![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca altfel transmiti mesajul gresit. Sau asta vrei? Citat:
Ca ti-a dat un raspuns care te-a lasat masca arata cat de putina este credinta ta, ca poate daca erai un bun crestin ii inchideai tu gura (duhovniceste) sau macar ii dadeai de gandit. Citat:
Zi asa: "Doamne, daca un om cu atat har a avut parte de asa cadere, ce o sa fie cu mine pacatosul?". Si fugi repede la duhovnic, varsa tot ce ai pe suflet si pazeste-l cu cel putin atata ravna cu cat contorizezi greselile astora si sigur ai sa fii mantuit. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Voiam sa dau la Teologie, sa devin preot... am participat in vremea aceea si la olimpiade de religie, citeam pe tema aceasta... la un momentdat insa discutand cu preoti si cu persoane care sunt implicate in viata clericala, mi s-a spus ca mai cu folos pentru credinta mea ar fi sa nu ma inscriu, caci as fi dezamagit. La inceput nu am luat in seama, dar ulterior mi-am dat seama ca acei oameni spuneau niste lucruri cu o oarecare doza de adevar. Traisem si eu cu impresia (pe care o are de altfel toata lumea) ca preotii trebuie sa fie niste sfinti, aproape ne-oameni, fara pacate si fara slabiciuni... asa se face ca atunci cand din pura intamplare am vazut o studenta la Teologie care injura de "morti" si "cruci", am ramas nauc... Mai tarziu, am cunoscut niste prieteni care au cochetat cu teologia, cei mai multi in principal din motive financiare... isi facusera niste calcule de genul "o parohie costa X bani, ii scot eu peste nu stiu cati ani", etc. Nu erau prea religiosi. Unul credea in reincarnare si imi povestea ca s-a culcat cu prietena-sa dupa ce au revenit de la Inviere. Din fericire, a renuntat sa mai dea la Teologie. Altul, cu o mentalitate destul de similara a intrat in cler. Destul de nasol in acest caz, daca stau sa ma gandesc ca am cunoscut si baieti buni, crestini adevarati care nu au reusit sa intre din motive care imi scapa si asupra carora nu doresc sa insist. Nu vreau sa ma intelegeti gresit. Ceea ce am scris aici sunt, evident, cazuri individuale. Last edited by Zalmoxis_Nemuritorul; 28.02.2010 at 23:31:33. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Se vede ca nu ati citit mesajul meu. Am insistat asupra a doua elemente esentiale pozitive, in primul rand ca respectivele situatii despre care am discutat reprezinta cazuri individuale si nu pot fi extrapolate asupra intregului cler, si in al doilea rand ca exista aspiranti la preotie care sunt cu adevarat oameni al lui Dumnezeu. Nu am adus in nici una din postarile mele vreodata hula la adresa Bisericii noastre - Doamne Fereste ! Daca d-voastra considerati ca eu hulesc Biserica si ca arunc slogane anti-Ortodoxie, inseamna ca nu ati citit nimic din ceea ce eu am scris. Ceea ce din pacate ma obliga sa va pun la indoiala calitatea de partener de dialog. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cat despre preoti, exista doua categorii: - cei care considera preotia ca misiune si se comporta ca atare - tot respectul pentru ei, isi merita apelativul; - cei care merg la biserica pentru bani si alte avantaje, exact cum mergem noi la lucru. Astia sunt popii - si nu poti sa spui ca nu exista tagma lor. Sa nu generalizam.
|
||||
|
||||
![]()
"La Sketis s-a ținut o adunare pentru o anumită pricină , și după ce s-a luat hotărârea finală , avva Agathon a venit și a zis : < Hotărârea pe care ați luat-o nu este bună > . Ceilalți l-au întrebat: < Tu cine ești , ca să-ți dai cu părerea ? > . El a răspuns : < Un fiu al omului . Căci stă scris : << Vorbiți voi , într-adevăq , dreptate ? Judecați voi oare drept , fii ai oamenilor ? >> " .
![]()
|
||||||
|
||||||
![]()
Desi este cam offtopic...
Citat:
Avand in vedere ca nu prea sunteti ortodocsi, ma indoiesc ca vreti prin asta sa faceti un serviciu BOR. Citat:
Si un "Logan" daca il accesorizezi un pic trece de 8000 lejer. Ca sa nu mai vorbim de costurile pe termen lung. De unde stii tu exact ce fel de masina este cel mai potrivita pentru drumurile pe care le fac acei oameni? De unde stii cu cat au fost cumparate de fapt? Dupa pretul de lista? De unde stii ca nu au fost cumparate cu 2-3000 Euro sub pretul de lista, ca sponsorizare din partea unui patron cu suflet crestin ortodox? Lucrezi cumva pentru firma de unde s-ar fi putut cumpara masinile de "7000" si esti asa suparat? Citat:
Citat:
Citat:
Apropo de indiferenta, din ce mi-ai zis tu, ai sarit la gatul preotului care deschidea cartea. Dar femeile alea care le-ai dus cu masina, cata munca de lamurire ai dus sa le convingi ca nu fac ce trebuie? Despre asta n-ai suflat o vorba, ceea ce arata cam care este adevarata natura a intentiilor/problemelor tale, unde se centreaza de fapt sensibilitatea ta fata de problemele altora. Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Catedrala Mantuirii Neamului pentru ce? | Robertworld | Generalitati | 320 | 02.11.2011 22:22:26 |
Catedrala Mantuirii Neamului | adrian_ortodox | Intrebari utilizatori | 3 | 22.08.2011 22:35:00 |
Catedrala Mantuirii Neamului | anavictoria | Biserica Ortodoxa Romana | 19 | 25.02.2010 23:42:41 |
|