Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.04.2010, 11:02:59
caliyo caliyo is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Mirabela, sunt a treia persoana care iti spune ca a fost o ironie din partea Cristinei. O ironie la adresa celor care nu vor sa respecte niste norme in sfantul lacas. Nu e o ironie fata de cele sfinte.
Reply With Quote
Vechi 10.04.2010, 11:07:59
caliyo caliyo is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirabela Vezi mesajul
Si de cand ortodoxia face 'casa' cu ironia?
Exista in Pateric pilda cu sfantul Antonie . Asa cum un arc se rupe daca il intinzi prea mult, asa si un crestin mai are nevoie de putina destindere ca sa nu cedeze. O gluma sau o ironie ne mai descreteste mfruntile. Nu putem fi non-stop sobri si seriosi. Ce ar face romanul in Romania fara haz de necaz? Ar lua-o razna , iti spun eu! N-ar ajunge spitalele de nebuni, ar trebui sa se mai construiasca!
Reply With Quote
Vechi 10.04.2010, 11:17:33
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Implicit

Si cu iubirea de aproapele cum e? Oare tb sa fim ironici cu acei oameni ? Sa-i dam deoparte, ca doar no, sunt pleava societatii, ca vor manele, si nu mai stiu eu ce, si ca nu sunt ca noi, ca nu tin post, ca nu se spovedesc.

De unde atata superioritate ca noi suntem aia buni, si ei merita sa fie ironizati?

Citat:
În prealabil postat de caliyo Vezi mesajul
Mirabela, sunt a treia persoana care iti spune ca a fost o ironie din partea Cristinei. O ironie la adresa celor care nu vor sa respecte niste norme in sfantul lacas. Nu e o ironie fata de cele sfinte.
Reply With Quote
Vechi 10.04.2010, 11:27:53
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Implicit

Citat:
Si cu iubirea de aproapele cum e? Oare tb sa fim ironici cu acei oameni ? Sa-i dam deoparte, ca doar no, sunt pleava societatii, ca vor manele, si nu mai stiu eu ce, si ca nu sunt ca noi, ca nu tin post, ca nu se spovedesc.

De unde atata superioritate ca noi suntem aia buni, si ei merita sa fie ironizati?
Suntem toti pacatosi, Mirabela!

Si tu, din neatentie si graba cu care ai citit textul Cristinei fara sa-i intelegi mesajul, ai fost aspra si rea cu Cristina acuzand-o de mandrie.
Iubirea de aproapele te-a parasit si pe tine in acele momente.

Si pe Marina la fel ai "taxat"-o.

Citat:
Si nu puteai sa renunti la altceva pentru a da bani la Sfanta Biserica????
Citat:
Esti avocatul poporului???????? Citeste tu cu atentie si apoi da-ti cu parerea. Va plangeti de taxe mari la Sf.Biserica, si apoi banii ii dati pe mancare, decat sa dati la biserica si va plangeti ca va merge rau !
Citat:
Si de cand ortodoxia face 'casa' cu ironia? Mai citeste-i o data mesajul sa vezi ca e plin de orgoliu si mandrie.
Reply With Quote
Vechi 10.04.2010, 11:41:43
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Implicit

Rea ca e vb de dreapta credinta? Cum sa ironizezi astfel de oameni, care poate dau o data-n an la Sf. Biserica, si totusi se gandesc in sinea lor, ca nu e bine sa stai fara cununie religioasa, ca e pacat. Hai sa lovim in ei, ca si asa sunt pierduti, nu?

In fine, e vb de taxe, si nu de ironia unora.

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
Suntem toti pacatosi, Mirabela!

Si tu, din neatentie si graba cu care ai citit textul Cristinei fara sa-i intelegi mesajul, ai fost aspra si rea cu Cristina acuzand-o de mandrie.
Iubirea de aproapele te-a parasit si pe tine in acele momente.

Si pe Marina la fel ai "taxat"-o.
Reply With Quote
Vechi 10.04.2010, 12:19:55
asingrit asingrit is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.06.2009
Locație: Tot unde m-am nascut.
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru asingrit
Implicit

Hai sa o spunem altfel.

Exista biserici "cerute", biserici centrale, si/sau biserici mari si frumoase, in care "dai bine", in care e "la moda" sa iti faci cununia.

Uite spre exemplu la noi in Craiova, toate bisericile din centru mai putin Catedrala Mitropolitana sunt foarte cerute pentru nunti si multi din cei care le aleg nu participa cu regularitate la slujbele bisericii, nu se simt atasati de parohia din care fac parte.

Este nevoie de o taxa mai mare la acele biserici (Madona Dudu, Mântuleasa, Sfanta Treime, Sf. Gheorghe, Sf. Ilie si altele) pentru a tria cererea pe care o au (sper totusi ca cei din parohiile respective au un regim special si o taxa mai mica decat cei din alte parohii).

