![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Dupa moarte mai exista timp?
|
|
|||
|
|||
![]()
Pentru cel care a murit nu mai exista notiunea de timp. Cei morti in Domnul inchid ochii si ii vor deschide in prezenta Mantuitorului, iar ceilalti vor deschide ochii pentru a auzi sentinta judecatii. Asa vad eu lucrurile avand in vedere cele citite in Scripturi.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sau voiai sa spui ca Judecata e imediat dupa moarte? Last edited by zoridezi; 05.03.2010 at 18:46:32. |
|
|||
|
|||
![]()
Cei doi nu au murit simultan, din desfasurarea pildei se vede ca unul a murit mai inainte, iar celalalt mai tarziu. Oricum, pilda respectiva nu are pretentia sa faca lumina in chestiunea pe care o aduci in discutie, aceea a timpului, ci transmite alte invataturi care s-au tot discutat de-a lungul vremii pe aici.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu cred ca nu se mai poate face nimic pentru un raposat. |
|
||||
|
||||
![]()
Dacă e în rai sau în iad, nu se mai poate face nimic. Dar dacă e în purgatoriu, sau în "acea parte un pic mai dinafară a iadului din care se poate ieși", atunci rugăciunile noastre sunt de mare ajutor.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Lasa-ma pe mine sa laud ce vreau ce te framanta pe tine sa te iei de oameni aiurea. Mi-am dat si eu cu parerea atat. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Judecata finală nu va avea legătură cu purgatoriul, raiul sau iadul. Doar că, la Judecata finală, cei care nu vor fi fost scoși din purgatoriu până atunci, vor fi scoși atunci, trecând în rai. Prin rugăciunile noastre și prin mijlocirea bineplăcuților lui Dumnezeu sfinți și îngeri, sperăm ca acest lucru să se petreacă mai devreme. Judecata finală nu este o a doua instanță, deoarece judecata individuală este deja perfectă. Noutatea judecății finale va fi că toate vor fi date în vileag, încât atunci vom avea răspunsul la frământări asupra unor lucruri al căror sens nu îl putem înțelege de pe acum. Atunci nu numai Dumnezeu va ști ceea ce am făcut, am spus sau am gândit, (El deja știe asta și, în baza preștiinței sale, a știut din preetrenitate), ci toți oamenii vor avea acces la asemenea lucruri pe care acum le ascundem cu rușine.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
I-ti laudam doar, in stilul meu "discret" si "politicos", discernamantul. Iarta-ma, daca te-am suparat! Da' mor de ciuda cand prinde zapaceala ereticilor. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Purgatoriul | MariaB | Biserica Romano-Catolica | 220 | 17.10.2014 20:11:14 |
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? | Florin-Ionut | Din Noul Testament | 279 | 11.07.2014 17:23:24 |
Este Este permisa slujba logodnei pe perioada postului? | pompi | Preotul | 16 | 21.03.2011 20:32:41 |
Este nevoie de intermediari intre noi si Hristos sau este suficienta credinta in El? | maria-luisa | Generalitati | 41 | 05.01.2010 21:35:11 |
|