![]() |
![]() |
|
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Tuturor surorilor cu inima calda si simtire frateasca care au ales sa posteze la invitatia mea le multumesc din suflet si le rog ca asa cum am spus in deschidere sa posteze orice mincare traditionala romaneasca de frupt sau post , chiar daca la origine este autentic romaneasca sau plagiata , asta mai putin conteaza .Orice minacre, cit ar parea ea de taraneasca , simpla si modesta ma intereseaza . Cu ceva timp in urma il urmaream simbata pe PRO-Tv pe Radu Anton Roman prilej cu care am descoperit ca exista f. multe mincaruri chiar taranesti autentic, traditionale lucru care m-a mirat mai ales pt. ca inca se mai pastreaza ca retete. Doresc sa publicam cit mai multe retete pe care le practicam deoarece in felul acesta garantam pt. calitatea si savoarea mincarii prin propria experienta , apoi pt. a ne imbogati reciproc dar mai ales pt. a deprinde (desigur, vorbesc doar de doritori) o alimentatie cit mai sanatoasa . Eu va multumesc si va rog inca sa mai postati.
|
#2
|
||||
|
||||
![]()
Se curata urzicile de coditele mai groase si se spala bine- bine. Apoi se oparesc in apa cu sare, se toaca, se pun din nou in o parte dinapa in care au fost oparite, se adauga ulei si malai incet- incet- ca la mamaliguta. Se fiërbe totul pana se ingroasa. Unii pun in loc de malai, faina- dar cu malai ies mai bune. Baza de piure de urzici poate fi folosita si pentru placinta cu urzici!!!! In afara de faptul ca sunt bune sunt si o sursa destul de buna de fier si sunt si.....eco (nu cultiva nimeni urzici, sa fie in pericol de ingrasamant azotat). oare in alte tari se mananca urzici?
|
#3
|
|||
|
|||
![]()
da, sunt ffff bune si sanatoase...mai pot fi gatite cu lapte si usturoi..
mama le face post, cu faina si apa si usturoi. Citat:
|
#4
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]()
A! am uitat: deasupra se pune hrean proaspat ras!!!!
Multumesc pentru idee cherub, voi incerca! |
#6
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
__________________
Rugaciunea care-i plansa In a lacrimei parau, Te sfinteste si te-nalta Ca sa-l vezi pe Dumnezeu! |
#7
|
|||
|
|||
![]()
Mancarea mea preferata, si e de post, nu pot sa-mi dau seama cum de am omis-o !!!!!
Mancare de fasole verde: se caleste o ceapa, se pune ardei roshu, si apoi roshii decojite si taiate cubulete, apoi fasolea, spalata, rupta la capete( se arunca), si rupta in mai multe bucati, si sare. se pune capacul, si se da la foc mic. Nu se pune apa. Se serveste cu mujdei !!! |
#8
|
|||
|
|||
![]()
Se fierbe fasolea bine (schimbandu-se cateva ape - doua, trei chiar), apoi se scurge apa, se piseaza fasolea adaugandu-se ulei (ca la maioneza), ceapa tocata marunt, sare/vegeta. Se asaza pasta obtinuta pe un platou, iar deasupra se pune o prajeala usoara de ceapa cu ulei si rosii.
Last edited by LapetiteMoc; 22.03.2010 at 20:36:33. |
#9
|
|||
|
|||
![]()
300 ml apa calduta
200 ml ulei cca 500 gr.faina alba 25 gr drojdie, putina sare Se pune faina intr-un castron , se face o adancitura in mijloc, se pune drojdia si cate putina apa,se amesteca usor cu faina se lasa sa dospeasca dupa care se adauga uleiul tot cate putin si se amesteca bine cu faina(daca este prea unsuros sau moale se mai adauga putina faina).Se mai lasa la dospit cca.15 min.Se intind foi de marimea unei tavi obisnuite ,care se umplu cu mere rase si dunstuite.Se mai foloseste si la cornulete umplute cu fructe inghetate din congelator(visine, caise, piersici)sau cu piure de spanac, urzici, etc. Din acest aluat in care se adauga si zahar la pregatirea lui, se pot pregati si cozonaci de post.
__________________
"Nu va temeti de cei care ucid trupul si dupa aceea nu pot face nimic mai mult...Temeti-va de acela care , dupa ce a ucis , are putere sa arunce in gheena;adevar spun, temeti-va de acesta"(Lc.12,4-5) |
#10
|
||||
|
||||
![]()
Ingrediente
• 1 kg maruntaie miel – ficat, inima, plamani, rinichi, splina • 200 g ceapa uscata • 3 legaturi ceapã verde • 100 ml untdelemn • 2 oua mari • sare, piper • 1 prapur miel • 50 g unt Preparare:• Se spala prapurul, se lasa in apa rece • Se spala maruntaiele in cateva ape, se oparesc scurt într-o apa clocotita • Se fierb în ape cu un praf de sare 30 minute de la primul clocot; se scot • Daca s-au recit, se toace din cutit, marunt,(se pot toca si prin masina – dar iese ca un pateu, nu drob) • se incinge bine grasimea sau uleiul la foc iute • Ceapa, si uscata si verde, se toaca maruntel; • Jumatate din ceapa se pune în grasime la prajit • Cand s-a inmuiat si s-a strevezit putin, se adauga tocatura, sa sfaraie înca 5 minute; apoi se ia prajeala de pe foc, se scurge bine de grasime si se raceste • Ouale se bat cu sare si piper • Se amesteca tocatura, ceapa ramasa si ouale • Prapurul se scurge de apa, se întinde dantela-i cu delicatete si se umple cu amestecatura de mai sus Finalul (în trei variante): A • Se unge cat de bine cu unt o tava adancuta de cozonac, se potriveste drobul în forma asta si se da la cuptor, la foc foarte mic, pana se rumeneste bine (maroniu deschis) B • Se turteste drobul, rotunjit ca o ... turta, printr-o clisa facuta din 2 oua si 2 linguri de faina, si se pune la prajit în grasime incinsa pana se rumeneste; se mai pune si în cuptor, vreo 15-20 minute, la foc minuscul, sa se lege – usuce – patrunda C • Tava de cozonac se unge cu unt, se presara din gros cu pesmet; drobul si el se presara cat de des cu pesmet; se pune în tava si se da la cuptor S-aveti pofta!
__________________
Ma plangeam ca n-am bani pentru sandale, pana cand m-am intalnit cu un om fara picioare... "Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Istoria Bibliei romanesti | Alustor | Intrebari utilizatori | 3 | 09.10.2012 14:48:27 |
Fototeca ortodoxiei romanesti | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 2 | 09.02.2012 12:08:09 |
costume populare-traditii romanesti | lore86 | Generalitati | 9 | 18.12.2011 11:22:37 |
Pastorale ale IPS Mitropoliti ai Bisericilor Ortodoxe Traditionale | razvan.mn | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 7 | 20.04.2010 20:14:32 |
23 canale romanesti pentru cei din strainatate | patinina34 | Stiri, actualitati, anunturi | 4 | 10.08.2009 19:26:26 |
|