Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.04.2010, 21:59:39
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Avantajul rugaciunii in limbi e ca nu mai este impiedicata de minte. De exemplu, daca Dumnezeu imi zice sa ma rog pentru a merge in ...Vietnam [zic si eu], iar eu zic imediat: "Dar nici nu ma gandesc sa merg acolo", s-a zis cu rugaciunea mea. Insa cand duhul meu se roaga in alte limbi mintea mea nu-i poate zice "nu sunt de acord" . Este un fir direct catre Dumnezeu fara sa mai treci prin filtrul mintii.
Si al doilea scop este evanghelizarea celor de alta natie. Sunt marturii in care un strain a venit in biserica si a auzit Evanghelia in limba lui si s-a pocait.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 21.04.2010, 22:05:57
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Avantajul rugaciunii in limbi e ca nu mai este impiedicata de minte. De exemplu, daca Dumnezeu imi zice sa ma rog pentru a merge in ...Vietnam [zic si eu], iar eu zic imediat: "Dar nici nu ma gandesc sa merg acolo", s-a zis cu rugaciunea mea. Insa cand duhul meu se roaga in alte limbi mintea mea nu-i poate zice "nu sunt de acord" . Este un fir direct catre Dumnezeu fara sa mai treci prin filtrul mintii.
Si al doilea scop este evanghelizarea celor de alta natie. Sunt marturii in care un strain a venit in biserica si a auzit Evanghelia in limba lui si s-a pocait.
Fereasca Dumnezeu.
Asta e ca si cum Dumnezeu ti-ar silui voia libera si mintea. Pentru ca una e sa duci tu lupta de lamurire cu propria minte, de bunavoie si de nesilita de nimeni, si alta e sa vina Dumnezeu sa-ti faca asa ceva.
Daca e asa de simplu de ce nu ne obliga Dumnezeu pe TOTI 6 miliarde la credinta, trecand peste impedimentele mintii si vorbindu-ne direct? Ca si ateii zic cu mintea "nu", ei de ce nu incep sa vorbeasca in limbi ca sa nu mai poata zice "nu sunt de acord"?
Pe Iona si pe Moise, care la inceput nu doreau sa se duca sa vorbeasca, i-a pus sa vorbeasca in limbi? Adica Doamne eu n-as prea vorbi in numele Tau sau nu m-as prea ruga, asa ca da Tu din gura mea impotriva mintii mele.

Nu ti se pare ca suna a posesiune?
Vechi 21.04.2010, 22:06:45
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Eu sunt doar curioasa ce ai zice tu daca i-ai vedea acum pe Sfintii Apostoli la Cincizecime. Stateau si se rugau, 120 de persoane; deodata se aude un vajait si limbi de foc se imprastie pe fiecare. Imediat oamenii acestia incep a vorbi limbi straine, unele pe intelesul tau, altele nu. Prietenii tai zic "Ia uite ce oameni beti!" Si cum tie iti place spiritul de turma...
Ce ai zice tu?
[Da` cu manuta pe inima]
Deci exact la fel se intampla si la voi...fa-ma sa inteleg?

Coboara asupra tuturor celor din biserica, in momentul respectiv...sau doar asupra catorva?

Stai, parca coboara numai asupra unuia...ca numai asa ar mai avea sens sa fie ascultat translatorul de catre cineva...pentru ca in caz contrar, translatorul i-ar traduce celui daruit...si toti ceilalti ar fi preocupati de traducerea lor, nu?

