Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.04.2010, 14:07:49
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anytza Vezi mesajul
Cum adica izolare?
Spuneai ca ai inteles cum e cu speciile ring. De-a lungul cercului, capatul ramas devine tot mai izolat de virf, pina cind nu se mai reproduc si formeaza specii distincte.
Citat:
Adaptarea la mediu nu te face sa mergi drept pe 2 picioare.
Cu timpul, te face, daca nu exista solutii mai bune
Citat:
Si atunci cum sustii ca a aparut?
Sint diverse teorii, multe din ele plauzibile. Exista si multe experimente ce demonstreaza puterea de organizare spontana a materiei nevii.
Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 14:35:47
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

@Anytza

Despre evolutie s-a discutat pe aici de foarte multe ori, uneori pe topicuri dedicate, alte ori pe topicuri ca acesta, unde s-a ajuns la discutarea evolutiei.

Cu cateva pagini in urma, ti-am sugerat un website si o carte, ambele scrise de oameni de stiinta, fara o agenda religioasa. De exemplu, la pagina asta:

http://talkorigins.org/indexcc/

vei gasi un index al argumentelor creationiste, multe dintre ele citate la infinit si aici pe forum, si vei afla ca si-au gasit raspunsul, multe dintre ele de ceva vreme. Faptul ca sunt aduse in discutie la infinit nu inseamna ca sunt valide, ci inseamna ca se bazeaza pe ignoranta celor care le citesc, care prefera sa se documenteze despre evolutie pe site-uri unde citesc lucruri care le confirma credintele religioase.

Daca te intereseaza sa inveti despre ce e evolutia, intra pe site-ul de mai sus, si citeste cartea pe care ti-am recomandat-o. Ce vad in posturile tale sunt aceleasi "argumente" aduse in discutie de nenumarate ori (si refutate) pe acest forum.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 19:56:07
Anytza
Guest

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Faptul ca sunt aduse in discutie la infinit nu inseamna ca sunt valide, ci inseamna ca se bazeaza pe ignoranta celor care le citesc, care prefera sa se documenteze despre evolutie pe site-uri unde citesc lucruri care le confirma credintele religioase.
Daca te intereseaza sa inveti despre ce e evolutia, intra pe site-ul de mai sus, si citeste cartea pe care ti-am recomandat-o.
Mersi pt grija, dar eu nu stiu de evolutie de pe net, stiu de mult lucrurile astea dinainte sa am calculator,si poate ca nu-mi mai aduc aminte detalii si am cautat de unde sa dau copy-paste. si doar pt ca e site crestin nu inseamna ca mint, ca doar erau citate din carti ale cercetatorilor.
"Faptul ca sunt aduse in discutie la infinit nu inseamna ca sunt valide, ci inseamna ca se bazeaza pe ignoranta celor care le citesc, care prefera sa se documenteze despre evolutie pe site-uri unde citesc lucruri care le confirma credintele " asta poate fi valabil si pt argumentele evolutiei.
Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 19:59:53
Anytza
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Cu timpul, te face, daca nu exista solutii mai bune.
Solutiile trebuie sa fie gasite de cineva, nu?

Citat:
Sint diverse teorii, multe din ele plauzibile. Exista si multe experimente ce demonstreaza puterea de organizare spontana a materiei nevii.
"Spontana" e folosit gresit, deoarece sunt facute si supravegheate de cineva, in anumite conditii. si da materie nevie, tot ea a gasit solutii de a devenii vie?
Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 20:31:40
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Solutiile trebuie sa fie gasite de cineva, nu?
de gene
Citat:
"Spontana" e folosit gresit, deoarece sunt facute si supravegheate de cineva, in anumite conditii. si da materie nevie, tot ea a gasit solutii de a devenii vie?
Sigur ca da, dar aceste conditii puteau lesne sa se intimple. Sint supravegheate si conduse de cineva pentru ca nu exista aceste conditii in atmosfera actuala.
Distanta dintre materia nevie si cea vie e mai mica decit iti inchipui.
Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 20:35:36
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
de gene

Sigur ca da, dar aceste conditii puteau lesne sa se intimple. Sint supravegheate si conduse de cineva pentru ca nu exista aceste conditii in atmosfera actuala.
Distanta dintre materia nevie si cea vie e mai mica decit iti inchipui.
Poti sa-mi spui si mie care-i treaba cu genele? Pot fi mostenite genetic calitati ca dragostea, dreptatea, adevarul, intelepciunea, mila sau sunt mai degraba insusiri dobandite prin invatare? Ce anume se mosteneste genetic?

Last edited by maria-luisa; 28.04.2010 at 20:39:09.
Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 21:07:57
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Poti sa-mi spui si mie care-i treaba cu genele? Pot fi mostenite genetic calitati ca dragostea, dreptatea, adevarul, intelepciunea, mila sau sunt mai degraba insusiri dobandite prin invatare? Ce anume se mosteneste genetic?
Sint mostenite in mare masura.
De exemplu, schizofrenia http://en.wikipedia.org/wiki/Schizophrenia#Genetic
Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 21:10:55
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Ce sursa "tare" ai ! ! !
Vechi 28.04.2010, 21:16:08
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Ce sursa "tare" ai ! ! !
Uite si una mai moale http://ajp.psychiatryonline.org/cgi/...ull/160/9/1549
Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 21:16:21
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
Multumesc pentru raspuns.
Unde as putea sa aflu mai multe informatii ( si mai sigure) despre ceea ce se mosteneste genetic? ( ma refer la calitatile enumerate de mine, nu la boli)

Last edited by maria-luisa; 28.04.2010 at 21:22:17.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vreau o dovada? Templier Knight Generalitati 12 15.01.2011 14:17:34
O dovada incredibila de ipocrizie freespirited Generalitati 85 26.09.2010 09:02:57
prostie omeneasca padrevicentiu Generalitati 51 31.07.2010 18:43:21
Bunatate=prostie? sergiu Generalitati 3 12.10.2009 00:35:52
O dovada vie Laurentiu Intamplari adevarate 34 22.10.2007 18:18:07