![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ce intelegi prin aceasta ingaduinta? Tre' sa ne opunem inovatiilor sau sa le acceptam de binele unitatii Bisericii! Doar inovatiile dogmatice sau si cele tipiconale, liturgice si'n general cele ce nu sunt dogme reprezinta un pericol? De exemplu, la Primul Sobor Ecumenic, Sfintii Parinti au schimbat de vreo trei, patru ori Crezul, vazand ca arienii il intelegeau cum vroiau pana cand acestia n'au mai fost de acord; n'au cautat compromisul asa cum fac ecumenistii nostri! Pentru ei Adevarul a fost in prin plan si nu "unitatea" cu arienii (si atunci arienii erau multi, foarte multi)! Last edited by Antoni0; 30.03.2010 at 22:49:21. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Spune prietene ce înțelegi tu prin erezii , că la Danion am observat că înseamnă cam tot ce nu-i convine lui. Vă jucați cu vorbele de parcă Biserica ar fi club de popice unde toată lumea face ce-l taie capul. Judecați/gîndiți înainte oameni buni înainte să scrieți sau să spuneți ceva! Sau ai ales și tu calea "sfintei neascultări" la care îi îndemna amicul tău Vasile pe oamenii ăia care n-au avut de lucru și s-au dus să-i asculte aberațiile. În privința sfintelor moaște, să nu-mi spui că sunt consecințe ale respectării calendarului instituit de Iulius Caesar, un păgân cât toate zilele. te va conduce in cele din urma la moartea sufletului si la nesimtire duhovniceasca, care se observa deja cum incoltesc in firea ta indaratnica, precum si la chinurile cele fara de sfarsit ale iadului. Mila e la Domnul, dragă Marius, amenințarea ta nu valorează doi bani înaintea Lui. Eu îți doresc să te trezești și să ajungi acolo unde ți-ai propus ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca pentru a obtine o diploma, dam multe examene, apoi cu atat mai mult pentru mantuire, fiecare dintre noi este supus mai multor incercari. Daca in timpul acestor incercari avem alte prioritati si facem voia noastra ori a superiorilor nostri pentru avantaje vremelnice, atunci avem de suferit in vesnicie ca unii ce am stiut voia lui Dumnezeu, dar n-am facut-o. Iar daca din cauza unor greseli ale noastre altii isi vor pierde mantuirea, vom da raspuns si pentru ei. Sfantul Paisie de la Neamt a suferit mult pentru ca ani de zile nu si-a gasit duhovnic dupa dorinta lui. De aceea, s-a intors la Scrierile Sfintilor Parinti, lucru care ni-l recomanda si noua. Daca s-ar fi dorit unitatea Bisericii cu adevarat, nu cred ca ar fi incercat atat de multi s-o sfartece si s-o dezbine atat de mult. De aceea, nu cred in nicio actiune care se face in numele unitatii Bisericii. Care unitate? Unitatea a Bisericii a fost atunci, in primele veacuri crestine. Acum noi, crestinii, suntem mai dezbinati ca oricand si sustinem ca vrem unitatea Bisericii. Cat fariseism! Adica nu mai e importanta mantuirea, ci unitatea!!! Unitate in numele cui? Sunt cumva sfinti cei care ne propun asa ceva? Spre ce fel de unitate ne indreptam: cu sau fara Hristos? Sunt intrebari care ma dor, caci stiu raspunsul. Intr-o lume in care dispretul nu numai fata de crestini, ci si fata fata de om, in general, este vizibil, discernamantul duhovnicesc trebuie cultivat mai mult decat oricand. Prin urmare, nu sunt pentru inovatii nici liturgice, nici dogmatice, nici tipiconale. Calea batatorita de sfinti mi se pare cea mai sigura. Un parinte spunea ca traim vremurile lui ,,Scapa cine poate.'' Pentru mantuire, sa ne raportam la cei care au stiut cu adevarat ce este Ortodoxia. Last edited by antoniap; 31.03.2010 at 00:19:41. |
|
|||
|
|||
![]()
Am inteles ca modul de a realiza un caledar a evoluat de-a lungul timpului in functie de cunostintele astronjomice cunoscute..calendsrul fiind reflectzia miscarii pamantului..lunii ,soarelui si astrelor.De asemenea am inteles ca cel facut de Iulius Cezar are o abaterecare creste in timp..nu cumva folosirea unui calendar cat mai exact ne duce la serbarea zilelor sfinte mai aproape de cele intamplate in vechime?Este asta o erezie?Cred ca invatatul este o datorie a noastra a tuturora..Cred ca dupa vechile calendare..vom ajunge sa serbam craciunul in vara..pana la urma..ar fi corect?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by marius_x; 31.03.2010 at 08:02:06. |
|
|||
|
|||
![]()
Amanunte despre schimbarea necanonica a calendarului niceo-iulian al celor 318 Sfinti Parinti ai Intaiului Sinod Ecumenic de la Niceea (anul 325 dupa Hristos) cu asa-zisul "calendar iulian indreptat", in fond totuna cu calendarul gregorian al astronomilor "infailibilului" de la Vatican impus de francmasonerie la conferinta asa-zis interortodoxa de la Constantinopol din mai-iunie 1923 se gasesc la adresa:
http://despremasonerie.blogspot.com/...indreptat.html |
|
||||
|
||||
![]()
Apropo de calendarul asta care vad ca e pricina de poticnire pentru multi care incearca sa explice cum ca calendarul iulian aduce cu sine multa mantuire, am si eu o nelamurire: oare cat a vatamat faptul ca timp de 500 de ani ortodocsii si catolicii au serbat Pastele la aceeasi data?
