![]() |
![]() |
|
|
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
In sistemul privat treaba cu "nu-ti convine, du-te unde vezi cu ochii" e de cand lumea. Si uite ca de bine de rau in lumea asta sistemul privat produce produse si ofera servicii. Nu mor caii cand vor cainii. Pentru fiecare medic angajat la stat si care e gata sa plece in Anglia se va gasi mereu unul care sa ramana, stiind ca va lua bani mai multi din cauza locului eliberat de colegul "englez". Citat:
Toata lumea are dreptul la asistenta medicala de urgenta gratuita si la asistenta medicala atata timp cat e asigurat. Citat:
Citat:
Citat:
In pensionari s-a dat continuu inca de dupa revolutie. Numai ca acestia, in loc sa ceara trecerea la un sistem privat, au vrut in continuare sa suga de la stat. Uite cu ce ne-am ales.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ref la prima afirmatie a dvs>daca sunt dati afara nu inseamna ca vor creste salariile.Asta ar fi valabil daca tara ar fi pe un grafic de crestere economica.La ora asta reducerile se fac pt limitarea deficitului cu 3 puncte procentuale.Deci nu va exista un + care sa fie redistribuit. Efecienta se poate sprijini pe factorul financiar dar mai are nevoie si de pregatire.Nu inteleg notiunea de productivitate in domeniul medical.Calculam pe indice de vindecati/decedati sau pe indice costuri/incasari?Ce facem cu asig de sanatate?Intra in ecuatie.Cred ca situatia este un pic mai complexa de atat. Ref la afirmatia dvs nr.2>eu nu am inteles la ce va referiti.Nu pensionarii au determinat colapsul sistemului de stat.Reducerea pensiilor lor reprezinta o economie nesemnificativa in raport de deficit.Daca vorbim despre teorii neoliberale ref la neinterventionismul statului si privatizarea pe banda rulanta>ne putem uita cum a fost criza stopata momentan>prin interventionismul statului.Daca ma uit la cazul Royal Bank of Scotland pot spune ca a avut aspectul de nationalizare.Nu inteleg ce anume trebuiau sa ceara pensionarii. Multumesc anticipat. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. nu toti si-ar permite sa plateasca astfel de servicii. 2. asigurarea medicala privata este conditionata cu tot felul de chichite contractuale care s-ar putea sa te lase fara asigurare taman cand ai mare nevoie desi ai platit o gramada de bani. Citat:
Sa dea in continuare cu banul? Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Eu zic ca s-ar fi mers asa pana in groapa, dar nu FMI ne-a oprit, ci vecinatatea gropii. Oamenii nostri politici nu ar fi trezit niciodata poporul din transa si ar fi pasat in continuare gunoiul guvernului urmator si tot asa, dar cred ca de pe catargul de unde sunt cocotati se vede groapa atat de bine ca s-au speriat si ei. Si daca ei s-au speriat si au luat masuri, lucru nemaiauzit in Romania postdecembrista, inseamna ca suntem in handel rau de tot, scuzati expresia.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cat sa le imputineze? Daca n-ar dispare banii in tot felul de gauri negre gen: aparat administrativ excesiv, false investitii, furturi de medicamente, etc. lucrurile ar sta mult mai bine. Citat:
Citat:
Groapa se vedea de mai de mult, mai ales ca vorba ta, sunt catarati asa sus. Crezi ca nu se fac bugete? Deficitul la bugetul de pensii crezi ca exista incepand de anul asta? Citat:
Apropo, ai vazut tamtamul mediatic din ultima vreme cu "asumarea responsabilitatii guvernului"?. In realitate, guvernul care ieri n-a fost, maine nu mai e, ministri, parlamentari, presedinte = responsabilitate zero. Ceausescu a fost singurul si ultimul individ (facut) responsabil politic in tara asta in ultimii 50 ani si a platit si pentru ce a gresit el si pentru ce au facut toti cei care au venit la putere in urmatorii 20 ani dupa el. Last edited by AlinB; 21.05.2010 at 15:30:51. |
|
|||
|
|||
![]()
Deficit(aprox)anuntat pe fondul de pensii=500 mil eur/2010.
