![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Probabil ca nici acestea nu te vor convinge pentru ca nu sunt stiintifice. http://ro.wikipedia.org/wiki/Toma_de..._general.C4.83 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Te referi la asa ceva?: "Este deci necesar să existe un motor prim, nemișcat la rândul său; acest motor prim este Dumnezeu." "Trebuie deci să admitem existența unei cauze prime eficiente, căreia noi îi spunem Dumnezeu." "Lucrurile necesare cauzate din exterior ar trebui să constituie o serie infinită, ceea ce înseamnă că trebuie să postulăm existența unei ființe necesare prin sine și cauză a necesității tuturor celorlalte. Această ființă este numită Dumnezeu." "Trebuie deci să existe o ființă inteligentă prin care toate lucrurile naturale sunt îndreptate către scopul lor, ființă pe care o numim Dumnezeu." |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Primul isi gaseste formularea in gandirea lui Aristotel- parintele logicii. |
|
|||
|
|||
![]()
Care e argumentul pentru care cauza primara e o fiinta?
|
|
||||
|
||||
![]()
Numai o cauza personala poate oferi o rationalitate si un echilibru creatiei sau cum spunea Constantin Noica- numai o lume rostuita imi descopra un Creator atotintelept.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Ce inseamna inteligent in contextul asta? |
|
||||
|
||||
![]()
O opera de arta nu este produsul intamplarii. Este creatia unei persoane. Acelasi lucru il pot spune despre creatie.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Absurditatile da. Deci cred ca tu ar trebui sa vii cu o demonstratie. Esti baiat destept, nu cred ca e cazul ca tocmai acum sa te scobesti in nasuc si sa intrebi inocent "ce e aia inteligenta"? |
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca lucruri fara inteligenta nu pot produce lucruri inteligente.
Daca tu poti demonstra contrariul.. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu ai inteles?
Dar Toma de Aquino explica foarte clar. Atunci cand nu poti sa-ti explici ceva (nu vorbim de argumente stiintifice), spui ca la baza trebuie sa fie o fiinta superioara, in cazul de fata Dumnezeu. Ceva gen, nu pot sa-mi explic cum se formeaza fulgerele ... inseamna ca este cineva, un zeu, care atunci cand se supara pe noi arunca cu fulgere pe pamant, aratandu-si mania. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Scoaterea Episclezei | adelin | Biserica Ortodoxa Romana | 40 | 14.02.2011 12:50:25 |
Patriarhia Bulgariei -cere reintroducerea RELIGIEI in scoli | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 10.10.2010 19:56:58 |
Predarea religiei in scoli | Mirean | Biserica Ortodoxa Romana | 229 | 05.10.2010 21:46:18 |
Pastrarea religiei in scoli | laurschepsis | Generalitati | 15 | 22.11.2009 23:26:44 |
|