![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am citit cateva din parerile voastre, a mai multor de diferite religii, si toti suntem de acord cu un singur lucru: mantuirea exista doar prin Iisus si credinta. Ce nu inteleg sunt manifestarile penticostalilor in biserica. Acestia sustin cu tarie ca Duhul Sfant vorbeste prin ei si vorbesc in limbi. Am participat la slujbe si de ortodocsi si penticostali si alte religii sau secte sau cum vreti sa le spuneti. Nicaieri nu am vazut in afara de penticostali vorbirea asta in limbi cand il mai "apuca" pe cate unu sa urle mai tare decat toti ceilalati, si toti ceilalti sa se roage nu cu voce tare, cu urlete, caci cica doar asa se aud rugaciunile in cerurile. Adica voi penticostalii credeti ca Duhul Sfant se pogoara doar peste voi, voi sunteti cel alesi, cei luminati? Si noi restul ce suntem? Peste noi nu se pogoara, nu avem dreptul? Oameni din celelalte religii de ce nu propovaduiesc? Cunosc oameni de diferite religii foarte credinciosi, care traiesc o viata intru Domnul, si sunt fericiti si sunt SMERITI, nu urla si se falesc ca pe ei i`a ales nu stiu cine sa propovaduiasca, chiar daca apartin din personalul bisericii sau nu. Celor care le e dat sa propovaduiasca o fac in liniste, in smerenie si oferesc darurile tuturor celor ce au nevoie. Daca peste penticostali se revarsa Duhul Sfant si vorbiti in limbi, asta se poate intampla oricand, nu? Cum de nu se intampla sa propavaduiti cand suntem pe strada, sa ne luminati si pe noi cei ignoranti si nestiutori, ca sa ne intoarceti pe calea Domnului? Doar voi intre voi? Nu spune Carte Sfanta sa ajuti pe aproapele tau? Ajuta`ti`ma sa inteleg. Eu personal m`am rugat si in gand si Domnul mi`a ascultat rugaciunea, mi`a dat liniste si pace, nu era necesar sa strig ca sa ma auda. Pana la urma fiecare se roaga cum ii place si cum il lasa inima. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu totusi cred ca vorbirea in limbi s-a petrecut o singura data la Pogorarea Sfantului Duh...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Va recomand sa le cititi. Sunt foarte frumoase. |
|
|||
|
|||
![]()
si de ce nu faceti minuni fara sa vorbiti in limbi? 500.000.000 de unde ai scoso?daca vreti sa fiti luati in serios nu mai mintiti atat si nu va mai laudati ca lauda de sine nu miroase bine
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Minciuna nu este, crestinii care vorbesc in alte limbi sunt in numarul prezentat mai sus dar este irelevant in discutia noastra. In legatura cu prima intrebare, oamenii nu pot face minuni, Duhul Sfant le face. Și le face si astazi, da, dar nu numai la penticostali ci in majoritatea confesiunilor crestine. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
A intelege ca darul vorbirii in limbi are de a face cu o rostire a unor sunete fara inteles fara corespondent intr-o limba de pe fata pamantului, ne pune in postura de ignoranti. Stii ce au spus unii cand au vazut aceasta minune a lui Dumnezeu, nu? Ca sunt plini de must, adica beti cei care au primit acest dar. Se cuvine sa fim si noi ca acestia, sa nu intelegem ce a facut Dumnezeu acolo, sau sa pricepem exact ceea ce s-a intamplat? Intr-adevar, e surprinzator sa auzi pe unu' vorbind o limba necunoscuta fara sa o fi invatat inainte, dar apostolul Pavel insusi aduce lamuriri, spunand ca atunci cand cineva se exprima intr-un alt limbaj si cei de fata nu inteleg, sa existe talmacitor. Altfel, sa taca. E absurd sa credem ca a rosti sunete neinteligibile este dar al Duhului Sfant. Nu vreau sa te supar, dar eu in locul tau as pune problema mai serios, as refecta mai mult la aceasta chestiune, as incerca sa discut si cu altii, cred ca trebuie sa mai cercetam din cand in cand lucrurile in care credem, cu totii, sa vedem daca avem o baza solida sau nu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cand ai facut afirmatia de mai sus te-ai referit la vorbire si rugaciune in niste limbi pe care crestinul le-a primit ca un dar al Duhului Sfant, fara sa le fi studiat personal? Ai folosit timpul prezent, crezi ca si astazi se poate manifesta acest dar? Citat:
Citat:
Ce putem înțelege din asta: a. Opțiunea ta: sa se abțină, sa tacă. b. Opțiunea mea: să se roage in alte limbi fără să „deranjeze” pe cei din jurul lui. Să audă doar el și Dumnezeu. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
M-ai acuzat prima data de minciuna cu privire la numarul actual al vorbitorilor in alte limbi.
Te-ai uitat in vreo statistica sa vezi daca e ca tine sau nu? Vorbesti prima oara in viata ta cu un om. Nu-l cunosti deloc dar il acuzi ca e un mincinos. El iti raspunde politicos si iti arata ca tu te-ai inselat. Nu-ti ceri scuze si continui sa acuzi. Nu arunca in eter cu parerile tale nefondate despre mine. Fii mai ponderat si prevazator. Acuza cand ai dovezi, cam asta e tot ce-ti pot spune. Cu regret, dar daca vei continua cum ai inceput nu voi mai raspunde. Eu nu pot discuta in aceasta maniera. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Duhul Sfant insa nu este al penticostalilor, este al lui Dumnezeu. Duhul Sfant se va pogorâ peste toti cei care îl cauta pe Dumnezeu cu o inimă curată. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 21:11:29 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|