![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Am observat de multe ori ca unii scriu, ca plural de la 'ortodox', ortodoxi.
Corect este ortodocsi.
|
|||
|
|||
|
Nu sunt un virtuos al gramaticii dar am vazut de atatea ori scris pe forum ortodoxi incat am crezut ca am uitat eu cum se scrie..:)))
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Multumesc, Andrusca etc... Din mesajele lui cherub nu se intelege ce vrea sa spuna. Si eu cintindu-i "explicatiile" am dedus ca ne spune ca este corect "scrim", nu "scriem". |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Last edited by cherub; 30.03.2010 at 17:39:35. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Mi-am exprimat opinia in urma costatarilor facute dupa ce am citit topicul in intregime. In rest, nu am nimic de adaugat. Povestea cu hotul care striga "hotii!" o stim toti. |
|
|
|||
|
|||
|
Cherub cel putin in aceasta saptamana sa inecercam sa fim mai buni mai ingaduitori sa iertam de 70 de ori cate 7 adica totul . Sa mergem cu totii la denie si sa lasam diferentele de opinie pe altadata chiar daca dupa parerea mea sunt constructive dar pot fi amanate .Doamne ajuta .
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
PS: Oh, si, a-pro-pos... Varianta corecta ar fi fost: “Deci in loc sa simta macar o jena acolo, sa ia aminte la cele ce li se spune [verb la diateza pasiva – poate fi ‘verificat’ prin inlocuirea cu "ceea ce le este spus"]..afirma ca nu e important, ca ce.." Si, similar (si tot din aceeasi postare), poate ii spui si ca nu exista 'zgaraie', ci 'zgarie' ['a zgaria', nu 'a zgaraia']!... s.a.m.d… Indicata ar fi consultarea unui 'indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie' al limbii romane... ar fi util a-l pastra la indemana... Last edited by cherub; 30.03.2010 at 22:08:08. |
|
|