Pe de alta parte poti fi un om moral fara sa Il ai pe Hristos, dar nu poti sa Il iubesti pe Hristos si sa-l intristezi pacatuind continuu, aviz celor care se considera singurii credinciosi adevarati.

Citat:
Proorocirile, vindecarile minunate (nu cele intamplatoare) ci cele chiar minunate, oamenii mari, plini de putere, le lipsesc.
Da` de unde...Ti-am mai spus de vreo doua ori ca nu lipsesc deloc, dar tot o tii pe a ta. Trebuie sa recunosc ca e ceva nou, pana acum penticostalii erau acuzati ca pun prea mult accentul de daruri si sunt prea carismatici, acum se spune ca le lipsesc darurile...
Ia zi, e interesant sa judeci din afara cunoscand situatia numai din auzite?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 02.06.2010, 10:44:06
dani2004 dani2004 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul

Nu au toate batice Si barbatii stau in stanga. Inadmisibil.
Vechi 02.06.2010, 10:50:35
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dani2004 Vezi mesajul
Nu au toate batice Si barbatii stau in stanga. Inadmisibil.
Au macar bentite. Cele ce nu au sunt vizitatoare, nu sunt penticostale.

Apropo de dreapta-stanga...Cand am intrat prima data la penticostali in biserica m-am asezat pe stanga, cum stiam de la ortodocsi...Nu intelegeam de ce se uita lumea ciudat la mine...dar m-am prins pana la urma cand am vazut ca stau intre barbati si m-am mutat.
Vechi 02.06.2010, 11:26:29
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dani2004 Vezi mesajul
Si barbatii stau in stanga. Inadmisibil.
Depinde din ce directie privesti.

Daca esti in altar vezi barbatii in dreapta si femeile in stanga.

Si altarul este sfant. Deci asa este corect.

Si ai dreptate, este o chestiune de viata si de moarte .
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10