Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.05.2010, 15:57:26
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costache marilena Vezi mesajul
Nu-i vorba ca sunt speriati. Este vorba de o lipsa de intelegere a ortodoxiei, a ceea ce inseamna ortodoxia si Sfanta Liturghie. Nu ti-a "spus" nimic Slujba Sf. Liturghii pt ca nu ai inteles-o. Sa sti ca in fata noastra in timpul acestei slujbe este evocata toata istoria crestinismului. Mantuitoarul este acolo, se naste, propovaduieste, se jertfeste, si Inviaza pentru noi. Duminica de Duminica ! In fiecare Duminica se coboata Sfantul Duh peste noi si in Sf. Altar si preface painea si vinul in Trupul si Scumpul lui Sange. Pogorarea Sf Duh nu ne face sa vb in limbi dar ne aduce lacrimi in ochi, lacrimi de pocainta. Lacrimi in ochii care vad in sfarsit pacatele in care ne scaldam.
In acelasi timp preotul se roaga si face cereri pentru noi si pentru toata lumea ,cereri pentru mantuire si nu numai.
Unii preoti se roaga cu durere ,altii au o voce smerita ,blanda ,altii au o convingere in glas ,cel putin asa simt eu.
Ce sa facem si unii dintre noi poate nu au simtit prea mult la inceput ,dar macar cantarile de la strana ar trebui sa impresioneze.
Reply With Quote
Vechi 10.05.2010, 16:17:13
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Ce pot sa va spun, cand am intrat in BO mi s-a parut destul de frumoasa atmosfera, exceptand acele picturi de pe pereti cu care nu am empatizat nicodata. Preotul canta frumos, desi sta prea mult ascuns in altar si nu prea inteleg ce spune...Corul imi place, ca sunt oameni simpli si aduc lauda Domnului.
Insa cand am intrat in BO, si in orice biserica, nu am intrat atat sa contemplu biserica, cat sa ma intalnesc cu Dumnezeu. M-am asezat intr-un colt, am inchis ochii si m-am rugat Domnului, mi-am plans pacatul si nevrednicia si i-am spus tot ce aveam pe inima. Apoi am plecat mai bogata sufleteste pentru ca m-am intalnit cu El.
Cam asta cred eu ca e scopul Bisericii: dincolo de forme , arta si ritualuri [care sunt bune, dar sunt peste tot, fiecare cu frumusetea lor], menirea Bisericii este sa-ti faca legatura cu Hristos.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 11.05.2010, 13:15:00
costache marilena
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
In acelasi timp preotul se roaga si face cereri pentru noi si pentru toata lumea ,cereri pentru mantuire si nu numai.
Unii preoti se roaga cu durere ,altii au o voce smerita ,blanda ,altii au o convingere in glas ,cel putin asa simt eu.
Ce sa facem si unii dintre noi poate nu au simtit prea mult la inceput ,dar macar cantarile de la strana ar trebui sa impresioneze.
Adevarat, la inceput poate fi mai greu sa te concentrezi asupra a ceea ce se intampla. Disciplina noastra, a credinciosilor ortodocsi in timpul slujbelor cam lasa de dorit si forfota din jurul nostru ne distrage atentia. TOTUSI trebuie sa avem intelegere fata de slabiciunile celor de langa noi si sa ne bucuram impreuna macar de cantarile de la strana. Si Dumnezeu ne va intelege slabiciunile noastre si ne va da, incet, incet puterea de intelegerea si bucuria Sf. Liturghii.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42