Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.04.2010, 07:49:13
MarinaAlca's Avatar
MarinaAlca MarinaAlca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.07.2008
Locație: The Land from Down Under
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ciprian22 Vezi mesajul
preotul de la manastirea din parcul moghioros ...
In parcul Moghioros nu se afla nici o manastire! Este vorba despre impunatoarea biserica cu hramurile Nasterea Maicii Domnului, Sfintii imparati Constantin si Elena si Sf. Mucenic Emilian de la Durostorum( o parte din moastele sale se afla in aceasta biserica).
Ceea ce probabil te-a indus in eroare sa o numesti manastire, este faptul ca in cadrul parohiei sus aminite , functioneaza si un asezamant social, care dispune de sala de studiu pentru elevi, cabinet de medicina generala, cabinet stomatologic, cabinet de consultanta juridica, cabinet de consultanta psihologica, punct farmaceutic cu medicamente pe baza de plante, precum si de o sala de mese.
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 10:38:48
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Cineva isi imagina cum ar fi fost daca Iisus ar fi gandit ca noi. Anume, sa puna taxa pentru orice:o vindecare costa 300 lei ; taxa o platiti la Iuda, casierul care tine punga. Ai fi dat, nu? Cine n-ar fi dat ? O inviere 500. Dai, numai sa iti vezi ruda inviata. Si uite asa punga s-ar fi umplut, ucenicii si-ar fi asigurat o viata fara griji . Iisus insa a dar totul gratis, a flamanzit si n-a avut un loc unde sa-si plece capul. "Fara plata ati primit, fara plata sa dati". Dumnezeu e credincios si are grija de cei care-I slujesc cu daruire si dezinteresat. Dar asta e valabil doar cand faci lucrarile lui Dumnezeu.

Ma mai gandesc la Ghehazi, pe care Elisei nu l-a lasat sa ia plata pentru vindecarea facuta. El s-a dus totusi si a cerut iar Elisei l-a blestemat sa se umple de lepra , el si samanta lui pe vecie. Si s-a umplut.

Problema e ca atunci cand facem un bine si luam plata pentru el ne pierdem rasplata in cer. In plus, oamenii vor ramane cu impresia ca harul lui Dumnezeu e ceva neinsemnat daca poate fi cumparat cu bani. Dar, din nou, aceasta este valabil numai pentru lucrarile lui Dumnezeu adevarate. Cand facem lucrarile noastre si nu ale lui Dumnezeu putem sa luam bani cati vrem, oricum nu vom avea rasplata in cer pentru ele.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 11:19:20
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Cineva isi imagina cum ar fi fost daca Iisus ar fi gandit ca noi. Anume, sa puna taxa pentru orice:o vindecare costa 300 lei ; taxa o platiti la Iuda, casierul care tine punga. Ai fi dat, nu? Cine n-ar fi dat ? O inviere 500. Dai, numai sa iti vezi ruda inviata. Si uite asa punga s-ar fi umplut, ucenicii si-ar fi asigurat o viata fara griji . Iisus insa a dar totul gratis, a flamanzit si n-a avut un loc unde sa-si plece capul. "Fara plata ati primit, fara plata sa dati". Dumnezeu e credincios si are grija de cei care-I slujesc cu daruire si dezinteresat. Dar asta e valabil doar cand faci lucrarile lui Dumnezeu.

Ma mai gandesc la Ghehazi, pe care Elisei nu l-a lasat sa ia plata pentru vindecarea facuta. El s-a dus totusi si a cerut iar Elisei l-a blestemat sa se umple de lepra , el si samanta lui pe vecie. Si s-a umplut.

Problema e ca atunci cand facem un bine si luam plata pentru el ne pierdem rasplata in cer. In plus, oamenii vor ramane cu impresia ca harul lui Dumnezeu e ceva neinsemnat daca poate fi cumparat cu bani. Dar, din nou, aceasta este valabil numai pentru lucrarile lui Dumnezeu adevarate. Cand facem lucrarile noastre si nu ale lui Dumnezeu putem sa luam bani cati vrem, oricum nu vom avea rasplata in cer pentru ele.

Nu cred ca trebuie sa punem problema ca s-ar vinde harul, eu de cate ori am apelat la serviciile religioase nu am simtit ca mi se vinde nimic si ca sunt dator sa platesc ci am dat cu bucurie acea suma care se cerea, pt ca asa cum s-a mai spus aici, cum dam banii fara sa stam prea mult pe ganduri pe tot felul de prostii, de ce cand e vorba sa sustinem financiar biserica, carcotim?
Atitudine zic eu, trebuie luata doar cand se exagereaza cu taxele, in rest, biserica trebuie intretinuta cumva asta stiti si voi

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)

Last edited by danyel; 19.04.2010 at 11:29:16.
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 11:26:27
Don_Juan's Avatar
Don_Juan Don_Juan is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.02.2010
Locație: Terra, Calea Lactee
Implicit

Citat:
În prealabil postat de elom Vezi mesajul
Mai devreme am discutat cu cineva... și am auzit că în București s-ar cere la biserică între 500 și 1500 lei noi/nuntă, iar că I.P.S. Patriarhul Daniel a interzis bucureștenilor să se căsătorească în afara Bucureștiului.