Mirabela, nu imi place zarva pe care o faci. Gluma Cristinei m-a amuzat, replicile tale m-au dezgustat, tu esti definitia falsei smerenii!
Reply With Quote
Vechi 10.04.2010, 12:24:19
caliyo caliyo is offline
Senior Member

Implicit

Citat:

De ironiozat ma ironizez si pe mine, ca nici eu nu-s prea breaza. Si preotii fac ironii la predica ,si stii ce bine prind? Asa se mai trezesc si oamenii la realitate.
Toti meritam sa fim ironizati. Ne place sa ne complacem in mediocritate, in crestinism de forma dar sa nu cumva sa ne arate cineva adevarata fata ca ne suparam.
E de laudat cumva faptul ca in noaptea de Pasti oamenii se imbulzesc si pe strada , (curtea bisericii fiind deja ocupata ), ca sa ia lumina si la slujba ramane biserica aproape goala? Ce ar fi trebuit sa le spuna preotul acestor ,,crestiniŽŽ? ,,Bravo, ma bucur ca ati venit in nr. asa mare, acum duceti-va in cluburi si discoteci si ne mai vedem la anuŽla Pastele celalalt!ŽŽ
Cu mult tact , parintele a facut cateva ironii fine si sa stiti ca au avut efect. In noaptea de Pasti la Sf. Litrughie au fost mai multi oameni fata de anul trecut. Unii chiar s-au simtit cu musca pe caciula si au ramas toata noaptea la slujba. M-am uitat si am vazut oameni care nu veneau de obicei la biserica.
Uneori, daca nu il ,,scuturiŽŽ putin pe om cu o mica ironie, el nu isi da seama ca greseste. El are impresia ca e pe calea cea buna si ramane in continuare nepasator fata de cele ale sufletului. Nu e vorba de a-l judeca pe aproapele , ci de a-i zice: ,,Trezeste-te, omule!ŽŽ
Reply With Quote
Vechi 10.04.2010, 12:33:36
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de elom Vezi mesajul
Mai devreme am discutat cu cineva... și am auzit că în București s-ar cere la biserică între 500 și 1500 lei noi/nuntă, iar că I.P.S. Patriarhul Daniel a interzis bucureștenilor să se căsătorească în afara Bucureștiului.

Tind să cred că din păcate taxele sunt adevărate. Acum două zile am fost la Biserica Sfântul Mina și am dat acatis de 40 zile. Băgasem 10 lei în acatist dar mi s-a spus că acatistul de 40 zile costă 20 lei. Îmi venea să zic "poftiiim"? Nu ar trebui să dau cât mă lasă pe mine inima. Biserica nu trebuie să ne îndrepte spiritual?
Abia am venit de la București unde am mers la mai multe biserici și mănăstiri lâsând pomelnice de 4o de zile (inclusiv la Patriarhie). Oriunde am întrebat mi s-a răspuns foarte amabil că nu este un preț anume,dai cât dorești și cât poți.Într-un loc mi s-a spus să iau o lumânare și să dau la Sfntul Altar împrună cu numele care doresc să fie pomenite căci în mod sigur le va citi cu sau fără bani!
Reply With Quote
Vechi 10.04.2010, 12:41:59
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Abia am venit de la București unde am mers la mai multe biserici și mănăstiri lâsând pomelnice de 4o de zile (inclusiv la Patriarhie). Oriunde am întrebat mi s-a răspuns foarte amabil că nu este un preț anume,dai cât dorești și cât poți.Într-un loc mi s-a spus să iau o lumânare și să dau la Sfntul Altar împrună cu numele care doresc să fie pomenite căci în mod sigur le va citi cu sau fără bani!
La Măn Radu Vodă la racla cu moaștele oricine dorea primea o sticluță cu ulei din candela care arde zi și noapte .Sticluța ți-o dădea călugărul care miruie iar acatistul îl pui într-o cutie foarte discret amplasată cu sau fără bani după putința fiecăruia.
Cât despre taxele de la cununie...Dacă nu ai fost în viața ta la o biserică ,nu ai plătit contribuția și cât și mai câte...dau nașii că doar fac o faptă creștinească cununând.
Reply With Quote
Vechi 10.04.2010, 14:48:47
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
Si de cand ortodoxia face 'casa' cu ironia? Mai citeste-i o data mesajul sa vezi ca e plin de orgoliu si mandrie.
Mirabela, ce ai cu Cristina!
Judecarea aproapelui este o fapta foarte ortodoxa, poate.. ca tot veni vorba.

Iti doresc sa o cunosti pe Cristina.
Este chiar unul din oamenii care merita cunoscuti.
(Nici vorba de ceea ce spui tu acolo: orgoliu, mandrie etc..)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Taxe Biserica georgel23c Stiri, actualitati, anunturi 9 19.05.2016 11:11:01
Poruncile bisericesti doifrati Intrebari utilizatori 2 08.01.2011 20:02:42
Carti Bisericesti Danut7 Reguli in Biserica 3 01.09.2010 20:16:17
reguli bisericesti oanamarieta Generalitati 1 24.02.2008 09:42:54