Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.04.2010, 20:33:35
dana-v's Avatar
dana-v dana-v is offline
Member

Data înregistrării: 03.01.2010
Locație: timis
Religia: Ortodox
Implicit

la macarurile de post ne plac foarte mult,chiftelutele de cartofi care le fac din cartofi fierti si rasi ,usturoi,si condimente inclusiv frunze de marar si patrunjel se adauga putina faina dupa care se formeaza si se prajesc in ulei. pilaf cu legume,se fierbe orezul cu multa apa dupa care ,se fierb si legumele(de regula i-au pungute cu legume netinand cont de variatia lor),pun intr-o tigaie putin ulei ,putina apa si vegeta si se adauga orezul si legumele,aceasta reteta o fac si de slasta cu adaos de pipote.
Reply With Quote
Vechi 24.04.2010, 11:56:29
casiana's Avatar
casiana casiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2010
Implicit Spaghete carbonara

Ingrediente
-2 cepe potrivite
- 2 oua
- un pachet spaghete
- kaiser
- o cutie Almette cu verdeata
- 500 ml smantana
- 150 ml vin alb

Mod de preparare

Se pun spaghetele la fiert in apa clocotita (se adauga o lingurita de ulei), se mai amesteca din cand in cand sa nu se prinda de vas iar cand sunt fierte se scurg foarte bine de apa.

Ceapa se taie cuburi mici si kaiserul la fel si se calesc intr-o tigaie cu putin ulei pana se rumenesc, dupa care se adauga vinul si se mai lasa putin sa fiarba iar apoi se pune totul peste spaghete (amestecam).

Ouale se bat si se amesteca cu smantana si cu Almette si se pune totul peste spaghete, amestecam bine si lasam 5 minute vasul acoperit cu un capac.

Spaghetele se servesc calde.
"Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24)
Reply With Quote
Vechi 25.04.2010, 00:06:23
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

Se ia una bucata mamaliga rece, una bucata ceapa uscata, un praf de sare grunjoasa si se trantesc pe masa in fata musteriului. Se aplica una lovitura cepei cu podul palmei(spre a fi fezandata), dupa care se serveste la un paharel de tuica. Pofta buna.
Vechi 25.04.2010, 01:43:47
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Lightbulb dedicatie

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul
Se ia una bucata mamaliga rece, una bucata ceapa uscata, un praf de sare grunjoasa si se trantesc pe masa in fata musteriului. Se aplica una lovitura cepei cu podul palmei(spre a fi fezandata), dupa care se serveste la un paharel de tuica. Pofta buna.
dedicatie colegului nostru :

Mi-am amintit de studentie. Inainte de '89... Felii de paine tavalite in te miri ce ulei, cu ceapa frecata cu sare, ca de, pentru mamaliguta trebuia sa ai cele ulcele ce lipseau din "camarile" noastre!
Reply With Quote
Vechi 25.04.2010, 01:52:43
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
dedicatie colegului nostru :

Mi-am amintit de studentie. Inainte de '89... Felii de paine tavalite in te miri ce ulei, cu ceapa frecata cu sare, ca de, pentru mamaliguta trebuia sa ai cele ulcele ce lipseau din "camarile" noastre!
Multumesc, pentru dedicatie !
Vechi 27.04.2010, 02:55:35
Miha-anca
Guest

Implicit

A venit primavara si peste tot cresc acum urzici, grâusor, papadie, si multe alte buruieni din Gradina Domnului.
Astazi am facut salata din grâusor, cu ceapa si asezonata cu ulei si otet (cine prefera lamaia, poate inlocui otetul; dar eu asa m-am obisnuit).

Ma poate ajuta cineva cu niste retete de preparat urzicile?

Pana acum le-am facut piure, folosind ca baza o ciulama din faina, ulei si lapte, la care adaug obligatoriu usturoi si boabe de coriandru. Zeama de la fiert urzicile e plina de minerale, de care avem nevoie, acum dupa o iarna grea si lunga.
Am pus si cateva pachete la congelator, pentru cand iar va veni iarna...

Last edited by Miha-anca; 27.04.2010 at 02:57:47.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 09:20:09
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Smile urzici

Ciorba de fasole uscata cu urzici:

Fasolea se fierbe bine, apoi se adauga sare, ceapa, morcov ras, radacini de patrunjel, telina. Dupa ce au fiert binisor, se adauga urzicile si se lasa la fiert inca vreun sfert de ora dupa care se adauga multe rosii tocate.

Placinta de urzici (in foi):

Se toaca bine urzicile fierte si scurse, se amesteca cu sare, marar, o ceapa tocata, doua-trei oua, piper. Se pune umplutura intre foi si se asaza in tava. Peste foile din tava se rastoarna o compozitie din smantana, oua, sare, piper. Se da apoi la cuptor.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 09:23:55
casiana's Avatar
casiana casiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2010
Implicit Urzici la cuptor

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul

Ma poate ajuta cineva cu niste retete de preparat urzicile?

..
Eu prefer urzicile gatite la cuptor. Poate va ajuta reteta dupa care le prepar eu:

1 kg urzici tinere, 1 pahar cu lapte, 50 g unt + 50 g unt pentru uns tava, 4 linguri faina
4 oua ;1 ceasca orez ; 200 g telemea; piper

Se spala bine urzicile si se pun la fiert. Ouale se bat bine cu faina, laptele, untul, piperul, pana se fac pasta si
spuma.
Se spala si se fierbe orezul.
Dupa ce s-au inmuiat urzicile, se scot, se scurg, se toaca, se amesteca cu orez
fiert si pasta de oua.
Tava se unge bine cu unt, se aseaza urzicile cu orez si pasta de ou.
Deasupra se rade branza

Se lasa inca o jumatate de ora in cuptor, la foc mic pana se-ncheaga si se aureste branza.
"Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24)
Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 17:02:34
Miha-anca
Guest

Implicit

Multumesc, Casiana, pentru reteta. Nu am mancat niciodata urzici cu orez. abia astept.
Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 19:30:33
o_tzaranca o_tzaranca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Sa ne spui daca merge facuta si la aparatele de facut paine ! Eu zic ca da , dar astept si confirmarea ta !
nu merge la aparate sigur ,are nevoie sa creasca si nu mai stim cu ce creste.
daca punem drojdie ...nu prea e traditional..
azima ..nu putem, ca nu suntem evrei...
cica ar fi o planta ,din care se face aluatul ...dar taranii s-au modernizat si au uitat de traditii.continui cercetarile..

oricum sa ai rabdare ,asa cum vezi ... taranul are rabdate aproape un an sa se faca graul.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Istoria Bibliei romanesti Alustor Intrebari utilizatori 3 09.10.2012 14:48:27
Fototeca ortodoxiei romanesti cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 2 09.02.2012 12:08:09
costume populare-traditii romanesti lore86 Generalitati 9 18.12.2011 11:22:37
Pastorale ale IPS Mitropoliti ai Bisericilor Ortodoxe Traditionale razvan.mn Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 7 20.04.2010 20:14:32
23 canale romanesti pentru cei din strainatate patinina34 Stiri, actualitati, anunturi 4 10.08.2009 19:26:26