Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.03.2010, 22:59:55
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Fiindca suntem intr-un medium de comunicare informal, prefer fiu adresata informal: Noesisaa e de ajuns, nu am nevoie de domnisoara. Daca eram fata in fata, alta era situatia si alta eticheta.

Aha, am inteles , faci parte dintre cei care cred ca politetea are sinonime sau circumstante ! Bun, iar mie te rog sa mi te adresezi asa cum te-a invatat mama ta sa vorbesti cu persoane mult mai mari decit tine , indiferent de mediul formal, informal sau nonformal in care ne intilnim ! Este o rugaminte . Si cu asta ... sa revenim la oile threadului.
Reply With Quote
Vechi 28.03.2010, 23:03:35
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
Sunt asa de tanara ca nu am prins nici pionerismul, nici utecismul, deci... :P
Nu te bucura.. poate ca ai "prins" mai rau decat utc-ul.
Imi amintesc ca si eu cu prietenii participam la evenimente despre globalizare cu vreo.. 10 ani, oare? in urma. Pentru cateva eseuri bine puse la punct (poate nici atat) despre uniunea europeana si viitorul nostru in cadrul ei.. primeam invitatie la conferinte, casa, masa, transport (pentru cei din est, saraci si oropsiti).. Spalare pe creiere! (Dar asa ne plimbam in europa in studentie.. pe banii cui? probabil ai romanilor chiar). Da ne miram si noi: totusi astia sunt prosti? ne aduna din toata europa sa ne vorbeasca si ne si platesc pt asta? Si cand ieseam seara la o discutie cu cei din alte tari.. puteai sa vorbesti orice.. doar impotriva uniunii sa nu vorbesti ca intrau tinerii in shocK!
Reply With Quote
Vechi 28.03.2010, 23:09:52
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Foarte bine, Domnule Zaharia_2009, asa voi face pe viitor.

Oricum, incepand din seara asta imi voi relua postul de forum pe care l-am intrerupt din pacate pentru o saptamana pentru a evita certurile care se isca pe forum si care nu prea se potrivesc cu Saptamana Mare. Unul dintre sfaturile, toate bune de altfel, pe care le-am primit la spovedanie a fost sa ma rog mai mult in perioada asta si nu numai, ceea ce sper sa pot face si va doresc si voua la fel. Post cu spor duhovnicesc!
Reply With Quote
Vechi 28.03.2010, 23:15:56
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
Foarte bine, Domnule Zaharia_2009, asa voi face pe viitor.

Oricum, incepand din seara asta imi voi relua postul de forum pe care l-am intrerupt din pacate pentru o saptamana pentru a evita certurile care se isca pe forum si care nu prea se potrivesc cu Saptamana Mare. Unul dintre sfaturile, toate bune de altfel, pe care le-am primit la spovedanie a fost sa ma rog mai mult in perioada asta si nu numai, ceea ce sper sa pot face si va doresc si voua la fel. Post cu spor duhovnicesc!
Apreciez mult faptul ca poti face si bucurii !!
Reply With Quote
Vechi 28.03.2010, 23:51:10
Noesisaa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Imi amintesc ca si eu cu prietenii participam la evenimente despre globalizare cu vreo.. 10 ani, oare? in urma. Pentru cateva eseuri bine puse la punct (poate nici atat) despre uniunea europeana si viitorul nostru in cadrul ei.. primeam invitatie la conferinte, casa, masa, transport (pentru cei din est, saraci si oropsiti).. Spalare pe creiere! (Dar asa ne plimbam in europa in studentie.. pe banii cui? probabil ai romanilor chiar). Da ne miram si noi: totusi astia sunt prosti? ne aduna din toata europa sa ne vorbeasca si ne si platesc pt asta? Si cand ieseam seara la o discutie cu cei din alte tari.. puteai sa vorbesti orice.. doar impotriva uniunii sa nu vorbesti ca intrau tinerii in shocK!
Eu n-am prins nici asta. In facultate pana prin anul 3-4 nu m-au preocupat chestiile despre Uniunea Europeana deloc. Plus ca studiind la o universitate ne-europeana nu prea se dadeau bani pentru noi de la UE. Plus ca atunci cand eram eu in facultate deja nu se mai dadeau bani la nesfarsit ca sa ii amuze pe tinerii est-europeni. Si normal ca daca incepeai sa vorbesti impotriva UE toti erau in soc. Daca cineva ar merge intr-o tabara organizata si platita de Patriarhia Romania, si unul din participanti inepe sa critice ortodoxia, cum ar fi?
Reply With Quote
Vechi 28.03.2010, 23:57:31
Noesisaa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Apreciez mult faptul ca poti face si bucurii !!
:) Probabil ca nu vreti sa spuneti ca va bucurati ca dispar de pe forum pe o bucata de vreme. :)
Reply With Quote
Vechi 29.03.2010, 00:16:56
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

