Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.02.2010, 11:50:35
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Mai soro de ce nu vrei fratia ta sa ii scrii Maicii Siluana?
Cine stie poate se va rezolva intr-un fel.
Pai trimite-i adresa..si poate ca ii va scrie!Dar poate nu stie prea multe despre ea...
Reply With Quote
Vechi 24.02.2010, 11:52:04
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Eu unul nu am apelat la astfel de practici - sa chem un preot sa faca o slujba si in urma acelei slujbe sa aflu daca sunt potrivit si daca imi este potrivita persoana iubita. Si slava Domnului, e minunata sotia.

Eu nu cred ca Dumnezeu ne descopera persoana iubita doar prin moduri miraculoase. A asezat in noi iubirea. Deci lucrurile se pot vedea si intr-un mod firesc, nu doar suprafiresc. Daca nu gasesc raspuns la iubire, inseamna ca persoana respectiva nu ma iubeste. Si atunci ce trebuie sa fac? Sa renunt la viata? Nu. Cred ca de multe ori nu stim sa "privim" oamenii. Avem in minte anumite tipare si dupa acele tipare ne cautam sotul sau sotia. In realitate, lucrurile nu stau asa in iubire. Trebuie sa si bata inima pentru persoana iubita. Nu sunt de ajuns o serie de atribute.

In concluzie, daca nu-ti raspunde la iubire, mai asteapta o vreme de poti, si daca nici dupa acel timp nu ai primit raspuns, cauta si vei afla. Nu deznadajdui. Dumnezeu ii daruieste celui ce cauta, nu celui ce nu mai crede in iubire.
Reply With Quote
Vechi 24.02.2010, 11:53:28
Langu Langu is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2009
Locație: Madrid
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Langu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fata_Sihastra Vezi mesajul
Incep sa scriu aici cu speranta ca cineva sa ma ajute sau sa-mi dea niste raspunsuri.
Acum 1 an si 7 luni am intalnit un baiat cu care m-am inteles bine,desi certuri mai existau ca in orice cuplu.El este din Bacau,iar eu din Lugoj. Anul trecut ne-am certat dintr-o prostie, iar el mi-a propus sa facem o pauza de-o saptamana,eu nu am acceptat si am ales sa fiu alaturi de el.A trecut si acea saptamana si l-am intrebat de ce a vrut aceasta pauza,iar el mi-a spus ca s-a rugat toata saptamana la Dumnezeu, apoi s-a dus la duhovnicul lui sa-i dea un raspuns daca este bine sa fie cu mine sau nu.Acel duhovnic i-a raspuns sa fie alaturi de mine,sa mergem impreuna pe acest drum,daca ma iubeste sa nu-si asculte mama care era impotriva noastra pentru ca la un moment dat trebuie sa ne facem fiecare propria familie,nu putem ramane vesnic cu parintii.Atunci am fost amandoi fericiti ca raspunsul a fost pozitiv.
