Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.02.2010, 09:03:48
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
De ce ti se pare asa o enormitate? Nu esti de acord ca unii rastalmacesc Biblia de te doare capul, pentru ca au mintea incetosata...si le si place asa? Cred ca e vorba de cei care ocolesc Adevarul...desi se lovesc de el!

Pai ce treaba are credinta in Hristos, faptele bune si interpretarea Bibliei in sensul ca Mantuitorul ar fi urmat sa vina in anul 1844( sau asa ceva) pe pamant?? Asta mi se pare ceva socant...mai e ceva de discutat in afara de acest aspect al interpretarii Sfintei Scripturi..ce alte interpretari sa mai asculti?
Este o enormitate, daca cumva in termenul "sectari" se includ toti cei care nu sunt din biserica celui care a afirmat asa ceva. Inca o data, refuz sa cred ca un slujitor autentic al lui Dumnezeu poate rosti astfel de sentinte. Nu cumva au ajuns unele natiuni care nu sunt ca noi sa fie condamnate pe motiv ca nu sunt asemenea noua intr-ale credintei. Ar fi prea mult, mai bine ne-am uita in propria ograda ca avem ce vedea la capitole "de pus la punct"

Adevarul nu este acelasi pentru toti oamenii, ci fiecare dintre noi se raporteaza la el in functie de cat de dispus este sa il primeasca, insa nu e treaba noastra sa-i aratam e unii cu degetul ca si cand noi am epuizat tot ce era de stiut si de invatat. Adevarul se primeste in mod personal si nu la gramada, in multime acolo, unu' mai mult, altu' mai putin. Observati va rog cum procedeaza Mantuitorul cu cei cu care avea de a face, cum se raporta individual la fiecare.

Intr-adevar, socanta ipoteza venirii Domnului in 1844, dar ca unul care am studiat despre bisericile crestine, inclusiv cea adventista de ziua a saptea, pot vedea mai departe de aceasta afirmatie peste care au trecut aproape 200 de ani totusi. Diferenta dintre biserica adventista si altele este ca nu a ramas in stadiul acela din secolul XIX, ci a evoluat continuu in cunoasterea adevarurilor biblice. As vedea orice biserica asemenea unui copil care a fost mic, dar nu ramane asa odata cu trecerea timpului, ci se maturizeaza, merge mai departe in cunoastere, dezvoltare intelectuala etc.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? lareine Secte si culte 812 25.03.2014 17:26:18
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50