Dar exista oameni care pot sa isi traduca si singuri ceea ce spun, sau nici unul?
Vechi 21.04.2010, 22:08:13
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Fereasca Dumnezeu.
Asta e ca si cum Dumnezeu ti-ar silui voia libera si mintea. Pentru ca una e sa duci tu lupta de lamurire cu propria minte, de bunavoie si de nesilita de nimeni, si alta e sa vina Dumnezeu sa-ti faca asa ceva.
Daca e asa de simplu de ce nu ne obliga Dumnezeu pe TOTI 6 miliarde la credinta, trecand peste impedimentele mintii si vorbindu-ne direct? Ca si ateii zic cu mintea "nu", ei de ce nu incep sa vorbeasca in limbi ca sa nu mai poata zice "nu sunt de acord"?
Pe Iona si pe Moise, care la inceput nu doreau sa se duca sa vorbeasca, i-a pus sa vorbeasca in limbi? Adica Doamne eu n-as prea vorbi in numele Tau sau nu m-as prea ruga, asa ca da Tu din gura mea impotriva mintii mele.

Nu ti se pare ca suna a posesiune?
Doamne fereste!!!
Vechi 21.04.2010, 22:09:55
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Numai unul? Totusi acest dar e mai mult pentru ca voi sa mergeti la straini...si ei sa auda ceea ce spuneti in limba lor...nu asa?
Vechi 21.04.2010, 22:10:09
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Fereasca Dumnezeu.
Nu e vorba de a obliga. In om exista o lupta intre omul firesc si cel duhovnicesc. Omul duhovnicesc vrea sa faca voia lui Dumnezeu. Ar merge pana la capatul pamantului pentru El. Insa omul vechi, firesc, se opune si trage inapoi. Deci eu vreau sa merg si in Vietnam pentru Dumnezeu, dar in mine mai e o frica ce ma face sa refuz. Prin rugaciune se rezolva si nu voi pleca pana nu voi fi 100% de acord. Te asigur ca Dumnezeu nu trece nici 0.5% peste vointa mea.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 21.04.2010, 22:12:28
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Deci exact la fel se intampla si la voi...fa-ma sa inteleg?

Coboara asupra tuturor celor din biserica, in momentul respectiv...sau doar asupra catorva?

Stai, parca coboara numai asupra unuia...ca numai asa ar mai avea sens sa fie ascultat translatorul de catre cineva...pentru ca in caz contrar, translatorul i-ar traduce celui daruit...si toti ceilalti ar fi preocupati de traducerea lor, nu?

Dar exista oameni care pot sa isi traduca si singuri ceea ce spun, sau nici unul?
Ocolesti intrebarea. Ce ai face tu in momentul respectiv?
Vechi 21.04.2010, 22:14:51
Senior Member

Implicit

Citat:
Numai unul? Totusi acest dar e mai mult pentru ca voi sa mergeti la straini...si ei sa auda ceea ce spuneti in limba lor...nu asa?
marturii e la plural, deci mai multe.
Posibil, suntem cam lenesi in ce priveste evanghelizarea. Boala romaneasca
Vechi 21.04.2010, 22:15:28
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

34.Femeile sa taca in adunari, caci lor nu le este ingaduit sa ia cuvintul in ele, ci sa fie supuse, cum zice si Legea .

35 Daca voiesc sa capete invatatura asupra unui lucru, sa intrebe pe barbatii lor acasa; caci este rusine pentru o femeie sa vorbeasca in Biserica.(1 Corinteni 14)

Doriana, in cultul penticostal femeile au si ele cumva darul?
Vechi 21.04.2010, 22:17:53
Senior Member

Implicit

Citat:
34.Femeile sa taca in adunari, caci lor nu le este ingaduit sa ia cuvintul in ele, ci sa fie supuse, cum zice si Legea .

35 Daca voiesc sa capete invatatura asupra unui lucru, sa intrebe pe barbatii lor acasa; caci este rusine pentru o femeie sa vorbeasca in Biserica.(1 Corinteni 14)

Doriana, in cultul penticostal femeile au si ele cumva darul?
Da. Si in Faptele apostolilor erau femei proorocite in biserica. versetul citat se refera la femeile vorbarete care se trezeau sa invete pe altii. Si nici nu se pricepeau, ca femeile nu aveau scoala biblica pe atunci. Dar un prooroc nu vorbeste el insusi, ci transmite ce i-a spus Dumnezeu. E doar un mesager.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10