Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.05.2010, 11:19:09
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florinna01 Vezi mesajul
ma intrebam daca exista oameni fericiti sau impliniti nu numai sufleteste dar si asa lumeste,adica sa nu-ti lipseasca cele de trebuinta,esentiale...

am rugamintea sa raspunda doar cei sinceri nu vreau raspunsuri speciale pt forumul asta de profil:)))
fericit=multumit de tine in relatie cu ceilalti dar si cu Dumnezeu
Eu as defini starea mea ca o fericire in devenire sau o fericire dinamica.
Adica mi se pare ca sunt pe o cale, ca am de ce sa ii multumesc lui Dumnezeu pentru ce a fost pana acum si este, si ca drumul merge mai departe.
Si slava Domnului, nu imi lipsesc cele esentiale.
Iar necazurile pe care le am mi se pare ca sunt acolo ca sa contribuie la evolutia mea si la binele celor pe care ii iubesc. Iar Dumnezeu mi-a dat putere sa le port si bucurie de viata ca sa nu ma copleseasca.
Vechi 03.05.2010, 11:36:27
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Atunci cand o sa dispara omul fericit, o sa dispara si crestinismul. Crestinii sunt oamenii bucuriei. Pare paradoxal, dar adevaratul crestin este fericit si in suferinta. De vom scapa de crestinii improvizati, orice crestin va putea descoperi altora fericirea.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 15:01:16
dorinastoica14
Guest

Implicit

Ieri de dimineață am fost la o mănăstire,am participat la Sfântul Maslu și la dezlegări iar dupăamiază la Paraclisul Maicii Domnului.În timpul Paraclisului în mod special am avut o stare de deplină fericire și mi-am spus "ce darnic a fost Dumnezeu cu mine astăzi!
Dar nici nu am ieșit din biserică și a venit un duh lumesc care într-o clipă mi-a risipit toată această stare de bine!
Este anevoie să păstrăm fericirea pe care Dumnezeu ne-o dăruește nouă muritorilor căci slabi în credință fiind ne tulburăm de ispite și facem voia celui rău care nu se simte bine decât atunci când ne vede tăvăliți în păcate,certuri și dușmănii.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 17:37:10
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Fericirea deplina va fi dupa stabilizarea in bine, dupa Trecerea (= Paștele) la cele vesnice. Insa poate fi pregustata inca de pe acum, din mila Duhului Sfant, prin bucuriile adevarate care sunt consecinte ale dragostei noastre, ale bunei-intelegeri in pacea Lui Hristos.

Ioan 14, 27

Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă, nu precum dă lumea vă dau Eu.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Fericiti cei curati cu inima Adrianna Despre Sfanta Scriptura 17 22.10.2012 21:45:51
Fericiti cei ce plang... 14carol06 Generalitati 10 03.08.2010 10:22:29
Spiritualitatea ne face fericiti silverstar Generalitati 31 28.01.2009 23:33:29
fericiti mucenici marria Generalitati 0 08.03.2008 11:33:00