Tind să cred că din păcate taxele sunt adevărate. Acum două zile am fost la Biserica Sfântul Mina și am dat acatis de 40 zile. Băgasem 10 lei în acatist dar mi s-a spus că acatistul de 40 zile costă 20 lei. Îmi venea să zic "poftiiim"? Nu ar trebui să dau cât mă lasă pe mine inima. Biserica nu trebuie să ne îndrepte spiritual?
Super! Banuiesc ca urmeaza taxa de la intrare. O sa intram ca la stadion cu bilete.
Vechi 19.04.2010, 11:31:32
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Absolut, datoria noastra ca oameni credinciosi e sa daruim: slujire, bani, ajutor de orice fel. Dar tot datoria crestinului e sa nu ceara nimic in schimb. E ok daca daruiesc. Nu e ok daca astept plata.

"Ci, când faci un ospăț, cheamă pe săraci, pe neputincioși, pe șchiopi, pe orbi,
Și fericit vei fi că nu pot să-ți răsplătească. Căci ți se va răsplăti la învierea drepților."

Principiul acesta e valabil pentru orice slujire.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 11:31:49
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Pe mine ma enerveaza preturile din piata, de la supermarket si din librarii! Este inadmisibil ca mai toate cartile sa coste peste 30 de lei! Mai mult ca un acatist pe 40 de zile, domnule!
Vechi 19.04.2010, 11:41:35
Don_Juan's Avatar
Don_Juan Don_Juan is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.02.2010
Locație: Terra, Calea Lactee
Implicit

Eu as vrea sa-mi interpreteze si mie cineva pasajul asta. Mie mi se pare ca ni se interzic acatistele. Dar poate eu nu prea inteleg lucrurile cum trebuie.

"7. Când vă rugați, nu spuneți multe ca neamurile, că ele cred că în multa lor vorbărie vor fi ascultate.
8. Deci nu vă asemănați lor, că știe Tatăl vostru de cele ce aveți trebuință mai înainte ca să cereți voi de la El.
9. Deci voi așa să vă rugați: Tatăl nostru, Care ești în ceruri, sfințească-se numele Tău;
10. Vie împărăția Ta; facă-se voia Ta, precum în cer și pe pământ.
11. Pâinea noastră cea spre ființă dă-ne-o nouă astăzi;
12. Și ne iartă nouă greșealele noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri;
13. Și nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăvește de cel rău. Că a Ta este împărăția și puterea și slava în veci. Amin!" (Matei, cap.6)
Vechi 19.04.2010, 11:49:45
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Don_Juan Vezi mesajul
Super! Banuiesc ca urmeaza taxa de la intrare. O sa intram ca la stadion cu bilete.
Acum sa nu exageram. Nu neg faptul ca in unele biserici taxele pentru servicii sunt destul de piperate. S-a ajuns aici deoarece multe persoane care nu se uita la bani, au ales aceste biserici. Preotii, daca au vazut ca merge, au ridicat si ei "pretentiile".

Dar acest lucru nu se intampla peste tot. Sunt inca multe biserici parohiale unde preotii nu fixeaza "tarife", ci primesc potrivit posibilitatilor fiecaruia.
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 15:11:00
voxdei55 voxdei55 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.10.2009
Locație: ANCONA..iTALIA
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirabela Vezi mesajul
Inacceptabile???? cum sa vi cu lautarii pana la usha Casei Tatalui?????? Sa invete Crezul? Sa se spovedeasca?

TU PE CE LUME TRAIESTI?????????????????????????

Doamne ai mila !
Tu..de gramatica nu ai auzit?Daca nu mai invata ceva de la clasa a-3-a si dupa aia scrie pe forum.
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 18:28:46
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Implicit

Nicio problema, putem invata impreuna.

...
,
a-III-a
aceea

Doamne ajuta !

Citat:
În prealabil postat de voxdei55 Vezi mesajul
Tu..de gramatica nu ai auzit?Daca nu mai invata ceva de la clasa a-3-a si dupa aia scrie pe forum.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Taxe Biserica georgel23c Stiri, actualitati, anunturi 9 19.05.2016 11:11:01
Poruncile bisericesti doifrati Intrebari utilizatori 2 08.01.2011 20:02:42
Carti Bisericesti Danut7 Reguli in Biserica 3 01.09.2010 20:16:17
reguli bisericesti oanamarieta Generalitati 1 24.02.2008 09:42:54