![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
• 4-5 cartofi • 3 morcovi • 2 ardei grasi
• 1 dovlecel • 1 conopida • 1 varza mica • 1 farfurie fasole verde • 1 telina mica • 100 ml bulion rosii • 3 cepe • 5 rosii • 1 pahar untdelemn • 3 legaturi patrunjel verde • sare, piper • telina, ceapa, dovlecelul, morcovii, cartofii se curata de coaja • Ceapa se toaca, se pune la calit în ulei • Legumele se taie: imbucaturi (cartofii, dovlecelul), felii subtirele (morcovii, telina, rosiile), fideluta (varza), bucatele (conopida, fasolea verde, ardeii) • Se pun toate peste ceapa, sa se caleasca si ele putin • Se stinge totul cu apa, se sareaza, pipereaza, se presara si ceva verdeata, nu toata, si se pune in cuptor, aproape un ceas • Acum, ca-i gata, se presara cu ce patrunjel a ramas
Ma plangeam ca n-am bani pentru sandale, pana cand m-am intalnit cu un om fara picioare... "Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24) |
|
||||
|
||||
![]()
• 1 kg vinete (coapte, bine colorate, tari, lungi)
• 1 pahar ulei • 1 ceapa rosie, mare tare • 1 lingura otet mere • 2 rosii coapte • sare, piperș • Se pun vinetele la copt pe foc viu, pe toate partile, pana se-nmoaie • Se curata imediat de cojile arse, se sareaza si se pun la scurs, pe un fund înclinat, cel putin 1 ora • Se toaca marunt ceapa, se spala in apa se scurge bine de tot • Se amesteca ceapa cu otetul • Se toaca vinetele pasta, apoi pasta asta se freaca cu ulei, putin cate putin, pana se-ntareste si se face spumoasa • Se adauga sosul de ceapa cu otet (piper, daca mai e cazul) • Se orneaza cu felii de rosii •se mai pot adauga 1-2 linguri smantana si 3-5 catei de usturoi pisat
Ma plangeam ca n-am bani pentru sandale, pana cand m-am intalnit cu un om fara picioare... "Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Istoria Bibliei romanesti | Alustor | Intrebari utilizatori | 3 | 09.10.2012 14:48:27 |
Fototeca ortodoxiei romanesti | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 2 | 09.02.2012 12:08:09 |
costume populare-traditii romanesti | lore86 | Generalitati | 9 | 18.12.2011 11:22:37 |
Pastorale ale IPS Mitropoliti ai Bisericilor Ortodoxe Traditionale | razvan.mn | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 7 | 20.04.2010 20:14:32 |
23 canale romanesti pentru cei din strainatate | patinina34 | Stiri, actualitati, anunturi | 4 | 10.08.2009 19:26:26 |
|