La inceputul acestui an totul s-a schimbat,a inceput un adevarat cosmar pentru mine.Intr-o zi el mi-a spus ca urmeaza sa vina la el in casa un preot chemat de mama lui sa sfinteasca casa,sau ceva de genul.Dupa ce a plecat acel preot,prietenul meu s-a schimbat radical,a spus ca vrea sa ne despartim.L-am intrebat care este motivul,iar el mi-a raspuns ca din nou s-a rugat toata noaptea la Dumnezeu sa-i dea un raspuns daca este bine sa fie cu mine sau nu.Dupa ce a facut preotul Sfantul Maslu(ceea ce nu se face niciodata cu un singur preot)l-a strigat pe nume pe prietenul meu,apoi l-a intrebat ce tangente are el cu o persoana bolnava(eu avand unele probleme de sanatate),el a raspuns "prietena mea".In acel moment acel preot a spus sa se desparta de mine,ca nu suntem facuti unul pentru celalalt,ca daca vom ramane impreuna ne vom distruge unul pe celalalt si sa puna punct acestei relatii cat mai repede.De atunci el este cu totul o alta persoana,nu mai imi raspunde deloc la telefon,cand am vorbit ultima oara cu el a inceput sa tipe la mine ceea ce nu a facut niciodata,eu am avut niste probleme grave de sanatate,iar el nici macar nu m-a sunat sa ma intrebe ce fac,s-a comportat cu mine cum nu mi-as fi imaginat niciodata.
De atunci nu-mi pot reveni,nu-mi gasesc linistea,nu inteleg cum de s-a lasat influentat de un preot si nu asculta ceea ce ia spus duhovnicul lui?Cum de un preot a facut singur Sfantul Maslu?De ce s-a schimbat prietenul meu asa de mult,nu-l mai recunosc dupa aceasta slujba?Daca acest preot a fost chemat de mama lui cu scopul de-a ne desparti pt ca in vara urma sa se mute el la mine in oras,iar mama lui nu se putea impaca cu acest gand?De ce nu a mai intrebat si pe alti preoti,sau sa vorbeasca cu duhovnicul lui?Am povestit la doi preoti ortodoxi ce mi s-a intamplat si amandoi au spus ca un preot nu poate niciodata sa spuna cuiva sa se desparta mai ales de o fata bolnava,din contra Dumnezeu incurajeaza oamenii sa fie aproape de bolnavi.Din cate stiu nimeni pe acest pamant nu are voie sa prevesteasca viitorul,numai Dumnezeu il stie.Eu nu-mi gasesc linistea de atunci, nu pot sa cred ca s-a lasat influentat,ca s-a schimbat asa de mult,cum de a lasat sa se piarda iubirea noastra asa de usor?
Incerc sa lupt pt iubirea noastra,mai ales ca nu am un motiv concret si stiu ca acesta nu este baiatul pe care l-am cunoscut si pe care l-am iubit si-l iubesc.
Sper sa ma ajute cineva,nu stiu cum sa procedez in continuare,dupa tot ce mi-a facut vreau sa-l ajut,ma rog la Dumnezeu pentru el si sper sa realizeze cat de mult a gresit fata de mine.Sper sa ma ajute Dumnezeu sa merg mai departe,desi cu fiecare secunda trecuta este din ce in ce mai greu.
Domnisoara,in fata iubiri adevarate nu sunt obstacole.Parerea mea este ca trebuie sa te gandesti bine ce vrei in viata,un baiat care tot asteapta sa-i spuna cineva ce are de facut ori nu este barbat,ori este imatur.In ambele cazuri ce vei face cu el?Il vei"infia"?Nu cumva alergi dupa un vis?Baiatul acesta este bun sau este las? Iti doresc sanatate,putere in lupta ce ai de dus si privire sus,in zare,caci nimic nu ne este nefolositor in viata.
Reply With Quote
Vechi 24.02.2010, 12:19:45
Fata_Sihastra Fata_Sihastra is offline
Junior Member

