Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.03.2010, 22:33:52
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Mihnea,
Ca exemplu, intr-o zi de Ianuarie a fost post negru si, nestiind, am mancat o bucatica de carne dimineata. N-a fost pacat, e logic. Dar, ca urmare, m-a durut ingrozitor burta toata ziua...

Salutari catolicilor de pe forum. :)
Pai la cate sute si mii de astfel de pacate cu stiinta ,am facut,inseamna ca duhovnicul meu nu e bun de nimic,iar impartasirea mea nu are nici o valoare.
Sunt de acord ca dezlegarile see dau usor.Dar nici pacatul nu cred caa ne paraseste vreodata,mereu sun t gesturi sau ganduri mici ,prin care il facem.Si in concluzie nimeni nu s-ar mai impartasi ,poate unul dintr-un cartier intreg
Reply With Quote
Vechi 30.03.2010, 08:14:59
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Pai la cate sute si mii de astfel de pacate cu stiinta ,am facut,inseamna ca duhovnicul meu nu e bun de nimic,iar impartasirea mea nu are nici o valoare.
Sunt de acord ca dezlegarile see dau usor.Dar nici pacatul nu cred caa ne paraseste vreodata,mereu sun t gesturi sau ganduri mici ,prin care il facem.Si in concluzie nimeni nu s-ar mai impartasi ,poate unul dintr-un cartier intreg
Eu vreau sa inteleg cuvantul Apostolului care ne avertizeaza:

1 Corinteni 11

27. Astfel, oricine va mânca pâinea aceasta sau va bea paharul Domnului cu nevrednicie, va fi vinovat față de trupul și sângele Domnului.
28. Să se cerceteze însă omul pe sine și așa să mănânce din pâine și să bea din pahar.
29. Căci cel ce mănâncă și bea cu nevrednicie, osândă își mănâncă și bea, nesocotind trupul Domnului.
30. De aceea, mulți dintre voi sunt neputincioși și bolnavi și mulți au murit.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 30.03.2010, 21:18:25
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Eu vreau sa inteleg cuvantul Apostolului care ne avertizeaza:
1 Corinteni 11
27. Astfel, oricine va mânca pâinea aceasta sau va bea paharul Domnului cu nevrednicie, va fi vinovat față de trupul și sângele Domnului.
28. Să se cerceteze însă omul pe sine și așa să mănânce din pâine și să bea din pahar.
29. Căci cel ce mănâncă și bea cu nevrednicie, osândă își mănâncă și bea, nesocotind trupul Domnului.
30. De aceea, mulți dintre voi sunt neputincioși și bolnavi și mulți au murit.
Fara indoiala ca trebuie sa tindem spre desavarsire,dar,cum nimeni nu e perfect, e greu de apreciat de la ce limita in sus poti sa te impartasesti totusi sau nu.Caci desavarsirea nu o va atinge nimeni.Si ideeaa tocmai asta zic ca e,sa te spovedesti de pacatele tale sincer,si apoi,dezlegat de ele,sa poti fi socotit curatat si sa te poti impartasi.
Reply With Quote
Vechi 30.03.2010, 22:15:12
CRIS2010
Guest

