![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mantuirea nu este obligatorie. Si apoi Hristos a vorbit de cei, pe care Tatal i I-a dat Lui. Sunt oameni, care nu sunt gasiti trecuti in Cartea Vietii. Ii vezi mantuiti si pe acestia? Daca da, in ce fel? Dar cei, in care Hristos nu-Si va regasi chipul? Viata aceasta este o scoala a mantuirii. Unii trec problele, altii nu. Sfintii Parinti ne spun ca e f greu de obtinut mantuirea. Oare o spun doar ca sa ne sperie? Au fost sfinti, care au fost dusi in iad, iar la intoarcere s-a zavorat, neiesind din incaperea lor toata viata: Sf. Teofan Zavoratul. Dar ne place ideea, ca traind bine in viata aceasta, dupa |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cineva care moare intr-o inchisoare stalinista fara preot, sau in Siberia, este exclus dupa tine de la mantuire pt ca 'mantuirea nu este obligatorie'? Nu cred ca asta ai vrea sa spui, totusi. Citat:
Si a fost si cei ca tarharul de pe cruce.. Parabola celor care vin sa lucreze in vie pana in ultimul ceas si primesc acelasi salariu ce crezi ca vrea sa spuna? Caile lui Dumnezeu sunt tainice. Pe de o parte ne cere daruire totala, pe de alta este bun si milostiv si nu putem sa stim ce este in stare sa mai faca sa mantuie si ultimul pacatos, daca in el exista macar o farama de dorinta catre Dumnezeu. Ce stim noi? Nu stiu cui ii place, mie nu, si banuiesc ca nici tie. Nu mi se pare un mod bun de argumentare folosirea pluralului cand de fapt vrei sa spui 'unii' sau 'tu 'sau 'celialti, nu eu'.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Simeon Noul Teolog - sfantul 'de o curatie extrema' | Marius22 | Diverse Sarbatori | 9 | 12.03.2012 21:37:44 |
|