Data înregistrării: 23.02.2010
Implicit

[quote=Langu;216019]Domnisoara,in fata iubiri adevarate nu sunt obstacole.Parerea mea este ca trebuie sa te gandesti bine ce vrei in viata,un baiat care tot asteapta sa-i spuna cineva ce are de facut ori nu este barbat,ori este imatur.In ambele cazuri ce vei face cu el?Il vei"infia"?Nu cumva alergi dupa un vis?Baiatul acesta este bun sau este las? Iti doresc sanatate,putere in lupta ce ai de dus si privire sus,in zare,caci nimic nu ne este nefolositor in viata.[/Q

El mereu a vrut sa lupte pentru noi,a vrut sa se mute la mine,imi jura in fata lui Dumnzeu ca ma iubeste si ca se va muta la mine.Avea atatea visuri impreuna,planuri...Stiu ca si el sufera,dar nu stiu ce l-a determinat sa se schimbe asa de mult,a devenit ca o stanca,rece si nemilos.Mi-e teama sa nu i se facut vreo slujba si asta sa-l fi orbit.Vreau sa-l ajut!
Reply With Quote
Vechi 24.02.2010, 12:30:44
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

[quote=Fata_Sihastra;216027]
Citat:
În prealabil postat de Langu Vezi mesajul
Domnisoara,in fata iubiri adevarate nu sunt obstacole.Parerea mea este ca trebuie sa te gandesti bine ce vrei in viata,un baiat care tot asteapta sa-i spuna cineva ce are de facut ori nu este barbat,ori este imatur.In ambele cazuri ce vei face cu el?Il vei"infia"?Nu cumva alergi dupa un vis?Baiatul acesta este bun sau este las? Iti doresc sanatate,putere in lupta ce ai de dus si privire sus,in zare,caci nimic nu ne este nefolositor in viata.[/Q

El mereu a vrut sa lupte pentru noi,a vrut sa se mute la mine,imi jura in fata lui Dumnzeu ca ma iubeste si ca se va muta la mine.Avea atatea visuri impreuna,planuri...Stiu ca si el sufera,dar nu stiu ce l-a determinat sa se schimbe asa de mult,a devenit ca o stanca,rece si nemilos.Mi-e teama sa nu i se facut vreo slujba si asta sa-l fi orbit.Vreau sa-l ajut!
Roaga-te si tu, scrie Maicii Siluana, ca vezi ca te sfatuieste cineva asa...dar nu il presa pe el cu dorinta ta de a-l ajuta, pentru ca poate el vrea doar liniste acum, vrea sa isi limpezeasca gandurile sentimentele...lasa-i acea pauza pe care ti-a cerut-o in urma cu mult timp si pe care nu i-ai dat-o!

Ati discutat deschis vreodata, chiar nu ti-a spus niciodata ce nemultumiri ar avea, ce simte...de indoieli il macina, nu si-a explicat atitudinea niciodata pe parcursul relatie voastre?
Reply With Quote
Vechi 24.02.2010, 12:34:08
Langu Langu is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2009
Locație: Madrid
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Langu
Implicit

[quote=Fata_Sihastra;216027]
Citat:
În prealabil postat de Langu Vezi mesajul
Domnisoara,in fata iubiri adevarate nu sunt obstacole.Parerea mea este ca trebuie sa te gandesti bine ce vrei in viata,un baiat care tot asteapta sa-i spuna cineva ce are de facut ori nu este barbat,ori este imatur.In ambele cazuri ce vei face cu el?Il vei"infia"?Nu cumva alergi dupa un vis?Baiatul acesta este bun sau este las? Iti doresc sanatate,putere in lupta ce ai de dus si privire sus,in zare,caci nimic nu ne este nefolositor in viata.[/Q

Un sfat: nu crede niciodata pe cel ce jura in fata lui Dumnezeu,exceptie la cununie.Obisnuieste-te sa judeci oamenii dupa fate caci vorbe...Vezi tu visele sunt frumoase,ne atrag mult insa cand trebuie sa trecem la fapte incepe greul.Incearca sa vorbesti cu el,cu calm,fara reprosuri si vezi ce vrea,in ce directie merge.Daca nu e decis sa-ti stea alaturi nu insista caci dragoste cu de-a sila nu este.Slujba care sa-l fi orbit nu este,caci slujba este legatura cu Dumnezeu deci este lumina si dragoste.
Reply With Quote
Vechi 24.02.2010, 12:37:05
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Atunci roaga-te pentru el si fa ce ti-au spus si ceilalti.
Insa nu are nici un sens sa te milogesti de un baiat, sa te umilesti pentru el pentru ca nu faci decat sa-l intarati in dispretul pe care il afiseaza.
In fond aveti o relatie la distanta, pe internet presupun, de ce va tot agatati de lucrul asta, mai ales cand el te respinge? Prin insistentele tale si dorinta ta de a-l "ajuta" nu faci decat sa-l agasezi. Uneori pur si simplu ti se ia de o persoana, mai ales daca o vezi rar (situatia voastra, presupun), iti dai seama ca ai alte prioritati in viata, ca visele facute la cucurigu nu sunt decat vise.
Daca el isi da seama de asta si se detaseaza de tine, cam ce mesaj mai clar ti-ai dori ca sa poti trece peste? E vinovat omul ca nu te vrea? Cand nu ne vrea cineva automat tre' sa fie din cauza unor vraji?