Implicit

Citat:
Fara indoiala ca trebuie sa tindem spre desavarsire,dar,cum nimeni nu e perfect, e greu de apreciat de la ce limita in sus poti sa te impartasesti totusi sau nu.Caci desavarsirea nu o va atinge nimeni.Si ideeaa tocmai asta zic ca e,sa te spovedesti de pacatele tale sincer,si apoi,dezlegat de ele,sa poti fi socotit curatat si sa te poti impartasi.
Oricum pentru pacatele neandreptate si mai grave se da canon si se opreste de la Sf. Impartasanie . Frica asta a lui Ionut Florin , e un joc de scena a lui , tipic D-ului F.I. , caci stie ca Duhovnicul e singurul indreptatit in a lua o hotarare . De minti si-ti ascunzi pacatele d-ule F.I. , atunci cu nevrednicie vei lua Sf. Impartasanie , si asta este EXTREM DE GRAV , Fatal chiar !
Reply With Quote
Vechi 30.03.2010, 22:22:03
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de CRIS2010 Vezi mesajul
Oricum pentru pacatele neandreptate si mai grave se da canon si se opreste de la Sf. Impartasanie . Frica asta a lui Ionut Florin , e un joc de scena a lui , tipic D-ului F.I. , caci stie ca Duhovnicul e singurul indreptatit in a lua o hotarare . De minti si-ti ascunzi pacatele d-ule F.I. , atunci cu nevrednicie vei lua Sf. Impartasanie , si asta este EXTREM DE GRAV , Fatal chiar !
De fapt toti stiam acest raspuns complet,si luati din realitate.
Te duci la duhovnic,te spovedesti,si daca pacatul e prea grav primesti canon,si amanare de la sf Impasrtasanie.Si aici vine bineinteles discutia cu varietatea de duhovnici,de la cei foarte permisivi din oras ,pana la cei din manastiri.Dar nici cei din oras nu ar trebui judecati ,desi aparent incalca unele canoane .Sa judecam oare pe cel ce a sperat in noi,a 'licitat' cumva pe capacitatea noastra de a ne indrepepta,cu riscul ca,in cazul esecului,va purta povara dezlegarii prea rapide care ne-a dat-o.
Toti stim,dar asa e netul.Ne tot completam ,pana reusim sa o formulam o amarata de idee.Si cand vine vorba sa o mai punem si in practica....
Reply With Quote
Vechi 30.03.2010, 22:29:51
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Smile

Citat:
De fapt toti stiam acest raspuns complet,si luati din realitate.
Te duci la duhovnic,te spovedesti,si daca pacatul e prea grav primesti canon,si amanare de la sf Impasrtasanie.Si aici vine bineinteles discutia cu varietatea de duhovnici,de la cei foarte permisivi din oras ,pana la cei din manastiri.Dar nici cei din oras nu ar trebui judecati ,desi aparent incalca unele canoane .Sa judecam oare pe cel ce a sperat in noi,a 'licitat' cumva pe capacitatea noastra de a ne indrepepta,cu riscul ca,in cazul esecului,va purta povara dezlegarii prea rapide care ne-a dat-o.
Toti stim,dar asa e netul.Ne tot completam ,pana reusim sa o formulam o amarata de idee.Si cand vine vorba sa o mai punem si in practica....
Cam gresesti oleaca , in sensul ca nu toti Preotii de la oras sunt asa indulgenti , al meu in nici un caz nu este indulgent si e foarte bine asa . Sunt cei ce impartasesc fumatori , onanisti , afemeiati sau mai stiu eu ce , dar de vrei Impartasanie adevarata , mai si cauti , mai si te rogi , iti si doresti acest lucru , altfel totul se reduce la un simplu moft si atat !
Vechi 11.04.2010, 12:01:49
zoridezi zoridezi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit

Atata timp cat am mandrie, le am pe toate!
Reply With Quote
Vechi 17.04.2010, 22:51:20
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Cam gresesti oleaca , in sensul ca nu toti Preotii de la oras sunt asa indulgenti , al meu in nici un caz nu este indulgent si e foarte bine asa . Sunt cei ce impartasesc fumatori , onanisti , afemeiati sau mai stiu eu ce , dar de vrei Impartasanie adevarata , mai si cauti , mai si te rogi , iti si doresti acest lucru , altfel totul se reduce la un simplu moft si atat !

Cristi, dar orice Sf. Impartasanie este Adevarata. Ca unii se impartasesc cu nevrednicie, asta este alta treaba, si cred ca si nevrednicia este in sine inteleasa subiectiv. Important este ca fumatorul sa fie cinstit si sa se lupte cu viciul. Dar mai greu castiga daca nu este lasat sa se uneasca cu Cel care invinge totul.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lista parohiilor din Mitropolia Ortodoxa Romana pentru Germania, Europa Centrala si de Nord valinu Intrebari utilizatori 0 25.04.2011 00:04:56
Dependența de internet și hipersexualitatea , pe lista bolilor mintale ! cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 6 22.03.2010 16:36:44
O alta lista cu pacate, din Filocalie Florin-Ionut Pocainta 219 12.08.2009 15:56:35
epilepsia: o boala obisnuita sau o boala demonica? pacifistul Generalitati 4 18.05.2008 21:24:49