Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sectiune dedicata profesorilor de religie
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.04.2010, 10:03:15
Diaaana Diaaana is offline
Junior Member

Data înregistrării: 05.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Citat:
În prealabil postat de bogdani Vezi mesajul
Dupa ultimele informatii se pare ca religia va fi scoasa pe usa din dos, atat din invatamantul gimnazial cat si din cel liceal.
Daca proiectul Miclea prevedea un statut incert doar la nivel liceal, proiectul Andronescu prevede trecerea pe linie moarta a acestei materii pe toate palierele.
Aceste informatii au fost prezentate atat in mass-media, dar mai ales si de unii reprezentanti ai ministerului educatiei care au participat la discutiile pe marginea acestei legi.
Eu sunt in clasa a 8a la cel mai bun liceu din orasul meu. Daca noi facem religie de 2 ori pe semestru , si si atunci vine un tip tanat care se urca pe catedra si asculta manele toata ora; nu vreau sa imi inchipui ce ore de religie fac cei care sunt la scoli de cartier.
Reply With Quote
Vechi 07.04.2010, 11:09:50
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Diaaana Vezi mesajul
Eu sunt in clasa a 8a la cel mai bun liceu din orasul meu. Daca noi facem religie de 2 ori pe semestru , si si atunci vine un tip tanat care se urca pe catedra si asculta manele toata ora; nu vreau sa imi inchipui ce ore de religie fac cei care sunt la scoli de cartier.

Ce spui tu, e aberant! Daca e cel mai bun liceu inseamna ca directorul vostru doarme, sau ai vrut sa discreditezi pe cineva...! Spune-ne si noua la ce liceu esti si ce oras?
Reply With Quote
Vechi 07.04.2010, 12:46:57
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
Ce spui tu, e aberant! Daca e cel mai bun liceu inseamna ca directorul vostru doarme, sau ai vrut sa discreditezi pe cineva...! Spune-ne si noua la ce liceu esti si ce oras?
Chiar, sunt si eu curios. Si numele profesorului de religie respectiv este...?
Reply With Quote
Vechi 07.04.2010, 16:52:15
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Aceasta ambiguitate nu apartine crestinismului ci unora care au incercat sa-l deformeze pentru a le servi scopurilor personale.
In baza acestui rationament poti sa mergi linistit si sa ajungi la concluzii gen: "comunismul e perfect, dar nu l-au inteles bine aia care l-au aplicat".

Ambiguitatea doctrinei crestine e una din cele mai puternice dovezi ca e o inventie umana, si nu de origine divina.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 08.04.2010, 00:28:22
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
In baza acestui rationament poti sa mergi linistit si sa ajungi la concluzii gen: "comunismul e perfect, dar nu l-au inteles bine aia care l-au aplicat".
Ceea ce demonstreaza ca nu stii mai nimic despre comunism.

Citat:
Ambiguitatea doctrinei crestine e una din cele mai puternice dovezi ca e o inventie umana, si nu de origine divina.
Repet, ambiguitatea apartine celor care vor sa o vada ambigua. Cei care cauta cu sinceritate sa afle cum este crestinismul originar si vor din toata inima sa-l practice, nu vor gasi urma de ambiguitate.
Reply With Quote
Vechi 20.04.2010, 14:29:47
florinbrasov0 florinbrasov0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2008
Implicit

Problema e in felul urmator: parintii sunt cei care trebuie sa decida ce sa invete copii lor pentru ca tot ei raspund pentru acestia. Mai demult parintii nu isi puneau problema ca sa nu studieze si religii odraslele lor. Si cred ca nici acum(ma refer la majoritate). Asa ca tot ei ar trebui sa decida, nu altcineva.
Vechi 20.04.2010, 15:21:21
gavriil gavriil is offline
Banned

Data înregistrării: 04.11.2005
Locație: Galati
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru gavriil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florinbrasov0 Vezi mesajul
Problema e in felul urmator: parintii sunt cei care trebuie sa decida ce sa invete copii lor pentru ca tot ei raspund pentru acestia. Mai demult parintii nu isi puneau problema ca sa nu studieze si religii odraslele lor. Si cred ca nici acum(ma refer la majoritate). Asa ca tot ei ar trebui sa decida, nu altcineva.
Si daca parintii sint satanisti sau gindesc ca Pavel Corut ce poti face?
Reply With Quote
Vechi 20.04.2010, 16:14:33
o_tzaranca o_tzaranca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Implicit

in Romania ,primele scoli le-a facut biserica..vezi Scheii Brasovului
acum dam religia afara din scoala..
Reply With Quote
Vechi 20.04.2010, 16:23:26
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Religia daca este transmisa cum trebuie nu face rau. Asa ca e bine venita in scoala. Daca insa doar se predau niste notiuni teoretice, deci devine doar o disciplina, atunci ea nu mai trimite catre Biserica, ci doar catre un caiet, cel mult un manual. Si asta duce la instrainarea omului de Dumnezeu. Nu trebuie sa ne ascundem, avem si persoane care nu merg la Biserica si care predau. Ori acestea, in opinia mea, sunt lipsite de viata.

Avem nevoie de oameni care sa intinda mana atunci cand cine are nevoie de ajutor. Sunt multi care cunosc tipariturile lui Coresi, cand au avut loc sinoadele ecumenice, schisma etc, dar din ce in ce mai putini care au maini pentru altii.
Reply With Quote
Vechi 20.04.2010, 16:48:47
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de o_tzaranca Vezi mesajul
in Romania ,primele scoli le-a facut biserica..vezi Scheii Brasovului
acum dam religia afara din scoala..
Pai acolo erau singurele locuri unde erau romani cu bani
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Scoaterea Episclezei adelin Biserica Ortodoxa Romana 40 14.02.2011 12:50:25
Patriarhia Bulgariei -cere reintroducerea RELIGIEI in scoli cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 0 10.10.2010 19:56:58
Predarea religiei in scoli Mirean Biserica Ortodoxa Romana 229 05.10.2010 21:46:18
Pastrarea religiei in scoli laurschepsis Generalitati 15 22.11.2009 23:26:44