Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron
Eu nu cred ca oamenii sunt indreptatiti la un anume loc de munca sau la un anume salariu. Dumneavoastra probabil aveti alta viziune. Iar plata "lucratorilor" nu a fost oprita, ci doar redusa cu un sfert - cui nu-i convine sa se duca in alta parte sau sa negocieze civilizat.
|
Am auzit de n ori : ,,cui nu ii convine , sa se duca in alta parte.ŽŽTin sa va anunt ca nimanui din sectorul sanitar nu ii convine salariile. Dupa acest rationament, ar trebui ca toti medicii, asistentele si infirmierele sa demisioneze. Cu alte cuvinte, sa se desfiinteze sistemul sanitar de stat. Oare nu mai are nimeni nevoie de medicii si asistentele de stat? Poate dvs. va permiteti sa va duceti la clinica privata, dar sunt atatia care nu isi permit. Ei nu au dreptul la asistenta medicala?
Mai spuneti ca oamenii nu sunt indreptatiti la un anumit loc de munca. Dar va ganditi macar cateva clipe ca un medic face 6 ani de facultate, plus cativa ani de rezidentiat. V-ati pus problema cate nopti nedormite, cat stres la examene, cati bani pe carti a dat in 10 ani? Ce sa faca cu 10 ani de zbucium? Sa ii arunce la gunoi? Locurile la clinicile private sunt si ele limitate. Nu se pot duce TOTI absolventii de medicina la privat.
Un profesor de asemenea face 4 ani de facultate( ani in care isi da examene, cumpara carti), in fiecare an este trimis la cursuri de perfectionare, da examene, iar apoi e trimis la plimbare. Nu-ti convine, du-te in alta parte. N-avem nevoie de educatie.
Cat despre batranii nostri, chiar ca e strigator la cer. Unii au muncit in conditii grele 35 ani, in frig sau prea cald, nopti nedormite, fara libere, iar acum li se da cu piciorul , ca nu mai sunt buni de nimic( nu mai sunt buni de cotizat).