aproape ca ai prins ideea. aproape
erau scandalizati pt ca erau dresati sa creada in viitorul lor luminos in UE (nu din cauza banilor, ca occidentalii nici nu stiau ca noi nu plateam biletul de avion).
Deci cam asa cum eu ma indignez sa aud vorbindu-se impotriva ortodoxiei... asa erau si ei indignati sa se vorbeasca impotriva invataturii lor.
ceea ce este urmarea educarii lor intense in acest sens. Ti se pare ca este f diferit de pionieri, utc..? Si crezi ca tu esti imuna la propaganda noii ordini?

Citat:
Eu n-am prins nici asta. In facultate pana prin anul 3-4 nu m-au preocupat chestiile despre Uniunea Europeana deloc. Plus ca studiind la o universitate ne-europeana nu prea se dadeau bani pentru noi de la UE. Plus ca atunci cand eram eu in facultate deja nu se mai dadeau bani la nesfarsit ca sa ii amuze pe tinerii est-europeni. Si normal ca daca incepeai sa vorbesti impotriva UE toti erau in soc. Daca cineva ar merge intr-o tabara organizata si platita de Patriarhia Romania, si unul din participanti inepe sa critice ortodoxia, cum ar fi?
Reply With Quote
Vechi 29.03.2010, 00:19:37
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
In schimb, la UTC nici nu-ti dadea bani, nici nui te plimba nicaieri, si 'in schimb' nu aveai voie nici sa iti treaca prin cap sa incalci linia particului. Era o pacaleala de la un capat la altul. Eu am prins si UTCul. Am avut chiar fericirea sa fiu data afara (pentru ca depusesem cerere, familia mea adica, sa plecam in strainatate).
Vechi 29.03.2010, 00:19:54
Noesisaa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:

aproape ca ai prins ideea. aproape
erau scandalizati pt ca erau dresati sa creada in viitorul lor luminos in UE (nu din cauza banilor, ca occidentalii nici nu stiau ca noi nu plateam biletul de avion).
Deci cam asa cum eu ma indignez sa aud vorbindu-se impotriva ortodoxiei... asa erau si ei indignati sa se vorbeasca impotriva invataturii lor.
ceea ce este urmarea educarii lor intense in acest sens. Ti se pare ca este f diferit de pionieri, utc..? Si crezi ca tu esti imuna la propaganda noii ordini?
Nu stiu, eu nu-s chiar asa de anti-EU precum sunt altii, asa ca...Probabil ca nu e mare diferenta, dar cred ca ideea se aplica in orice mediu.
Reply With Quote
Vechi 29.03.2010, 00:22:13
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:

Este difrerit, pentru ca cei care organizau nu se indignau sincer de nimic. Cum spuneam, era o pacaleala de la un capat d ela altul, nimeni nu era sincer.
Vorba bancului, noi ne facem ca lucram si ei se fac ca ne platesc.
Eu aveam 18 ani cand am plecat. Tu cred ca erai ceva mai tinerica.
In fine, chiar ca suntem departe de subiect.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum sa procedez cu ai mei ca ei sa-L primeasca pe Domnul? teodoraianys Generalitati 4 04.04.2012 23:55:18