Romania=5,521,500 pensionari.Pensia/medie este de 677 lei/lunar>>se achita:5.521.500 pensionari x 677 lei=3,8 mld>>>>pensiile de platit în ultimele 6-7(aprox) luni ale anului>>3,8 mld x 7 luni=26 mld.La o reducerere cu 15% se economisesc la buget>>26 mld x 15%=3.9 mld.Daca luam in calcul un curs mediu de schimb de 4.20 lei/Eur=3,9 mld/ 4.20 lei/Eur=930 mil.Eur Pe scurt>deficit=500 mil>reducere cu 15%=930 mil>rezulta o diferenta incasata in plus de 430 mil. Concluzie>statul roman taie,prin 15%,cu 430 mil eur mai mult decat necesar si asta in cazul unei scaderi economice.Aici este momentul cand ma uit precum curca-n lemne.Daca cineva are o explicatie...o ascult cu mare interes.Cifrele contrazic realitatea iar nonsensul este evident. faza a).reducerea exclusiva a pensiilor nu este de mare folos daca prin 15%incasezi strict pe acoperire.Da de fapt tu incasezi pe +.Din ce daca tu esti pe - economic?Primul nonsens faza b).reduci totul,mergi pe scaderea cheltuielilor dar nu ai programe de absorptie si recalificare a fortei de munca.Sa zicem ca nu te intereseaza ca acei oameni vor crapa.Dar odata cu ei crapa si taxele pe care le incasai de la ei.Deci adancesti caderea.Mi-se pare iarasi un nonsens.Arunci o masa de oameni pe o piata o fortei de munca in convulsii in situatia in care tu iti propui sa maximizezi colectarea.Pai ce sa mai colectezi daca ajung subiectii in sapa de lemn?Executare silita?Sa fim seriosi.Pe partea imobiliara nu mai incasezi nici 50%din credit pt ca s-a dezumflat boom-ul imobiliar si pa si pusi 300% profit(val.aprox) Era evident ca vom ajunge aici prin supradimensionare.Doar ca efectele sunt de Eugen Ionescu>si aici ma refer la reducerea contributiilor la pilonul II de pensii.Prima reactie>asiguratorii au spus ca se retrag de pe piata pt ca pt ei nu va mai fi rentabil.Deci unde este realansarea cand tu il reduci pe bugetar prin reducerea contributiei la privat iar privatu fuge unde vede cu ochii? Vorba unui arab:este metoda sa pui creieru lu Abdulah pe bigudiu":)) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Da, suntem in impas financiar si ne infometam si mai rau in speranta ca o sa ne fie mai bine. Inexplicabil si de-a dreptul ionescian la prima vedere, insa ce lipseste din poza este cheltuiala dezmatata din perioada precedenta. Prin rectificarea greselii, care ne costa, speram ca vom ajunge la un viitor mai bun. Am gresit ca popor, platim. Sau, pentru cei ce doresc o interpretare diferita, au gresit guvernantii, plateste poporul. Care, saracul, nu are nici o vina.
|
|||
|
|||
![]()
pe sistem ,,Houston, we have a problem".Problema este cand insusi creditorul vine si iti spune ca masurile iti apartin.Watch this:
http://economie.hotnews.ro/stiri-fin...in-salarii.htm Eu inca sper sa existe o logica.In caz contrar plec in Antarctica sa fac concurenta pinguinilor la clocit oua pt ca macar nu imi voi mai pune probleme logice majore.Primu pinguin protestant.Stati lipti de tv.Imposibil sa nu ma vedeti live intre niste pinguini ramasi perplexi.Va salut. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|