Intreb pentru ca am auzit argumentul asta, domne, nu cumva sa serbam Invierea odata cu catolicii. Dar acest lucru s-a intamplat vreme de 500 de ani dupa schisma fara ca vreun ortodox sa se scandalizeze. Nu cred ca aici sta problema Bisericii. Si apropo de ce se zicea mai sus, toleranta nu inseamna ca eu sa ma impartasesc cu catolicul, ci sa ne respectam unul pe altul ca oameni. Hristos nu ne-a invatat sa ne jignim, ci sa ne rugam unii pentru altii, chiar si pentru - sau mai ales - pentru vrajmasi. Uite, ca exemplu, membrii neortodocsi ai forumului sunt tolerati aici, cata vreme nu jignesc. Daca voi, cei pe stil vechi aveti o problema cu aceasta toleranta, poate ar trebui sa va retrageti, ca sa nu va amestecati cu "neamurile" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tu, frate, nu-ti dai seama la ce a fost "buna" introducerea calendarului iulian indreptat si a stilului nou? La a semana discordia intre ortodocsi, in a introduce schisma in Biserica Ortodoxa, a scurtat unul dintre cele 4 mari posturi de peste an cu 13 zile (Postul Sfintilor Apostoli) ajungand ca in unii ani sa fie sarit cu totul de "Biserica" stilului nou sau redus la o perioada de 2-3 zile, in conditiile in care Sfintele Canoane afirma cu deosebita claritate: nu exista intre cele 4 mari posturi de peste an niciunul care sa fie mai scurt decat 8 zile. Nu se poate introduce nici o iconomie bisericeasca in privinta celor 4 mari posturi de peste an. Totusi "Biserica" stilului nou introduce o astfel de iconomie dovedind astfel ca este doar o parasinagoga prin incalcarea Sfintelor Canoane. Si priveste cu mandrie proletara la "marile realizari" ale BOR in frunte cu patriarhul ei mult iubit si stimat, cel mai iubit fiu al poporului roman, Daniel Ciobotea: 1. In BOR s-a introdus calendarul gregorian. 2. in BOR s-a introdus rugaciunea ecumenica anuala (acceptata la nivel sinodal); 3. In BOR s-au facut acorduri cu monofizitii tradand Ortodoxia si reprezentantii BOR au propus eliminarea din cartile lor de cult a anathemelor pronuntate de Sfintii Parinti ai Sinoadelor 4, 5, 6 si 7 Ecumenice impotriva asa-ziselor biserici orientale monofizite (acceptate si acestea tot la nivel sinodal); 4 BOR a intrat in CMB (tot la nivel sinodal acceptata); 5. S-a acceptat "iertarea" lui Corneanu si Drincec, si asta tot la nivel sinodal; 6. BOR este parte a acordului cu biserica papala l de la Balamand, acceptat si el oficial de BOR (la Balamand a participat din partea Bisericii, PS Antonie Plamadeala)! Iti mai pot cita cu zecile astfel de marete realizari ale BOR si conducatorului ei mult iubit si stimat, daca iti va face placere in mod deosebit. __________________ Last edited by marius_x; 31.03.2010 at 09:35:03. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De ce nu te intrebi tu mai bine pe tine insuti: cine te inversuneaza asa? Oare Hristos? Oare pe tine nu te mustra constiinta cand ma jignesti in halul asta? Si daca esti asa "muscator", oare n-ar trebui sa fii calm? Daca tu esti in adevar, de ce nu ai "serenitatea" Sfintilor Parinti ? Oare Sfintii Parinti cand vorbeau cu ereticii (cum ma crezi tu pe mine), vorbeau pe acelasi ton? Se enervau asa, isi ieseau din pepeni? Nu cred. Roada Ortodoxiei este pacea si dragostea lui Hristos. Oare sa fie doar o coincidenta faptul ca si tu si Antoni0 sunteti asa de inversunati? Last edited by Lavrentiu; 31.03.2010 at 10:00:33. |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru Lavrentiu:
Dar oare ce roada a produs pentru Ortodoxie "indreptarea" calendarului niceano/iulian de catre un supus al francmasdoneriei ajuns in 1921 cu sprijinul confratilor anglicani sa ocupe prin frauda Tronul Patriarhal de la Constantinopol (Meletios Metaxakis cel de trista amintire, care in 1935 inainte de a muri a innebunit) decat dezbinarea credinciosilor ortodocsi, schisma in Sfanta Biserica si incalcarea grosolana a Sfintelor Canoane ale Bisericii, a tipiconului sarbatorilor bisericesti si implicit a Sfintei Traditii? Orb sa fii si tot ti-ai da seama. Last edited by marius_x; 31.03.2010 at 11:04:12. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Stie cineva? | delia31 | Biserica Ortodoxa Romana | 8 | 06.12.2013 20:08:13 |
Stie cineva...? | Noesisaa | Generalitati | 14 | 07.05.2011 12:05:14 |
stie cineva | felixlivadaru | Din Noul Testament | 6 | 25.08.2010 00:31:42 |
Stie cineva??????? | pui | Generalitati | 10 | 24.10.2008 12:46:18 |
Stie cineva..???? | tigerAvalo9 | Generalitati | 6 | 20.09.2008 17:18:04 |
|