![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Eu am o cruciulita cam de 10 cm care sta singura pe un soi de picior/postament. Am luat-o din afara de la o biserica anglicana (St Paul's). Ma intreb de ce nu ar fi buna? Crucea arata la fel cu a noastra, reprezentarea lui Iisus Hristos este foarte frumos facuta si pare fidela modelelor noastre. Nici macar prin cap nu mi-a trecut ca ar putea fi ceva gresit. Lamuriti-ma va rog cu argumente din surse credibile.
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Tine-o sanatos, dupa parerea mea! Catolicii si ceilalti sunt tot crestini! Depinde cu ce evlavie si dragoste te rogi in prezenta ei!
Domnul sa te mantuie! |
|
|
|||
|
|||
|
Fratilor,acest topic e creeat tendentios.Nu va lasati antrenati in dispute care nu-si au rostul.Nu exista cruce catolica si cruce ortodoxa.Crucea e una si nu e diferita.Santem crestini si cred ca e bine sa ne respectam unii pe altii.Doamne ajuta.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
voxdei55, nu l-am creat cu un scop ascuns. L-am creat ca sa stiu cat este de bine ca un ortodox sa aiba o cruciulita catolica. Atat. Nu urmaresc o contradictie intre ortodoxie si catolicism. Cum spune si redandrei90, sunt profesori de religie care "ne invata" ca nu este bine. Eu vreau sa stiu daca intr-adevar nu este bine... |
|
|
|||
|
|||
|
Eu cred ca schisma a aparut ca urmare a separarii celor doua imperii..unde sunt doua conduceri..de obicei..apar si doi poli religiosi..era de asteptat..sa se intample..restul..dogmele..sfintii..au aparut pe parcurs..iar motive de despartire..slava domnului..suntem oameni..daca nici noi nu mai stim sa gasim?Atata timp cat preafericitul Teoctist a stat in fata aceluiasi altar cu Ioan Paul al 2lea..eu cred ca suntem frati in ale crestinismului..si chiar daca ceea ce simtim noi in majoritate fata de ortodoxie ne trage spre apararea traditiei..nu cred ca suntem in masura sa-i judecam..cu atat mai putin sa dam cu pietre in lucrurile pe care ei le respecta..si clar ca exista si la ei multi oameni sfinti..
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Biserica catolica ca si cladire | elcipo | Biserica Romano-Catolica | 153 | 12.08.2015 15:07:40 |
| Dialog BOR - Biserica Catolica | Ducutu | Biserica Romano-Catolica | 70 | 08.05.2013 01:19:29 |
| Blasfemie la o liturghie catolica | colaps | Generalitati | 48 | 02.01.2011 20:37:19 |
| Crucea catolica | Dia20_diana | Biserica Romano-Catolica | 135 | 07.12.2010 00:45:33 |
|
|