Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 23.02.2010, 21:27:12
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.330
Implicit

Citat:
În prealabil postat de o_tzaranca Vezi mesajul
hai sa ne intoarcem la linte
lintea e de 2 feluri
cea cu bobul portocaliu se foloseste la ciorba
cea cu bobul verde ,si un pic mai mare se foloseste la mancare

cristi daca vrei si retetele ti le spun cu placere :)
Sărut mâna frumos, chiar că sunt un fan al lintei ! Soția mea , mi-a făcut supă și mâncare asemănătoare mâncării de mazăre. Lintea ce o cumpăr eu , are bobul mărunt , dar e foarte gustoasă . Dacă ai ceva rețete în plus, te rog chiar să le postezi , mai ales că nu cred ca să fiu singurul fan al lintei . Mulțumesc anticipat !
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote
  #2  
Vechi 23.02.2010, 23:01:48
idealist
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Eu as recomanda pastaile. Candva aveam si o gradina unde le cultivam. Se recolteaza in vara si se fierb impreuna cu apa, ulei si usturoi. Se pot conserva, utilizandu-se peste iarna.
Pastaile au avantajul ca pot fi mancate tot timpul verii, culegandu-se de pe aceleasi plante(da apar noi pastai).
Munca care se face e mai obositoare, mai ales daca nu aveti tractor la arat, altfel trebuie sa sapati terenul. In rest primavara trebuie prasite si pazite de hoti.
Se recomanda sa aveti un frigider cu congelator pentru a pastra pastaile natur, alfel folosite din borcan conservate, nu au acelasi gust.
PS: Toata vara mancam pastai si la tara, sunt destul de satioase daca se fac pe foc de coceni.
Dau si o reteta pentru vinete prajite cu ustoroi:

Componente:
-vinete
-ulei
-usturoi
-sare

Preparare.
Se taie vinetele in felii groase de 1 cm (Se curata de coaja).
Se sareaza si se pun la stors pentru 1 ora.
Se sterg de apa pe care o lasa. Se dau prin faina.
Se prajesc in ulei foarte bine incins. Se prajesc pe ambele parti.
Se face mujdeiul de usturoi: Se piseaza ustoroi si se amesteca cu putina sare si apa.
Se toarna mujdeiul peste usturoi si se serveste.

PS: Daca vinetele sunt din gradina proprie necesita mult udat.

Last edited by idealist; 23.02.2010 at 23:11:17.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
margarina toxica, morcovi, ulei, unt



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Retete - Mancare de post andra_forscorpio Generalitati 52 02.12.2018 22:49:03
Post de bucate sau post de pacate...??? geo.nektarios Pocainta 160 19.03.2016 13:34:53
retete ovo-lacto-vegetariene misteria Postul 5 25.01.2012 15:29:27
Retete de Craciun costel Craciunul - Nasterea Domnului 10 23.12.2009 13:26:18
retete de post dorinel78 Generalitati 1 08.07.2007 01:07:02