![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Tot din presa vremii:
Un sătean din fundul Moldovei m-a cercetat acasă. El îmi aducea o petiție semnată de câteva sute de oameni, pe care eu trebuia să o prezint ministrului Cultelor și prin care creștinii cer Ministerului să-i lase să-și prăznuiască sărbătorile după stilul vechi… Petiția este tipărită. Ceea ce însemnează că asemenea hârtii circulă pe o rază mai întinsă în țară. Mi se afirmă că acțiunea împotriva noului calendar are impunătoare proporții. Treizeci de comune din acel colț de Moldovă nu mai merg la biserică pentru că preoții slujesc după noua orânduială a Sfântului Sinod. Unii din ei se duc duminica, dar lucrează în zilele de sărbătoare după stilul nou. Alții ocolesc biserica chiar în zilele de duminică pentru că... se calcă legea. Asta însemnează că nici până astăzi opera de lămurire a credincioșilor, pe care am cerut-o stăruitor în urma neîndemânaticei reforme a calendarului și care, pe alocurea, a fost chiar inițiată, nu și-a făcut efectele… La Ministerul Cultelor, unde am fost să mă interesez de chestiunea agitației pe tema calendarului - agitație pe care marea majoritate a publicului o socotea închisă - mi s-a lămurit că asemenea petiții, ca cea de care scriam în numărul de ieri și prin care se cerea, nici mai mult nici mai puțin decât dreptul de a prăznui sărbătorile după vechea așezare - sunt cu zecile depuse la minister; iar semnăturile sunt până acum mii. Nae Ionescu Mii si mii de semnaturi pentru apararea Sfintei Predanii! Dar politia/jandarmii, manipularea celor de sus si timpul au incercat sa stearga aceste dovezi! Insa Biserica lui Hristos, a biruit si aceste incercari venite din partea vrajmasului! Ca atare, orice dispoziție de caracter ecleziastic nu își are izvorul nici în util, nici în bine, ci în adevăr . Trăsătura aracteristică și esențială a așezării Bisericii noastre este, prin urmare, Adevărul . De unde urmează că nu urmăm o indicație a Bisericii pentru că e a Bisericii, ci pentru că ea exprimă adevărul. Last edited by Antoni0; 29.03.2010 at 00:31:34. |
|
|||
|
|||
![]()
Tu stii sa citesti :) ? Am zis eu ca e o normalitate? Parca am zis destul de clar ca e o ratacire, nu o normalitate. Mai citeste odata.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Din asta tu intelegi ca Pr. Cleopa isi exprima satisfactia pentru prihonirea stilistilor? Ma cam indoiesc de discernamantul tau...
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Voi mari iubitori de canoane (Antoni0, Orthodoxia.i.thanatos, Albert.Smith, Marius_X, etc), am o intrebare pentru voi: la voi in Biserica stati in genunchi la Sf. Liturghie, cand se citeste Evanghelia, cand se spune Crezul si Tatal Nostru?
|
|
||||
|
||||
![]()
Userul Mihnea Dragomir de pe forumul crestinortodox!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Calendarul gregorian a fost acceptat si el la nivel sinodal, BOR cazand astfel sub anatemele date in secolul 16 si dupa! Ecumenismul este acceptat la nivel sinodal de catre toata ortodoxia oficiala! Nu inteleg cum e posibil sa dai anatemei ecumenismul in Duminica Ortodoxiei asa cum a facut Mitropolitul de Pireu si sa ramai in continuare in comuniune cu ereticii! Motivul? Vesnica "iconomie"... Erezia corneana de care am mai scris... Toate intalnirile, acordurile si slujirile cu ereticii: vezi participarea lui Teoctist in '86 la Assisi sau vizita Papei in Romania sau slujirea ereticilor copti in Bucuresti! Intalniri foarte "ortodoxe"! Dupa cum zici tu, este ceva marginal; de altfel si iesirile ecumeniste si apostate ale Patriarhului Daniel sunt marginale! Raspunsul la toate aceste nelegiuri? Vesnica "iconomie" ... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si atuncia, ce o facut stilistii, cu stilul vechi, aistia nebunii 'istia cari sa'nchina la calendar, s'o trezit cu Ana Pauker la Brustur [...] http://www.youtube.com/watch?v=-tV4tUQz7I0 Acelasi tam-tam! Inchinarea la calendar si "nebuni"! Ponegriri si manipulari! |
|
|||
|
|||
![]()
Pana cand cei ca tine au sa se organizeze intr-un sinod ecumenic si sa dea o anatema impotriva "iconomiei", ceea ce spui e vorbarie goala.
Nimic diferit de atitudinea protestantilor de pe forum care au pretentie sa li se recunoasca autoritatea in interpretarea Scripturii, in aplicarea Canoanelor in cazul tau. Pe cine crezi ca ai sa convingi sa te recunoasca de autoritate suprema in materie de aplicare a canoanelor? Nimeni din BOR, nici macar elementele cele mai extreme nu iti sustin afirmatiile pana la masura dorita de tine. Asa ca pentru ce uzezi tastatura pana la urma? Ca sa te simti bine fata de tine in postura de "marturisitor" si poate iti mai iarta Dumnezeu unele pacate? Eu zic sa ai grija ca peste alea care le ai o sa mai adaugi si altele. Last edited by AlinB; 29.03.2010 at 11:38:40. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cine a fost nevasta lui Cain? | catalin755 | Generalitati | 23 | 13.08.2012 22:19:46 |
Cine a fost la manastirea ghighiu? | ingerul_pazitor | Generalitati | 6 | 08.08.2010 20:28:43 |
De ce a fost prohodul cenzurat? SI DE CINE? SI CAND? | ghost7 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 13 | 16.02.2010 13:11:53 |
Cine a fost creat primul oul sau gaina?! | T-Bone | Generalitati | 13 | 25.08.2007 19:36:20 |
|