Iarta-mi tonul dur dar imi pari genul de fata dependenta, care se agata cu disperare de om si nu vrea sa inteleaga atunci cand e gata. Putina demnitate si acceptarea faptului ca nu ni se implinesc intotdeauna dorintele cele mai fanteziste te-ar ajuta sa traversezi perioada asta.
Vechi 24.02.2010, 12:50:07
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Pai trimite-i adresa..si poate ca ii va scrie!Dar poate nu stie prea multe despre ea...
Iata aci adresa:
http://www.sfintiiarhangheli.ro/node/1158
Si luat de pe site de acolo:
Așteptăm să ne scrieți pe adresa spargetacerea@gmail.com.
Cu acordul vostru, păstrând anonimatul, vă vom posta mărturiile la rubrica „Dureri împărtășite” atât pentru stabilirea unor contacte vii între voi, cât și pentru sensibilizarea celor încă surzi la strigătul vostru înăbușit.
Cu prețuire și încredere,
Maica Siluana cu familia sa în Domnul
"
Poate sa ii scrie sa nu ii publice pe site povestea ci sa vorbeasca cu Maica Siluana in particular.
Reply With Quote
Vechi 24.02.2010, 14:54:23
Fata_Sihastra Fata_Sihastra is offline
Junior Member

Data înregistrării: 23.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Atunci roaga-te pentru el si fa ce ti-au spus si ceilalti.
Insa nu are nici un sens sa te milogesti de un baiat, sa te umilesti pentru el pentru ca nu faci decat sa-l intarati in dispretul pe care il afiseaza.
In fond aveti o relatie la distanta, pe internet presupun, de ce va tot agatati de lucrul asta, mai ales cand el te respinge? Prin insistentele tale si dorinta ta de a-l "ajuta" nu faci decat sa-l agasezi. Uneori pur si simplu ti se ia de o persoana, mai ales daca o vezi rar (situatia voastra, presupun), iti dai seama ca ai alte prioritati in viata, ca visele facute la cucurigu nu sunt decat vise.
Daca el isi da seama de asta si se detaseaza de tine, cam ce mesaj mai clar ti-ai dori ca sa poti trece peste? E vinovat omul ca nu te vrea? Cand nu ne vrea cineva automat tre' sa fie din cauza unor vraji?

Iarta-mi tonul dur dar imi pari genul de fata dependenta, care se agata cu disperare de om si nu vrea sa inteleaga atunci cand e gata. Putina demnitate si acceptarea faptului ca nu ni se implinesc intotdeauna dorintele cele mai fanteziste te-ar ajuta sa traversezi perioada asta.
Nu sunt nebuna si nici dependenta de el.Relatia noastra nu a fost doar asa la distanta,el a fost la mine,asta vara am petrecut 3 luni impreuna si ne-am inteles foarte bine.Stiu ca si lui ii este greu,in momentul despartirii amandoi am plans.Voi apela si la Maica Siluana sa vad ce spune.
Reply With Quote
Vechi 24.02.2010, 15:53:25
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fata_Sihastra Vezi mesajul
Nu sunt nebuna si nici dependenta de el.Relatia noastra nu a fost doar asa la distanta,el a fost la mine,asta vara am petrecut 3 luni impreuna si ne-am inteles foarte bine.Stiu ca si lui ii este greu,in momentul despartirii amandoi am plans.Voi apela si la Maica Siluana sa vad ce spune.
Ideea era ca poate ar fi bine sa il lasi si pe el sa vada ce simte, daca vrea sa lupte pentru ceva, daca ii lipsesti...unii au nevoie de aceste momente in viata, si s-ar parea ca si el ar cam fi genul.

Doamne ajuta sa iasa cum e mai bine pentru amandoi!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Care este biserica voastra de suflet ? anamaria.petre Generalitati 10 22.01.2013 16:10:37
Distrus moral ionuttz Generalitati 32 30.01.2012 08:39:53
Care este Biserica voastra de suflet ? cristiboss56 Biserica Ortodoxa Romana 142 06.08.2011 01:13:01
care e doferenta intre spirit si suflet? annajanette Generalitati 4 01.07.2010 04:31:23
Rugminte pentru un baiat care s-a abatut de la calea cea buna marianag Umanitare 29 23.06.2010 17:23:52