![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Mirabela, sunt a treia persoana care iti spune ca a fost o ironie din partea Cristinei. O ironie la adresa celor care nu vor sa respecte niste norme in sfantul lacas. Nu e o ironie fata de cele sfinte.
|
|
|||
|
|||
![]()
Exista in Pateric pilda cu sfantul Antonie . Asa cum un arc se rupe daca il intinzi prea mult, asa si un crestin mai are nevoie de putina destindere ca sa nu cedeze. O gluma sau o ironie ne mai descreteste mfruntile. Nu putem fi non-stop sobri si seriosi. Ce ar face romanul in Romania fara haz de necaz? Ar lua-o razna , iti spun eu! N-ar ajunge spitalele de nebuni, ar trebui sa se mai construiasca!
|
|
|||
|
|||
![]()
Si cu iubirea de aproapele cum e? Oare tb sa fim ironici cu acei oameni ? Sa-i dam deoparte, ca doar no, sunt pleava societatii, ca vor manele, si nu mai stiu eu ce, si ca nu sunt ca noi, ca nu tin post, ca nu se spovedesc.
De unde atata superioritate ca noi suntem aia buni, si ei merita sa fie ironizati? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si tu, din neatentie si graba cu care ai citit textul Cristinei fara sa-i intelegi mesajul, ai fost aspra si rea cu Cristina acuzand-o de mandrie. Iubirea de aproapele te-a parasit si pe tine in acele momente. Si pe Marina la fel ai "taxat"-o. Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Rea ca e vb de dreapta credinta? Cum sa ironizezi astfel de oameni, care poate dau o data-n an la Sf. Biserica, si totusi se gandesc in sinea lor, ca nu e bine sa stai fara cununie religioasa, ca e pacat. Hai sa lovim in ei, ca si asa sunt pierduti, nu?
In fine, e vb de taxe, si nu de ironia unora. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Hai sa o spunem altfel.
Exista biserici "cerute", biserici centrale, si/sau biserici mari si frumoase, in care "dai bine", in care e "la moda" sa iti faci cununia. Uite spre exemplu la noi in Craiova, toate bisericile din centru mai putin Catedrala Mitropolitana sunt foarte cerute pentru nunti si multi din cei care le aleg nu participa cu regularitate la slujbele bisericii, nu se simt atasati de parohia din care fac parte. Este nevoie de o taxa mai mare la acele biserici (Madona Dudu, Mântuleasa, Sfanta Treime, Sf. Gheorghe, Sf. Ilie si altele) pentru a tria cererea pe care o au (sper totusi ca cei din parohiile respective au un regim special si o taxa mai mica decat cei din alte parohii). Mirabela, nu imi place zarva pe care o faci. Gluma Cristinei m-a amuzat, replicile tale m-au dezgustat, tu esti definitia falsei smerenii! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Toti meritam sa fim ironizati. Ne place sa ne complacem in mediocritate, in crestinism de forma dar sa nu cumva sa ne arate cineva adevarata fata ca ne suparam. E de laudat cumva faptul ca in noaptea de Pasti oamenii se imbulzesc si pe strada , (curtea bisericii fiind deja ocupata ), ca sa ia lumina si la slujba ramane biserica aproape goala? Ce ar fi trebuit sa le spuna preotul acestor ,,crestiniŽŽ? ,,Bravo, ma bucur ca ati venit in nr. asa mare, acum duceti-va in cluburi si discoteci si ne mai vedem la anuŽla Pastele celalalt!ŽŽ Cu mult tact , parintele a facut cateva ironii fine si sa stiti ca au avut efect. In noaptea de Pasti la Sf. Litrughie au fost mai multi oameni fata de anul trecut. Unii chiar s-au simtit cu musca pe caciula si au ramas toata noaptea la slujba. M-am uitat si am vazut oameni care nu veneau de obicei la biserica. Uneori, daca nu il ,,scuturiŽŽ putin pe om cu o mica ironie, el nu isi da seama ca greseste. El are impresia ca e pe calea cea buna si ramane in continuare nepasator fata de cele ale sufletului. Nu e vorba de a-l judeca pe aproapele , ci de a-i zice: ,,Trezeste-te, omule!ŽŽ |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cât despre taxele de la cununie...Dacă nu ai fost în viața ta la o biserică ,nu ai plătit contribuția și cât și mai câte...dau nașii că doar fac o faptă creștinească cununând. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Judecarea aproapelui este o fapta foarte ortodoxa, poate.. ca tot veni vorba. Iti doresc sa o cunosti pe Cristina. Este chiar unul din oamenii care merita cunoscuti. (Nici vorba de ceea ce spui tu acolo: orgoliu, mandrie etc..) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Taxe Biserica | georgel23c | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 19.05.2016 11:11:01 |
Poruncile bisericesti | doifrati | Intrebari utilizatori | 2 | 08.01.2011 20:02:42 |
Carti Bisericesti | Danut7 | Reguli in Biserica | 3 | 01.09.2010 20:16:17 |
reguli bisericesti | oanamarieta | Generalitati | 1 | 24.02.2008 09:42:54 |
|