![]() |
![]() |
|
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Se curata urzicile de coditele mai groase si se spala bine- bine. Apoi se oparesc in apa cu sare, se toaca, se pun din nou in o parte dinapa in care au fost oparite, se adauga ulei si malai incet- incet- ca la mamaliguta. Se fiërbe totul pana se ingroasa. Unii pun in loc de malai, faina- dar cu malai ies mai bune. Baza de piure de urzici poate fi folosita si pentru placinta cu urzici!!!! In afara de faptul ca sunt bune sunt si o sursa destul de buna de fier si sunt si.....eco (nu cultiva nimeni urzici, sa fie in pericol de ingrasamant azotat). oare in alte tari se mananca urzici?
|
#2
|
|||
|
|||
![]()
da, sunt ffff bune si sanatoase...mai pot fi gatite cu lapte si usturoi..
mama le face post, cu faina si apa si usturoi. Citat:
|
#3
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]()
A! am uitat: deasupra se pune hrean proaspat ras!!!!
Multumesc pentru idee cherub, voi incerca! |
#5
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
__________________
Rugaciunea care-i plansa In a lacrimei parau, Te sfinteste si te-nalta Ca sa-l vezi pe Dumnezeu! |
#6
|
|||
|
|||
![]()
Mancarea mea preferata, si e de post, nu pot sa-mi dau seama cum de am omis-o !!!!!
Mancare de fasole verde: se caleste o ceapa, se pune ardei roshu, si apoi roshii decojite si taiate cubulete, apoi fasolea, spalata, rupta la capete( se arunca), si rupta in mai multe bucati, si sare. se pune capacul, si se da la foc mic. Nu se pune apa. Se serveste cu mujdei !!! |
#7
|
|||
|
|||
![]()
Se fierbe fasolea bine (schimbandu-se cateva ape - doua, trei chiar), apoi se scurge apa, se piseaza fasolea adaugandu-se ulei (ca la maioneza), ceapa tocata marunt, sare/vegeta. Se asaza pasta obtinuta pe un platou, iar deasupra se pune o prajeala usoara de ceapa cu ulei si rosii.
Last edited by LapetiteMoc; 22.03.2010 at 20:36:33. |
#8
|
|||
|
|||
![]()
300 ml apa calduta
200 ml ulei cca 500 gr.faina alba 25 gr drojdie, putina sare Se pune faina intr-un castron , se face o adancitura in mijloc, se pune drojdia si cate putina apa,se amesteca usor cu faina se lasa sa dospeasca dupa care se adauga uleiul tot cate putin si se amesteca bine cu faina(daca este prea unsuros sau moale se mai adauga putina faina).Se mai lasa la dospit cca.15 min.Se intind foi de marimea unei tavi obisnuite ,care se umplu cu mere rase si dunstuite.Se mai foloseste si la cornulete umplute cu fructe inghetate din congelator(visine, caise, piersici)sau cu piure de spanac, urzici, etc. Din acest aluat in care se adauga si zahar la pregatirea lui, se pot pregati si cozonaci de post.
__________________
"Nu va temeti de cei care ucid trupul si dupa aceea nu pot face nimic mai mult...Temeti-va de acela care , dupa ce a ucis , are putere sa arunce in gheena;adevar spun, temeti-va de acesta"(Lc.12,4-5) |
#9
|
||||
|
||||
![]()
Ingrediente
• 1 kg maruntaie miel – ficat, inima, plamani, rinichi, splina • 200 g ceapa uscata • 3 legaturi ceapã verde • 100 ml untdelemn • 2 oua mari • sare, piper • 1 prapur miel • 50 g unt Preparare:• Se spala prapurul, se lasa in apa rece • Se spala maruntaiele in cateva ape, se oparesc scurt într-o apa clocotita • Se fierb în ape cu un praf de sare 30 minute de la primul clocot; se scot • Daca s-au recit, se toace din cutit, marunt,(se pot toca si prin masina – dar iese ca un pateu, nu drob) • se incinge bine grasimea sau uleiul la foc iute • Ceapa, si uscata si verde, se toaca maruntel; • Jumatate din ceapa se pune în grasime la prajit • Cand s-a inmuiat si s-a strevezit putin, se adauga tocatura, sa sfaraie înca 5 minute; apoi se ia prajeala de pe foc, se scurge bine de grasime si se raceste • Ouale se bat cu sare si piper • Se amesteca tocatura, ceapa ramasa si ouale • Prapurul se scurge de apa, se întinde dantela-i cu delicatete si se umple cu amestecatura de mai sus Finalul (în trei variante): A • Se unge cat de bine cu unt o tava adancuta de cozonac, se potriveste drobul în forma asta si se da la cuptor, la foc foarte mic, pana se rumeneste bine (maroniu deschis) B • Se turteste drobul, rotunjit ca o ... turta, printr-o clisa facuta din 2 oua si 2 linguri de faina, si se pune la prajit în grasime incinsa pana se rumeneste; se mai pune si în cuptor, vreo 15-20 minute, la foc minuscul, sa se lege – usuce – patrunda C • Tava de cozonac se unge cu unt, se presara din gros cu pesmet; drobul si el se presara cat de des cu pesmet; se pune în tava si se da la cuptor S-aveti pofta!
__________________
Ma plangeam ca n-am bani pentru sandale, pana cand m-am intalnit cu un om fara picioare... "Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24) |
#10
|
||||
|
||||
![]()
• 1 cap miel, gat, coada, merg si alte bucati de carne cu os, orice in afara
de muschii spatelui, carnea pulpelor si maruntaielor, care direct la friptura si drob pot ajunge • 3 morcovi • 2 pastarnaci • 1 telina • 2 cepe • 100 g orez • 2 oua • 200 ml smantana • 100 g macris • leustean, tarhon • 20 boabe piper • sare • 1 l bors (eventual 100 ml otet) • Se pregateste capul: se taie partea din fata, cu dinti, a botului, se scot globii ochilor; se spala narile cu apa si se curata cu varful cutitului • Se taie gatul si restul carnii în bucati potrivite polonicului • Se taie marunt zarzavatul – morcovii, pastarnacul, telina si ceapa • Se pun ceapa si zarzavatul la fiert în 3 1 apa rece cu carnea, piperul si o lingurita de sare (sa se închege spuma) • Se spumuieste • Dupa o ora de fiert molcomit se adauga orezul spalat si macrisul tocat • Dupa alte douazeci de minute se adauga si borsul (cam o jumatate litru, normal, 1 l daca va place mai acra) si se mai lasa cateva clocote • Fiertura are voie si e bine sa scada 1 litru, dar nu mai mult, ca se-ndeseste prea tare. Daca a scazut mai mult se completeaza • Se ia de pe foc, se drege cu smantana batuta cu ouale si putina zeama din ciorba, se sareaza • Se presara leustean si tarhon tocate
__________________
Ma plangeam ca n-am bani pentru sandale, pana cand m-am intalnit cu un om fara picioare... "Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Istoria Bibliei romanesti | Alustor | Intrebari utilizatori | 3 | 09.10.2012 14:48:27 |
Fototeca ortodoxiei romanesti | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 2 | 09.02.2012 12:08:09 |
costume populare-traditii romanesti | lore86 | Generalitati | 9 | 18.12.2011 11:22:37 |
Pastorale ale IPS Mitropoliti ai Bisericilor Ortodoxe Traditionale | razvan.mn | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 7 | 20.04.2010 20:14:32 |
23 canale romanesti pentru cei din strainatate | patinina34 | Stiri, actualitati, anunturi | 4 | 10.08.2009 19:26:26 |
|