![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Mai cititi si de sfinti care au mancat voma unuia ce se impartasise. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
“O cunoștință apropiată de-a vlădicăi, O. Skopicenko povestește că o femeie, Menșikova, a fost mușcată de un câine turbat și, neglijând regulile elementare legate de tratamentul mușcăturilor, s-a îmbolnăvit de turbare.Când vlădica a împărtășit-o pe muribundă, ea fu cuprinsă de una din crizele specifice bolii și, dând afară spumă pe gură, ea scuipă și Sfânta împărtășanie. Dar Sfintele Taine trebuie consumate, așa că vlădica le-a ridicat de pe jos și le-a înghițit, însoțitorii care erau cu el n-au apucat decât să strige: „Ce faceți ? Turbarea este foarte molipsitoare !”.Dar vlădica le-a răspuns liniștit: „N-o să se întâmple nimic, doar sunt Sfintele Taine”. Last edited by anna21; 13.03.2010 at 08:02:59. |
|
|
|||
|
|||
|
Acei care se tem să ia împărtășania cu lingurița sfințită din sfântul potir nu cred în sfințenia tainelor bisericii pentru aceștia Euharistia este doar o bucățică de pâine și un strop de vin .și nu trupul și sângele lui Hristos dătătoare de viață veșnică,de har și de sănătate.
Preoții care acceptă folosirea linguriței de unică folosință sunt slugile oamenilor cărora doresc să le fie pe plac și nu ale Domnului . Last edited by dorinastoica14; 26.10.2011 at 18:26:40. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Eu personal am crezut ca cu acest exemplu graitor se va si inchide threadul, pt. ca si-a gasit un raspuns de la un sfint, dar dorintele reale sunt mult prea departe de aparente ! Adevarat este ca si Hristos poate veni din nou ca pe noi tot ale noastre ne intereseaza ! |
|
|
|||
|
|||
|
Da, dar noi nu suntem sfinti. Aici este problema. Suntem simpli muritori.
Pe sfinti ii tine Dumnezeu... Prin cate trecura Sf. Apostoli si alti sfinti si au rezistat si au fost re-inviati chiar! Oh, daca am fi si noi asa!
|
||||
|
||||
|
Este vorba de sfinta si dumnezeiasca impartasanie si sfintele vase care o contin si nu despre sfinti . Cautati sensul afirmatiilor !
|
|
|
|||
|
|||
|
Dragilor, daca nu aveti credinta,nu merita sa dati atentie acestui forum.
Cei ce au credinta nu vor pune la indoiala curatenia sfintelor taine ale impartasaniei. Eu personal nu am auzit de cineva imbolnavit la biserica, prin impartasanie sau prin alte ritualuri( sarutat moaste, etc.). Cei ce cred se vor impartasi dupa ritul vechi, ceilalti ar trebui sa citeasca mai mult din cartile sfinte, sa se patrunda de credinta si har, sau pot sa ne lase in ignoranta noastra, cu riturile si credintele noastre care dateaza de mii de ani. |
|
|
||||
|
||||
|
In alta ordine de idei o sa va povestesc o experienta de-a mea ca sa vedeti cum poate diavolul sa creeze iluzii ca sa te sminteasca. Eu am o problema cu schimbul de saliva: daca bea cineva dintr-o sticla imi vine greu sa beau dupa etc. La impartasanie nu am avut probleme din acestea pana acum desi ganduri imi mai veneau. Eram la o manastire si sarutam icoane a Maicii Domnului. Am sarutat icoana si imediat dupa am simtit un gust ca de saliva straina/muci in gura (sa ma ierte Dumnezeu). Stand asa si analizand situatia am refacut in minte traseul. Am sarutat icoana doar cu buzele, cu partea exterioara. Nu mi-am lins buzele unu la mana, doi - icoana era complet uscata. Trei, buzele nu au papile gustative. A fost pur si simplu o iluzie mentala, o sminteala aruncata de vrajmas. Aceasta a fost posibila din cauza pacatoseniei mele, din cauza ca era mult pacat in mine, multe murdarii. Acelasi lucru probabil s-a intamplat si cu acel preot, o iluzie.
"Intelepciunea vine odata cu suferinta" - Aeschylus Last edited by moldoveanu; 10.05.2011 at 15:47:31. |
![]() |
| Tags |
| impartasire, lingurita |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Ispitele incepatorului sau Impartasire cu nevrednicie? | skicolour | Impartasania (Taina Euharistiei) | 1 | 11.05.2011 22:46:58 |
| impartasire bebelus | ginabadea | Impartasania (Taina Euharistiei) | 11 | 21.02.2011 19:53:29 |
| Deasa Impartasire | NECTARIE | Impartasania (Taina Euharistiei) | 2 | 18.01.2011 16:46:52 |
| Postul fara impartasire | gavriil | Postul | 23 | 29.11.2009 20:54:37 |
|
|