![]() |
![]() |
|
#151
|
||||
|
||||
![]()
la macarurile de post ne plac foarte mult,chiftelutele de cartofi care le fac din cartofi fierti si rasi ,usturoi,si condimente inclusiv frunze de marar si patrunjel se adauga putina faina dupa care se formeaza si se prajesc in ulei. pilaf cu legume,se fierbe orezul cu multa apa dupa care ,se fierb si legumele(de regula i-au pungute cu legume netinand cont de variatia lor),pun intr-o tigaie putin ulei ,putina apa si vegeta si se adauga orezul si legumele,aceasta reteta o fac si de slasta cu adaos de pipote.
|
#152
|
||||
|
||||
![]()
Ingrediente
-2 cepe potrivite - 2 oua - un pachet spaghete - kaiser - o cutie Almette cu verdeata - 500 ml smantana - 150 ml vin alb Mod de preparare Se pun spaghetele la fiert in apa clocotita (se adauga o lingurita de ulei), se mai amesteca din cand in cand sa nu se prinda de vas iar cand sunt fierte se scurg foarte bine de apa. Ceapa se taie cuburi mici si kaiserul la fel si se calesc intr-o tigaie cu putin ulei pana se rumenesc, dupa care se adauga vinul si se mai lasa putin sa fiarba iar apoi se pune totul peste spaghete (amestecam). Ouale se bat si se amesteca cu smantana si cu Almette si se pune totul peste spaghete, amestecam bine si lasam 5 minute vasul acoperit cu un capac. Spaghetele se servesc calde.
__________________
Ma plangeam ca n-am bani pentru sandale, pana cand m-am intalnit cu un om fara picioare... "Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24) |
#153
|
||||
|
||||
![]()
Se ia una bucata mamaliga rece, una bucata ceapa uscata, un praf de sare grunjoasa si se trantesc pe masa in fata musteriului. Se aplica una lovitura cepei cu podul palmei(spre a fi fezandata), dupa care se serveste la un paharel de tuica. Pofta buna.
![]()
__________________
Intunericul este doar absenta Luminii... |
#154
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() Mi-am amintit de studentie. Inainte de '89... Felii de paine tavalite in te miri ce ulei, cu ceapa frecata cu sare, ca de, pentru mamaliguta trebuia sa ai cele ulcele ce lipseau din "camarile" noastre! |
#155
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
__________________
Intunericul este doar absenta Luminii... |
#156
|
|||
|
|||
![]()
A venit primavara si peste tot cresc acum urzici, grâusor, papadie, si multe alte buruieni din Gradina Domnului.
Astazi am facut salata din grâusor, cu ceapa si asezonata cu ulei si otet (cine prefera lamaia, poate inlocui otetul; dar eu asa m-am obisnuit). Ma poate ajuta cineva cu niste retete de preparat urzicile? Pana acum le-am facut piure, folosind ca baza o ciulama din faina, ulei si lapte, la care adaug obligatoriu usturoi si boabe de coriandru. Zeama de la fiert urzicile e plina de minerale, de care avem nevoie, acum dupa o iarna grea si lunga. Am pus si cateva pachete la congelator, pentru cand iar va veni iarna... Last edited by Miha-anca; 27.04.2010 at 02:57:47. |
#157
|
|||
|
|||
![]()
Ciorba de fasole uscata cu urzici:
Fasolea se fierbe bine, apoi se adauga sare, ceapa, morcov ras, radacini de patrunjel, telina. Dupa ce au fiert binisor, se adauga urzicile si se lasa la fiert inca vreun sfert de ora dupa care se adauga multe rosii tocate. Placinta de urzici (in foi): Se toaca bine urzicile fierte si scurse, se amesteca cu sare, marar, o ceapa tocata, doua-trei oua, piper. Se pune umplutura intre foi si se asaza in tava. Peste foile din tava se rastoarna o compozitie din smantana, oua, sare, piper. Se da apoi la cuptor. |
#158
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1 kg urzici tinere, 1 pahar cu lapte, 50 g unt + 50 g unt pentru uns tava, 4 linguri faina 4 oua ;1 ceasca orez ; 200 g telemea; piper Se spala bine urzicile si se pun la fiert. Ouale se bat bine cu faina, laptele, untul, piperul, pana se fac pasta si spuma. Se spala si se fierbe orezul. Dupa ce s-au inmuiat urzicile, se scot, se scurg, se toaca, se amesteca cu orez fiert si pasta de oua. Tava se unge bine cu unt, se aseaza urzicile cu orez si pasta de ou. Deasupra se rade branza Se lasa inca o jumatate de ora in cuptor, la foc mic pana se-ncheaga si se aureste branza.
__________________
Ma plangeam ca n-am bani pentru sandale, pana cand m-am intalnit cu un om fara picioare... "Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24) |
#159
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc, Casiana, pentru reteta. Nu am mancat niciodata urzici cu orez. abia astept.
![]() |
#160
|
|||
|
|||
![]() Citat:
daca punem drojdie ...nu prea e traditional.. azima ..nu putem, ca nu suntem evrei... cica ar fi o planta ,din care se face aluatul ...dar taranii s-au modernizat si au uitat de traditii.continui cercetarile.. oricum sa ai rabdare ,asa cum vezi ... taranul are rabdate aproape un an sa se faca graul. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Istoria Bibliei romanesti | Alustor | Intrebari utilizatori | 3 | 09.10.2012 14:48:27 |
Fototeca ortodoxiei romanesti | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 2 | 09.02.2012 12:08:09 |
costume populare-traditii romanesti | lore86 | Generalitati | 9 | 18.12.2011 11:22:37 |
Pastorale ale IPS Mitropoliti ai Bisericilor Ortodoxe Traditionale | razvan.mn | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 7 | 20.04.2010 20:14:32 |
23 canale romanesti pentru cei din strainatate | patinina34 | Stiri, actualitati, anunturi | 4 | 10.08.2009 19:26:26 |
|